BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 barbeküyü yıktırmak tadilata girer, belediyeden proje değişimi bile istenebilir ki uzun iş, belediye kontrole gelip de proje dışı tadilat tespit ederse cezai şartı var abi alt trafaı göt kadar balkon kapattırdık tee seneler önce belediye "bütün daireler yapmalı genel görünüm bozulmamalı" dedi tadilat izni falan aldık 3-4 sene önce de komşulardan biri klima taktırttı, ön cepheye geldiği için itiraz edildi balkona almak zorunda kaldı yani uğraşıldı mı uğraşılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 mawiman said: Arkadaşlar apartman yönetimi ben tatilde iken bir karar alıyor çatıdaki tüm antenleri toplatıp tek anten (çanak) yapıyor fakat Kabloları balkonlardaki bacalardan geçiriyor balkondaki bacalar projede barbekü bacası ve bende barbekü yaptırdım şimdi bana bunu kırmalısın diyor ... zaten tartışmada bu noktada çıkıyor balkonda barbeküm var ve baca içinden kablo geçiyor ve ben barbekümü kullanamıyorum ... Barbekü Projede var olan ve yasak olmayan bir durum - Biraz araştırma yaptım bacalar ortak kullanım yerine giriyor ve böylece bir değişiklik için proje değişikliği gerekiyormuş ve benim barbekü yıkılması içinde mahkeme kararı gerekiyormuş... ve Yönetim bunun üzerine ne gerekiyorsa onu yaparız mahkemede görüşürüz dedi Durum ne olur? Ben gelir gider defterlerinin incelenmesini isteme hakkım varmı? Yönetimin elindeki Projeleri ve dosyaları ve arşivleri nasıl elde edebilirim? nasıl bir yol izlemeliyim? Yönetimi denetleme olayı kurula verilmiş kurulda da zaten onun akrabaları var ... dışarıdan birinin yönetimi denetme şansı varmı? Davayı sen alırsın tabii ki,o yüzden gerekli belgeleri topla git bir avukatla konuş,avukat arasın bunları durumu açıklasın zaten kabloyu tekrar döşerler,muhtemelen davasız halletmiş olursun,sana kaçan avukatın masrafı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Abi apartmanin ortak faydasinin oldugu bir ortak kullanim alaninda oy coklugu degil, oy birligiyle karar alinir. Yani sen bacayi baca olarak kullanamiyorsan ve yasal olarak orada somine barbeku vs. ne varsa ondan fayda alamiyorsan bu haksizliga girer. Dava noktasina gelirse -ki gelme ihtimaliniz mevcut- disaridan denetci atanir ve %90 usulsuzluk cikar hesapta. Cok muhatap olup yuz goz olma, onlar kendi aralarinda aldiklari karara guveniyor, ondan mahkemeye git demisler de, yok oyle yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 uygun fiyata barbekunu yaktiririm. apartmandaki diger kat maliklerine yapacagin atar da cabasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 herşeyi geçtim bacadan düz sallamışlarsa kabloyu zaten yasak o. kapatılması gerekiyor. kablonun yanma riskinin olmaması gerekiyor onun için zaten bacadan geçme gibi bir şey söz konusu değil. karar alınmış yazmışsın, karar alınan toplantı raporunu yollamaları gerekiyor, bu karar yukarıda da denildiği gibi oy birliği ile alınır yani yönetici konumundaki 3-5 kişi bir araya gelip yapamaz mülkte değişim olduğu için tüm sakinlerin olduğu oy birliğinin olacağı bir koşul söz konusu birde sen o binaya sadece barbekü için bile taşınmış olabilirsin senin haklarını ihlal ediyorlar dava açıp kabloları oradan kaldırtabilirsin. Apartmana tek anten olayı henüz resmi birşey değil ama planlanıyor şehir görüntü kirliliğini azaltmak için hatta chp nin önerilerinden birisiydi zamanında ama henüz yasal bir dayanağı yok şayet oradan yürümeye kalkarlarsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 mawiman said: onlar balkonları geniş olsun diye ya inşaat halinde hiç yaptırmadılar yaptıranlarda sonradan yıktırdı ... o yüzden sadece benim yaşadığım balkonda kaldı ki bende cumartesi geceleri zaman buldukça yakıyorum yaz kış ... Sen bu konutu alırken - projede de bulunan barbekü (böyle mi yazılır?) var diye aldın. Arada sırada da olsa kullanıyorsun. Senin imzan olmayan bir karar alınmış senden konutunun değerini düşürmen isteniyor. Bu mudur? ZOR yaparlar mahkemeyle falan. Ben olsam şunu yapardım. a) Bir avukata gider en ağdalı korkutucu hukuk dilinde bir mektup yazdırırdım. Mektupta tarih de vererek şu tarihte barbekümü yakacağımı bildirir gerekli önlemlerin alınmasını... falan yazdırırdım İleride doğacak maddi ve MANEVİ kayıplarımdan sorumlu tutacağımı ifadesini yazardım. b) Mektubu parama acımaz NOTER ile yönetime yollardım. Eline resmi ihbarname geçince bakalım ne diyecek. c) Tam tarihinde CAYIR CAYIR kabloları yakardım. (ki büyük ihtimalle gerek kalmaz) Delimisin sen ne vaz geçeceksin. Noterden mektup/ihtarname göndermek biraz pahalı bişey yalnız ona katlanman lazım 250 lira gibi bişeydi yanlış anımsamıyorsam. Tiplere bak be. sinir oldum oturduğum yerden. Bak burada püf noktaları anlatılmış mektubu yazarken nelere dikkat etmen gerektiği, avukata bile gerek yok. http://www.tevratduran.com/ihtarname-cekerken-nelere-dikkat-etmeliyiz/ Ben ev sahibine çekmiştim, mevcut ve gelecekte doğabilecek mağduriyetimin tazmin edileceğini falan yazdım, ilgili kurumlarca inceleme talep edeceğimi yazdım - vergisini vermiyordu kiranın- telefonda aslan kesilen çakal kedi oldu kedi. Bu çakallara pabuç bırakmamak lazım. Neden vaz geçecekmişsin balkon keyfinden. Yılda bir kere de olsa yapıyorsun belki o kadar bile yapmıyorsun mangal yapmak istesen yapabilecek olduğunu bilmek hoşuna gidiyor? Allah allaaahhh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 en guzeli gidip temiz bir sopa cekelim hazir herkes bu kadar kizmisken :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 ben cam indirmeye gelirim toplaşıyosak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 sonuçlansın da barbekü'ya geliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 avukata git avukat yöneticiyi arasın %90 yönetici R yapar. yapmazsa sana eğlence çıkar. fakirsen yöneticinin telefonunu bana ver ben avukatım diye arayayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 ahah pati'de avukat da var sahi ya, arasanıza eğlence çıksın ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 kayıt edip yöneticinin dramı diye yutuba yükleriz vaz geçmezse teşhir ederiz diye tehdit edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flam Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 sostizm'in dediklerini diyecektim, zaten demiş. pati hukuk bürosundan birini bulursan hem eğleniriz hem de işin hallolur. patihukukçular da az biraz indirim yapsınlar ayıptır yani. barbeküye geliriz <3 zira bi silkim yapamazlar. Ay lav oybirliği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Bence bunlar başlık sahibinin barbekü yakmasını da azıcık ayar olmuşlar. Koku geliyor vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 fenn said: Bence bunlar başlık sahibinin barbekü yakmasını da azıcık ayar olmuşlar. Koku geliyor vs koku geliyor un disinda op bildigin balkon alemi yapiyormus iste ocakbasi. komsular da ayol aile apartmani burasi moduna girmisler iste.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Balkon dikdörtgen veya kare olsa 2 köşesi dışarı baksa, 1 köşesi barbekü olan yer olsa diğer köşe boş olacaktır diye tahmin ediyorum. O köşeden indir indirebildiğin kadar kabloyu. Ustaya bile gerek kalmaz gerekli malzemeleri bulduğunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 fenn said: Balkon dikdörtgen veya kare olsa 2 köşesi dışarı baksa, 1 köşesi barbekü olan yer olsa diğer köşe boş olacaktır diye tahmin ediyorum. O köşeden indir indirebildiğin kadar kabloyu. Ustaya bile gerek kalmaz gerekli malzemeleri bulduğunda. bireysel canak olsa dedigin olur da bu tek canak dagitici kartla cikiyor muhtemelen cati araliginda soyle birsey var oradan da kablolari bacadan cikartmislar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 dana22 said: fenn said: Bence bunlar başlık sahibinin barbekü yakmasını da azıcık ayar olmuşlar. Koku geliyor vs koku geliyor un disinda op bildigin balkon alemi yapiyormus iste ocakbasi. komsular da ayol aile apartmani burasi moduna girmisler iste.. Aile apartmanı olayına hastayım ya. Şark kurnazlığının diğer adı. Benim üstüne iki dansöz kadın gelince neredeydi bu aile apartmanıcılar. Bu şark kurnazlarına ayrı bi ayarım, banka gibiler yeminle hep onlar haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 abi iste evde zorla tuttuklari secmen bunlar..gevsek ruhlu bastirilmis duygulu..sozde alkol almaz ama cocugunu baldizini hamile birakir komsunun oglunu tecavuz edip oldurur..firsat bulunca isida katilir.5 vakit namazi vardir ama firsat bulunca esnafi dolandirip kacar.isine besmele ile baslar ama ne yaptigi isten hayir gelir 1 sene dayanmaz ne de isine yaramaz..ama sorsan allah kitap din peygamber sayar.. ama icmez iste.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Aile apartmanı ne be? YOK öyle birşey, bir aile koca bir apartman alıp/yaptırıp her katta bir çocuk falan oturuyorsa belki... Bizim AİLENİN APARTMANI. Konut kişiye özeldir, kimse karışamaz. Ayni sokaktaki iki ayrı evden farkı yok o dairelerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 abi türk insanı davayla falan uğraşmaz. sen bişeyden haberin yokmuş gibi barbekünü yak. en kötü eşe dosta babana falan at suçu haberi yokmuş de. kablolar yanınca nasılolsa yeni br çözüm bulmak zorunda kalacaklar. alt tarafı 50-100 metre kablo tekrar çekilecek elektirikçinin parasıyla birlikte 300-500 anca gider sanırım. mahkemeye verene kadar çözerler sorunu merak etme... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 fenn said: O ne salak bi toplantıymış ya. Kablo geçireceğiz barbeküyü kır. Bence sen öyle komşulardan jet hızıyla kaç, evini sat, cep telefonunu değiştir, hatta isim değiştir yüz nakli yaptır. Bi telefon edememişler mi sana birde. Sakın uysal durma tepene çıkarlar bu apartman olaylarında bu olay çok komik zaten, "biz sizin posta kutunuza kağıt bıraktık ama tartışmalı olduğumuz kişi kağıtları toplamış" diye bahane veren duydum. Evde site içerisinde sabit telefon vardı, daire numarasından arayabiliyorsun, bi de gelip kapının altından kağıt da atılabiliyor. Adamlar ulaşmak istemediği, "gelmedi" demek için elinden geleni yapıyor hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Bizim valide ye de siz apartmanin whatsapp grubunda degil misiniz diye sormuslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 belediyeyi aradım ve beni yapı kontrol bürosuna yönlendirdiler orada projeye ait olan bir kısımda bunu yapamıyacakları belirlendi bana bir dilekçe verildiği taktirde gerekeni yaparız dendi ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 OHHH Çok güzel haber hiç geciktirme bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar