Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mühendisler için Programlama

dasBock

Öne çıkan mesajlar

selam

bir programlama dili öğrenmeye karar verdim. codeacademy üzerinden Ruby'ye başladım %20'si falan bitti. okulda Fortran öğretmişlerdi zorla çok feci canımı sıkmıştı pratik olmayışından ötürü ancak bu Ruby fikirlerimi değiştirdi. kod yapısı (çok bilgili olmamakla birlikte) diğerlerine göre daha basit gibi duruyor. Makine mühendisi için Ruby öğrenmek faydalı olur mu? aklımda Ruby öğrenip Python ya da C'ye geçiş yapmak var ama bi size sorayım dedim yetkili abiler olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

tek bi dil öğreniyim her işimi görürüm gibi bir şey olmuyor malesef. örn. robot programlama için ayrı, machine vision için ayrı, hmi için ayrı diller kullanıyorum. birbirlerine benziyorlar ama isimlerini bile aklımda tutmuyorum desem yeridir. c++ öğrenmiştim okulda, ondan sonrasını kendi kendime yetcek kadar öğrendim hep, uzun süre kullanmayıp diğerlerine yoğunlaşınca arada unutuluyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ruby TDD'nin, BDD'nin babasi, agile development'in holy grail'i ama oturup pic kodlarken isime yarar mi dersen, yaramaz. Ha vardir ruby to machine code muhabbetleri de oturup C ile functional gidebilecekken gerek yok.

Ha Ruby baska ne isime yarar dersen, meslegi yapmak yerine developer olmaya karar verirsen bi gun cok kral maas alirsin. UK'e gelirsen daily rate'in £400-450 olur.

Onun disinda pic degil de *nix based embedded sistemlerle ugrascaksan farketmiyo zaten cok zira yukluyosun ne istiyosan.

Bunlarin disinda ne istiyosan ogren, o bitince baskasina gec. Flash gibi olmus bir teknolojiye girismedigin surece hic biri bosa degil ogrendiklerinin. Her biri bir deneyim, farkli bir bakis acisi. Ilerde "nasi yapmak lazim" dediginde "ya aslinda Ruby ile baya kolay olabilir" dedirtebilir sana.
Sosyal ağlarda paylaş

konuya biraz açıklığa kavuşturmak için bahsedeyim;

ilgilendiğim mesleki alandaki makinelerin de haliyle programlama arayüzler var ve çoğu iş ilanında gördüğüm gibi işverenler C++ ya da python dilini tercih sebebi olarak ekliyorlar. benim amacım coder olmak ya da meslek değişip sırf bundan para kazanmak değil amacım mesleğimi icra ederken kodlama mantığını bilip o 'tercih sebebidir' kısmını da doldurmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Python'a başladım bu da çok zor değil sanırım ünideki eğitim sistemi gözümü korkutmuş benim :)

bir sorum daha var. malum bi dolu kod öğreniyorum çalışırken de olur da unutrsam bunun için code bank gibi bir site var mı hani amacı yazıp kodu öğrenebileceğimiz?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...