Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Front-end developer olarak iş bulmak

Mithat

Öne çıkan mesajlar

Yazışını typo olarak yanlış yazmışım doğrusunun o olduğunu düşündüğümden değil :D

Hepsi dil işte, hepsinin hem çakışan yerleri var hem farklı yerleri var ama illa ki vurgulamak gerekirse ;

Python neden öğrenmeliyim veya neden js öğrenmeliyim bilmiyorum, aralarında ki bana katacakları farkı bilmiyorum.

Javascript öğrenmeyi planlıyorum zaten , o baya daha kullanışlı gibi , her yola gideri var :D

Allahını seven proje atsın üstüme.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Yazışını typo olarak yanlış yazmışım doğrusunun o olduğunu düşündüğümden değil :D

Hepsi dil işte, hepsinin hem çakışan yerleri var hem farklı yerleri var ama illa ki vurgulamak gerekirse ;

Python neden öğrenmeliyim veya neden js öğrenmeliyim bilmiyorum, aralarında ki bana katacakları farkı bilmiyorum.

Javascript öğrenmeyi planlıyorum zaten , o baya daha kullanışlı gibi , her yola gideri var :D

Allahını seven proje atsın üstüme.

Düzgün birsey de yazayım. Python ile baslama, başlık front end diye baslamis vardığı yer interpreted backend scripting e dönmüş.

Python syntax indentation ile baslar, yeni baslayini yamultur. Html/css demişler bak mis gibi, ac ufak ufak oku, sample sayfalar yaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Html/css kasıyorum zaten , öğrenebilmiş değilim , syntax falan çoğunlukla tamam ama proje üstüne proje yapmak istiyorum , kendim yeni proje üretebilecek yaratıcılığa sahip değilim , başkası 'şunu yapmayı dene bakalım' desin ben onu yapmaya çalışiim istiyorum.

Bunun dışında , olağandışı noob olduğumu bilerek yaklaşıyorum konuya zaten. Meslek olmasa bile hobi olsun düzeyinde yerebiliyorum kendimi , kesinlikle bir gün bile 'azıcık kassam girerim lan bu sektöre' olmadım hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

Hearthstone deck ne demek diye bakmak zorunda kaldım adsfasdf oyunmuş , wow-magic the gathering karması gibi bişiye benziyor öyle mi? Bu arada buna benzer site var mı çünkü deckler için her biri için ayrı kod yazacaksam codepen'de konuyu birazcık bilmem lazım sanki :D Bi de şuan google anasayfası yapmaya çalışıyorum ona karar verdim , o bitincede senin dediğine başlarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bir kaç yere yazdım arkadaşların , burayada yazayım. Çoğunuz dediği gibi proje yapa yapa ilerlemeye çalışıyorum fakat bunun daha da hızlanması için bir yere girip orada pişmem gerektiğini hemen hemen herkes söyledi.Şuan için zaten işe alınabilecek kapasitede biri değilim , alınsam bile 1k falan verilir bana en fazla.

Fikrim şu , onun yerine , beleşe alın beni , bedavaya geliim her hafta günde 2 saat çalışiim haftada 5 gün , off günüme denk gelirse 8 saat çalışırım hatta. Otelde ki shiftime uygun şekilde mümkün oldukça hergün gelirim. İşi bilmediğim için çok işinize yaramam ama çay/kahve koy bile deseniz kazançlı çıkarsınız zira beleşe gidip gelicem. Sıfır maaşa eleman. Maaş olarak bilginizi istiyorum bende.

TL;DR : İşe alın beni , maaş istemiyorum , günde 2-3 saatten fazla çalışmam.
Sosyal ağlarda paylaş

tüm konuyu okumadım

madem önce html / css gidiyorsun. blog yap kendine. ilk etapta statik olsun. sayfaları tek tek oluştur, içini doldur. içeriğini doldur css etiketleri, html etiketleri anlat, öğrendiğin ilginç gelen ipuçlarını paylaş. bir konuya mı çalıştın? nasıl çalıştın, ne buldun ne anladın yaz. bir problemle mi karşılaştın? nasıl ortaya çıktı, nasıl çözdün anlat blogunda. 1. faz bitimine doğru SEO çalış, siteyi optimize etmeye çalış.

2. fazda bloguna yönetim paneli yap, sayfaları dinamik hale çevir. içeriği veritabanından çek. bu blog bitene kadar çok şey öğrenmiş olursun zaten.

ondan sonra freelance iş bağla, psd (photoshop doc) tasarımı html/css dökerim diye atla. kendin yap photoshopta tasarımı html/css dök, statik sayfalar yap bakkala, kasaba, manava. 3e 5e yap. sonra oturur konuşuruz yine. bakarsın bir reklam ajansında webmaster olarak iş ayarlarız. (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Blog olayını kendim yapmayı düşünmemiştim hiç. Blog denilince basit wordpress sitesi yapmak geliyor aklıma niyeyse , hiç html/css kullanarak blog yapmak aklıma gelmemişti.

Şuan bir gün gün takip altında kalmamı sağlayan blog olarak şunu kullanıyorum ; https://www.reddit.com/r/Codesmith/ . Yani bir blog durumu mevcut ama siteyi kendim yapmamıştım :D Onu yapayım o zaman ben , html/css kullanarak blog nasıl oluyormuş wordpressiz blog ilk defa denicem , bakalım oldurabilirsem ne ala.

edit: bu arada bugün şunu yaptım ; http://codepen.io/mithatcanozdemir/pen/Xbqqzo

pek olmadı dizayn kötü oldu ama şunu kesinlikle hiç bir yere bakmadan ne google ne kagıt kalem ne yanda ki daha önce yaptığım şeyler gram hiç bir yardım almadan sadece kafadan yaptım. İlk defa sadece kafamda ki bilgiler ile bir kod yazdım , o yüzden biraz sevindim açıkcası. Gerçi b*k gibi oldu ama olsun , daha başlangıç , zamanla daha güzeli olur inş.
Sosyal ağlarda paylaş

İkinci işimi aldım.

Ödeme olarak : Kaşarlı et dürüm + kola + 1 paket malbuş alacağım.

Wordpress ile yapmayı denicem. Olmazsa normal html/css bakarım. Kolay site , bildiğin iş yeri sitesi , üstte üç beş "hakkımızda , özellikler , ulaşım " vs vs bu tarz şeyler olacak , altında resim ve yazılar olacak bu kadar bütün olay. Umarım alnımın hakkıyla çıkarım , bu sefer güzel olan tarafı , bütün resimler ve yazılar hazır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece ilk mesajını okuyarak cevap veriyorum:

29 yaşında junior olarak bu sektöre gireceksen herşeyden önce çelik gibi bir iraden olması gerekiyor.Genellikle 1-2 yıl tecrübesi olan sümüklü 22-23 yaşında elemanlar , bol bol arkandan laf edicek , tipe bak 30 yaşında junior nihohoho diye.
Çalıştığım şirketlerde çok gördüm adam hiç alakasız bir meslekten yazılımcılığa geçmiş, yaş 35 ama deli gibi azim var. Ünvanı yazılım geliştirme uzman yardımcısı , 24 yaşındaki elemanın altında çalışıyor ama halinden memnun çünkü sevdiği işi yapıyor.

Eğer bu işi ciddi olarak yapmayı düşünüyorsan, bunun gibi olaylara ilk 2-3 sene ciddi bir şekilde maruz kalacaksın , sağlam bir irade ve özgüvenin eksikse bence hiç bulaşma.İleride hangi teknolojiye yatırım yapacağını iyi planlarsan , bol bol okuma ve practice ile bir kaç senede diğerleri ile arandaki açığı kapatabilirsin.

Ben kıçımı uzun seneler önce .net'e dayamıştım.Son 2 yıldır da js + Angular kasıyorum vakit buldukça.Halimden memnunum, tek sıkıntım bir kaç aya chrome'ın da desteğini çekeceği silverlight teknolojisine 1 senemi harcamam oldu.Bu arada öğrendiklerini pekiştirmek için mutlaka birden çok kişinin yürüttüğü projelere dahil olmaya çalış.Web'de tonlarca var böyle gönüllülerin yürüttüğü projeler var, ucundan kıyısından onlara dahil olmaya bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha ben beleşe hergün 2-3 saat gidip bişiler öğrenebileceğim yer bulamıyorum , iş bulsam zaten asgari ücretten fazlasını vermezler. Onun dışında zaten otel sektöründeyim , tonla benden çok daha gerizekalı insan benim üstümde bu sorun olmuyor , forumda yazmıştım daha önce , tuvalete gitmemin sakınca olmayacağı bir iş yerinde çalışsam yeter , şuan tuvalete gidemiyorum mesela , bildiğin yasak. Bu durumdan "22 yaşında yeni mezun lavuk senle dalga geçecek" kıvamına ulaşmak benim için resmen level up.

Bugün kısmetse wordpress öğrenmeye başlayacağım , bu bahsettiğim yeni projeyi yapmam lazım , onun dışında html/css için bir müddet ara veriim sonra bir başka proje ile sonlandırırım onuda , javascripte geçebilirim , tabii bunlar aylık falan planlar bugün bunu yarın şunu şeklinde değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...