Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Erepublik-Popmundo Oyun fikri


Mithat

Öne çıkan mesajlar

Uzun uzun anlatmiim mantık basit. Web based olacak, sezarlı dönemde geçecek. Erepublik gibi siyaset falan olacak , tabii bu siyaset dur oy kullanalım falan olmayabilir biraz daha detaylı biraz daha belki vahşi olabilir , detayları geçiyorum.

Meslekler olacak , blacksmith , farmer , soldier vs diye gider bir ton meslek yapılabilir. Meslekler ister train ister yapa yapa level atlayabilir.

Yaş olacak , herkes 16-24 yaş arası başlayacak oyuna ve belirli bir yaştan sonra ölecek. Evlenip çocuk yapma vs olacak (gerçi hatun kesimi bunu pek oynamayabilir , evlenecek birini bulup çocuk yapma olayı popmundo kadar kolay olmayabilir).

TL;DR Sonuç olarak mantık basit , roma imparatorluğu dönemi geçen erepublik popmundo karması bir oyun.

Nasıl geliyor kulağa? Saçma mı güzel mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Erepublikte neyden haz aliyor ? Popmundoda neyden aliyor hemen hemen ayni ; cok para cok un ulkeyi yonet ulkeni buyut vs vs


erepublic oynamadım

popmundo lise sonu ve üni başında bakmıştım, sosyallik + ladder + karakter progress vardı. karakter progress'ı ladder'dan ölçümlüyordun. kendi segmentinde dünyada kaçıncı olduğun. ayrıca fame durumu vardı falan ama bunlar rakamdan ibaret değildi. sosyallikle bağlantılıydı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

kim yapacak abi bunlari ?


Ya o kısmını napıcan , yarışmaya sokucam fikri kazanırsa birileri yapacak diyelim. Bunun bu kısmı değil ki sorun , fikir nasıl diyorum sadece.


Oyunda ki total war kısmı o işte. Eğer başarı kısmıysa , politika olabilir , ekonomi olabilir , savaşlar olabilir bunlar hep başarı.

Blacksmith olur tırt kılıç yapmaktan 400 kalkan yapıp orduya satmaya kadar ilerlersin , al sana başarı , e milletin seni seçmesi için hem senin iyi olman lazım hem sosyal olup milletle iletişim halinde olman lazım dediğin gibi.

Priest olur bütün ülke için papa olursun , e seçilebilmen için hem iyi olman lazım hem populer .

Asker olursun , general olur , sonra bütün ordunun komutanı olursun bütün ülkede ki artık adı neyse. Başarı.


Tırt siyaset başlangıcı neyse o olursun ordan senator falan derken emperor king falan artık yürü ya kulum.

Revolt çıkartırsın , eğer yeterince populersen senin tarafından katılan kişilerin sayısı daha fazla olur , ülkeyi devirirsin , yeni ülke kurarsın (bu yeni ülke kurma olayı zor olsa gerek hiç bir oyun yapmıyor ama harbiden yapılırsa müthiş olur) böylece atıyorum millattan önce 200 yılında Türkiye Cumhuriyetini kur istersen hemde romayı yıkıp yapabilirsin.

Bunlar hep başarı işte , çoğuda hem yetenek hem sosyallik gerektiriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kağıt üzerine fikri liseli de yazar

önemli olan bir şey tasarlarken yapılabilir mi değil mi, feasible mi değil mi, incentive var mı yok mu? bunları değerlendirerek proje haline getirmek.


oyun planlarken en temel soru oyuncu neden bunu oynasın sorusunun yanıtı. senin bunu ilk başta yanıtlaman gerek. bunu yanıtlarken de gerçekten uzaklaşmadan, browser oyunu ise browser oyununa göre, yapılabilir seviyede, uygulanabilir kapsamda kullanıcının eğleneceği türde şekillendirmen gerek.

ilk bunu projelendir, bunun detaylarına odaklan sonra yaz, fikir paylaşalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun yapmaktan anlamıyorum ki , anca işte fikri sunucam , kabul edip yaparlarsa süper olur.

Bu arada zaten oyun yapacak yeteneğim olsa , ilk işe alacağım adam sen olurdun , direk 2 hype hooop 2 ayda dünyayı götürürdüm. Sonra hype bitmiş mi kalmış mı umrumda olmazdı :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birde kağıt üzerinde fikri liselide yazar diyorsunda , füzenin ucuna taramalı takıp dalalım gibi hayali fikir değilde harbiden developera kağıt üzerinde verip al abi bunu yap dediğinde adamın hayal gücüne sıfır yer bırakacak şekilde yazmayı becerip ondan sonra adamın işini kolaylaştırmak çok süper olur.

Hayatımda sadece 2 tane tırışkadan site yaptım , "yae yap bişiler işte şu tarz" olayı iğrenç , detaylı detaylı tam olarak ne istediğini bilecek şekilde yazdığın zaman süper olur developer için bence.

Tabii bu detaylı detaylı , developerın insiyatifine hiç bir şey kalmasına gerek duymadan yapmak dediğim yukarda anlatığım şekli değil , o bahsettiğim 3-4 sayfa sürer heralde o kadar detaylarsan. Resimler logolar onlar bunlar derken ohoo 10 sayfa bile olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hahah askerlikten kaçmak için kitap yazan ve milliyetçilik nidaları atan, vatanını en çok seven adam mı tavsiye veriyor?

yapıcı bir şekilde tavsiye vermek kapsamında yazdım vakit ayırıp. yıkıcı eleştiri yok. adamın yazdığı şeyler generic ötesi. "ÇOK İYİ PAMPA" yazacak adamlar yazar zaten. ben ete kemiğe büründürmek, daha kapsamlı yorum almak istiyorsa bana göre ne yapması gerektiğini paylaştım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi yukarida yazilanlarda herhangi bir hayalgucu yok ki..keza dusundum dedigi konularda bile su anda farkli platformlarda 4-5 er oyun var..

keza hayalgucu dedigin sey..

insan olacak..yiyecek ..evlenecek

degil

sokakta dilenerek baslayacaksiniz daha once is yeri acmis insanlarin isyerleride calisarak para kazanip ihtiyaclarinizi gidereceksiniz bu arada yetenekleriniz olacak bir kismi size gorunurken bir kismi da gizli olarak artacak belli alanlarda basarili olup olmayacaginiz o gizli yetenekler ile belli olacak.mesela ayni is yerinde daha fazla para kazanabilme icin daha zor isleri zaman bazli bitirebilme gorevi yeterli gizli yeteneginiz yoksa imkansiz olacak..

seklinde ifade edilebilir bence..

kagit kalemle oturup plani yap sinirlari belirle sonra tek tek hangi tabanla nasil degerlendirilecek bunlarin formulleri ne olacak vs onlari bir yere yaz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben senin tam olarak ne amaçladığını anlamadım. ilk başta bu konulara meraklısın diye kendin gireceksin zannettim ki tek başına olmaz yani. ancak ekip falan kurarsın. sonra developer'a fikir satacam gibi anlıyorum.

iki türlü de yukarı yazdığım sorunun yanıtına çok net sahip olman gerekiyor. proje bunun üzerine kuruluyor çünkü. satsan da yapsan da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de oyun yapmaktan anlamiyorum ki demek yerine tavsiye edilen bedava oyun yapma programlarini kurcalayabilirsin..bir kismi herhangi bir kod yazma bile gerektirmiyor..

bol bol oyun kurcala bir fikri begendiysen onu bu beles programlarda nasil yapabilirim i bul..beceremesen bile kafandaki fikirleri olgunlastirir.

olay sadece pop-o-mundo degil baska birsusu browserbased oyun da var..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fizban haklı bu arada browser oyunları baya öldü mobile ile. o kapsamda bir şey yapacaksan mobile her türlü daha iyi bir platform. hem freemium kakalaması da kolay, business plan çok daha kolay oluşturulabiliyor - çok daha rahat bir şekilde kesimlere ulaşabiliyorsun. ölçümleri çok daha rahat yapabiliyorsun fln fln
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi oyun güzel fikir falan konusunda kimse konuşmadı tamamda baya bildiğin imkansız benim şuan o tarz çapta online bir oyun yapmam.

Evet imkansız değil harbiden yapılabilir bir olay biraz detaylı çerçeveleriyle yazılıp herşey belli olursa bir iphone oyunu olarak kasılabilir ama cidden şuan o seviyede değilim.

Birisi redditte "tell me your game ideas and I will make the highest upvoted one" tarzı bir olay yazmış , bende burada tepki alırsa oraya yazayım , burada tepki almazsa başka bişi ile deniim şansımı dicektim.

Gerçi upvote falan almadı tırışka kaldı.

Websitesi tasarlamaya aynen devam.

Belki çok ileride şu işi tamamladığımda geçerim oyun işine. Önce gelir lazım sektörde , otelcilikten kurtulup developer olarak bir iş bulduktan sonra nasıl şuan iş + bunu yapıyosam o zaman iş + oyun yaparım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...