Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boyu Koruma ve Kaput Filmi Gerekli mi?

Esau

Öne çıkan mesajlar

0 araç aldım ve yakınlarım tarafından bunları yaptırma konusunda tavsiye aldım. Boyu koruma yaptırmayı düşünüyorum ancak tam kaput koruma filmi konusunda kararsızım, uzun yolda yapmıyorum. Acaba işe yarıyor mu? Ayrıca aracım koyu renk, tonda sıkıntı olur diyenler de var. Sadece boyu koruma mı yaptırsam acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Hem 750 TL verip, hem aracın rengi abes duracaksa, üstüne gerçekten çok işe yaramıyorsa yaptırmak istemiyorum. Daha önceki aracım gri renkteydi ve 8 sene kullandım kaputunda belirgin taş çarpması falan olmadı. Ancak bu seferki koyu renk ve sonuçta 0 araba. Bütçem kısıtlı değer mi acaba...
Sosyal ağlarda paylaş

Biz kapatlattık, hemen ardından uzun yola çıktık. Yani temizlemesi bile o kadar rahattı ki bir anda lekelerdi izlerdi falan gitmişti.

Renk farkı hiç olmuyor. En azından bizimkinde yok.

Ayrıca temel bir şeyi unutmuşsunuz. Kaput vs. kaplatma uzun yoldan ziyade normal kullanımlarda da arabanı koruyor. Bizim sitenin garajında mesela bayağı kedi var ve özellikle kışın arabaların üstlerinden inmiyorlar. Şuan bile pati izleri vs. var mesela arabanın üzerindeki o tip zamanlarda da patilerinin, tırnaklarının vs. yaratacağı şeylerden koruyor.

2-3 yıl arasında kondisyona göre değişmesi gerekiyor dediler bize sadece, yazın yıkamaya götürdüğümüzde de kontrol etti hiçbir sorun yok dediler.

Kaput yanında ayrıca ön tarafı komple kaplattı gibi bir şey biz, paketti yani aynalar vs. bile kaplatıldı. Memnunuz şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Esau said:

Hem 750 TL verip, hem aracın rengi abes duracaksa, üstüne gerçekten çok işe yaramıyorsa yaptırmak istemiyorum. Daha önceki aracım gri renkteydi ve 8 sene kullandım kaputunda belirgin taş çarpması falan olmadı. Ancak bu seferki koyu renk ve sonuçta 0 araba. Bütçem kısıtlı değer mi acaba...

valla bana kalsa jantları bile kaplattır. çok işe yarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de Ziebart'a gittik, 800TL dediler. İki kenarda AVM de eski arabayı yıkattığımız bir mekan vardı. Oraya gittik sorduk adam 500TL fiyat çekti. Aynı usta gelip yapıyor, malzemeler aynı dedi. Harbi çok iyi de yaptılar.

Bu işleri yapan elemanlar gezici ustalar gibi bir şeymiş bizim oralarda işte zaten az yaptıran olduğundan adamları sabit tutmuyormuş çoğu yer maaş yüküne vs. girmemek için. Randevu veriyorlardı o saatte gidiyorsun ustada orada oluyor yapıyor vs. di.

Araştır işte daha ucuza bulabilirsin belki 750-800TL vermeden de kurtulursun.

Ama gidip ucuz diye de her yerde yaptırma tabii sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

Boya koruma değil mi o? İki kez boyu demişsin sdf

Cep telefonunda kılıf varsa buna da yaptır işte, satarken temiz olur.

Ben arabayı aldığımda boya korumayı hediye olarak yapmışlardı bayide, kaput filmi gereksiz bence. Bırak orijinal haliyle kullan işte, ufak tefek çizikleri vs. bu kadar dert etmeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

Herkes kaplattır demiş sdf

Sizden sonra arabayı kullanacak kişiyi bu kadar düşünmeniz ne kadar güzel patiler.

kendi cebini düşünüyorsun, alacak adamı değil ki, çiziksiz, sıfır gibi araba satmak çok kolay oluyor. ayrıca kullanırken çok büyük rahatlık kaplatmak, tertemiz oluyor aracın yıkadığında. ben şahsen jant kaplatmanın da çok yararlı olduğunu düşünüyorum, disklerden çıkan zımbırtılar jantlarda ciddi sıkıntı yaratıyor. bir kaplatıyorsun bitiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Catze said:

neutrino said:

Herkes kaplattır demiş sdf

Sizden sonra arabayı kullanacak kişiyi bu kadar düşünmeniz ne kadar güzel patiler.

kendi cebini düşünüyorsun, alacak adamı değil ki, çiziksiz, sıfır gibi araba satmak çok kolay oluyor. ayrıca kullanırken çok büyük rahatlık kaplatmak, tertemiz oluyor aracın yıkadığında. ben şahsen jant kaplatmanın da çok yararlı olduğunu düşünüyorum, disklerden çıkan zımbırtılar jantlarda ciddi sıkıntı yaratıyor. bir kaplatıyorsun bitiyor.

Ya ne kadar farkedecek sanki satarken? Araçta ciddi bir kaza vs. yoksa kaplatmayla önleyeceğin sorunlar zaten boya bakımıyla giderilebilir seviyede olur.

Arabanın önünün plastikle kaplı olduğunu bilmek beni rahatsız ediyor, varsın 1-2k ucuza gitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

sizin araçları hiç gıcıklığına çizmemişler sanırım :D

kaplama ciddi çizmelere karşı koruyor arabayı. pasta cila dediğiniz şey ise türkiye de servislerde dahi saçma sapan bir şekilde yapılıyor. 10 kere yıkıyorsun aracı, ne pasta kalıyor ne cila. neyse ya siz kaplatmazsınız olur biter.
Sosyal ağlarda paylaş

bi tek oralarda mı çiziliyormuş arabalar esh :D bilgim yok istanbulda yaşamıyorum bile ben. bursa da gayet iyi bir semtte yaşıyorum. kaldı ki avm lerde bile çizenler, sürtüp kaçanlarla dolu heryer. o sürtmelere karşı bile koruyor kaplamayı kaliteli yaptırdıysan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...