Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mezun Oldum Şimdi Ne Olacak

Istari

Öne çıkan mesajlar

1 sene boyunca zorunlu staj yapıyorsun

sonra networkün kuvvetli ise biraz da parlak biriysen yurtdışı menşeeli bir hukuk bürosuna girip, şirket birleşmeleri, sözleşmeler, patentler üstüne uzmanlaşıp güzel bir kariyer ediniyorsun

kafan az basıyorsa, türkiye menşeeli bir avukatlık bürosuna girip, icra işiyle başlıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk başta yazmam gerekeni şimdi yazayım:

hukuk fakültesinin iyi mi kötümü mü olduğu tartışılacak bir yanı var: bitirince tam olarak ne olduğun belli olmuyor. avukat olabilirsin, hakim/savcı olabilirsin, akademisyen olabilirsin. bu ilk akla gelenler dışında da bir dünya meslekte de şansını deneyebilirsin. misal diplomat ya da kaymakam da olabilirsin. başarırsın başaramazsın o başka. bir keresinde bir hocam:''benim aklımdan avukatlık stajına başlayana kadar hiç akademisyen olmak geçmiyordu, stajda fark ettim ki ne avukatlık ne de hakimlik bana göre değilmiş. başka bir meslekten olsaydım, bunları söylemem daha zor olurdu. söylesem de mesleğimi değiştirme esnekliğim bu kadar fazla olmazdı '' demişti.

öğrenciyken böyle bir sorunum yoktu. iyi de bir öğrenciydim aslında; ama son birkaç aydır kendimi biraz boşluğa düşmüş gibi hissediyorum. keşke hukuk okumasaydım da daha önemli bir alanda mı çalışsaydım, dediğim bile oluyor. anlayacağınız kafamda deli sorular, acaba alan dışı bir bölümde yüksek lisans mı yapsam, dediğim bile oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...