Esau Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Arkadaşlar merhaba, hiç bilgim olmayan bir konu hakkında soru sormak istiyorum. O yüzden yapacağım cahillikleri mazur görün. Ben tamamen yabancı menşeli, büyük ihtimal iki dil olarak destek vereceğim bir blog sitesi kurmak istiyorum. Dil Türkçe olmayacağı için Türkiye pazarında hiçbir hedefim yok, ancak hangi site üzerinden blog yaratmalıyım, onu bilmiyorum işte ya da başlangıçta nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdi blogger.com ve wordpress dikkatimi çekiyor, ama bunların hedef kitlesi nasıl ya da hangisi daha avantajlıdır, dikkat çeker vs. bana ufak tavsiyelerde bulunursanız sevinirim. Uzun uzun anlatmanızı, kendinizi yormanızı beklemiyorum. Başlangıç aşamasında her zaman fikir alarak araştırma yapmayı seviyorum, o sebeple konuyu açtım. Şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 domain host alıp wp kur işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 ^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Ilk once bir domain al. Sonra Wordpress kullan, o anlattigina daha uygun. Sirf publishing icin Ghost en iyisi su anda ama daha fazla seyler istiyorsun sen anladigim kadariyla. Ucuncu olarak hedefledigin online kullanici sayisina karar ver. Eger oyle cok kisi girmeyecek diyorsan DigitalOcean ile, hatta bir lowendbox ile bile halledebilirsin. Ama ugrastir, onlar sana sadece ici bos bir Linux veriyorlar, her seyi sen yapiyorsun. Yok cok kisi girebilir, is icin ayrica, guvenli olsun, ben de ugrasmak istemiyorum, tam da bilmiyorum diyorsan bir tane hosting firmasina gideceksin. Cok firma var, benim tavsiyem ama herseyi Namecheap ile yapman. Kullaniyorum onlari yillardir, memnunum. f/p olarak iyi servisleri. Masraf su olur: Domain - yillik ortalama $10 E-mail - Zoho kullan, 5 adrese kadar beles ve catch-all ozelligi var. Hosting - ilk yil $10, sonra $40. Hosting altinda e-mail da var ama sonra hosting filan degistirmek istersen ugrastirir. Onun yerine bastan Zoho ile gir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 aylık 10 dolar mı o? çok pahalı çünkü. senelikse de fazla iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Kısa ve net diyecem Gerge nin dekilerine gerek yok. Hatta tam tersini söylemiş Çok kişi girecekse VPS ihtiyacın olacaktır ve güvenliklerini sen sağlayamayacaksan da Managed bir VPS e ihtiyacın olacaktır. Eğer yokya fazla kişi girmez başlangıçta diyorsan bir hosting firmasına gidip alabilirsin benim tavsiyem hosting için Godaddy veya bluehost. Bunların dışında yine kısa net bir cevap verebilirim. İlk aşamadan sitenin hiti/yükü artana kadar ben ücretsiz hizmeti karşılarım senin için hiç uğraşmassın wordpressinde hazır kurulu gelir. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Senelik. Ilk yil $10. Sonraki yillar $40 oluyor. Yaninda posta sunucu da geldigi icin epey iyi ama. Gerci dedigim gibi, posta sunucusunu Zoho'dan almak daha mantikli bence eger 5'den fazla hesap gereksiz diyorsan. Yoksa Namecheap'in bu paketinde 50 hesap var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 abi adam blog açacak portal yapmıyor, ihtiyaç oldukça upgrade edebilir zaten ev dikip yetmedi yıkalım büyüğünü yapalım değil. hosting dediğin senelik 10$, c class ip falan istersen biraz artıyor, domain ilk sene 1$ = 12$ ile ilk sene durumuna bakarsın mail servisi vps bilmem ne uğraşma hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Gerge faciası yaşanmasın diye müdehale ediyorum zaten :) zoho moho diyor zoho en ufak saldırılarda servisini kilitleyen adamlar haahha mail gönderme oranları vs kısıtlı neyse girmicem daha ayrıntıya... Ayrıca o 10$ senelik dediğiniz hosting Amerika lokasyonlu ve namecheaping amerika lokasyon datacenterları çok yavaş avrupaya. Rezil ediceksiniz adamı. UK lokasyon olan 30mu 25$mi ne Adam ücretsiz halletmek istiyor bende sundum ona ücretsiz halini. Gel halledelim dedim... Hatta domainide halledicem ben onun için Ücretsiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Namecheap'de UK ve US'nin yillik datacenter'lari ayni fiyata. Ilk yil indirimi daha az sadece UK'de. Zoho'da postalarini alamayani duymadim, tum sunucularini filan kapatmiyorlar. Kapatamaz zaten oyle bir servis. Yillardir kullaniyorum buronun hesaplari icin, daha bir kere downtime yasamadim. [email protected]'u hedefler ve gereksinimler degistikce degisebilecek bir hosting firmasi uzerinden yurutmektense her zaman servis sunmaya devam edecek Zoho ya da Yandex uzerinden bagimsiz olarak yurutmek daha mantikli bence. Posta sunucusunun bagimsiz durmasi daha dogru. Yandex'de filtreleme gibi seyler sik sik sorun cikartiyor, ondan Zoho'yu oneriyorum. Zoho'nun ucretsiz paketi kullanici basina 5GB'ye kadar izin veriyor. 10 tane de kullanici limiti var. Baska bir limit yok, gonderme ya da alma limiti yok. Tabii, spam yollayacaksan kapatirlar, o nedenle sen sorun yasayabilirsin. Yeterli yani. Yetersiz diyorsan Yandex limitsiz alan ve kullanici sunuyor, o da ucretsiz; servis daha kalitesiz sadece. Sonra Esau ucretsiz istedigini nerede soyledi? Bir yerlerde aranizda bana ucretsiz hosting verecek olan var mi diye mi sordu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esau Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2015 Abi uçmuşsunuz şimdiden, hemencecik çok profesyonel bir şeye ihtiyacım yok. Zaten ilk yıl üye beklentim bile pek olmayacak. Ben zamana yaymayı sevenlerdenim. Öncelikle ilk sene içeriklerin sağlam olması, yazıların zamanlaması, biraz da ortamı tanımakla geçecek. O yüzden basit bir şekilde başlayıp zamanla daha kaliteli bir hale gelmesinden taraftarım. İşe ilk başladığınız deneme sürecini hayal edin, benimki de şu an o hesap ama yurtdışına nereden açılmalıyım onu bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 blogger'la başla. çaba/performans oranı diye bir kavram varsa dünya üzerindeki en iyisi. 0 çabaya çok iyi performans elde edersin.. sonra işler büyürse kendi hostunu alıp üzerine WP kurabilirsin.. ya da direkt profesyonel WP hostu da alabilirsin aam gereksiz ve fazlasıyla tuzlu (100 TL aylık gibi) direkt WP ile başlamanı önermem karışık. öncelikle içerik abanabilmen gerek. vaktini neredeyse tamamını içerğie ayırmazsan ortalama her bloggerın yaptığı hataya düşer bir süre sonra da sıkılır siteyi kapatırsın. sıfır bilgiyle başlayıp 3 - 4 senedir yapıyorum SEO denilen şeyin büyük kısmı içerik.. Eğer teknik yapın kalitetli olursa reklamlardan daha iy ipara kaznaır veya bounce rate'ni düşürürsün ama bunları erteleyebilrsin şimdilik. ben de bloggerla başladım sonra WP, şimdi de tamamen yazılımı bize ait bir platforma taşınıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Öncelikle blogger blogpost gibi servisleri kullanma. İlerisini düşünüyorsan kesinlikle kendi domain name'in olmalı. Yani başta "bloggerla bedavaya başlayayım sonra yazdıklarımı alırım kendi domainime" dersen ziyaretçi kaybedersin. Gir godaddy'ye aylık 10-12 liraya yönetimli wordpress al. Yazmaya başla. Yönetimli wordpress'te adamlar güvenliğini, backup'ını ve CDN desteğini kendileri sağlıyorlar. Bunlarla uğraşmamış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 iyi de bloggerda da istediğin ismi alıyorsun ki. .com veya .net ise derdin... ayrıca yönetimli wordpress aylık 12 tl falan değil. ilk ay kampanyada getirisen uygun bir fiyat ama sornasında arttırıyorlar. mesela godaddy'de geçen sene kampanya bittikten sonra 100 tl'ye çakıyordu yönetimli WP'yi. her telefon açtığında biri oluyordu VIP hizment görüyodun o ayrı :p (edit: güncel fiyatlar düşmüş 19, 25 ve 41 tl'ye düşmüş yine de onu yapcağına düz host alıp üzerine WP kur) ama hala blogger ile başlamanı tavsiye ederim. (.com veya .net gibi domani de alabilirsin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ocak 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2017 konuyu uplıyorum mail servisi ne kullanıyosunuz? agilecrm kullanıyoduk biz sonra öğrendik ki spam foldera gitme dalgası baya yüksekmiş en garantisi gmail mi yani nedir? göndereceğim mail sayısı da 50-100 yani çok bişey değil ya da kendi hostingimin servisini kullanabilir miyim? alastyr kullanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 11, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2017 Mailchimp filan kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar