Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuzey Irak'ta Çalışma Sorunsalı


Zealotone

Öne çıkan mesajlar

Merhaba, yakınlarda bir iş teklifi aldım Erbil'de çalışmak üzerine. Kararsız kaldım. Konu hakkında bilgisi olanlar sorularıma cevap verebilirse sevinirim.

Öncelikle bilgileri vereyim: Elektrik-Elektronik Müh.'yim Ege'den. Proje Erbil havaalanına 15-20 km mesafede bir Enerji Santrali Şantiyesi.

Şimdi sorular:

1) İlk mesele güvenlik:
- Bölgedeki güvenlik şartları nelerdir,nasıldır? Misal IŞID vs buralarda olaylar yaratıyor mu yada başka terör tehlikeleri var mı?

- Firma bana görüşme sırasında özellikle işin tehlikesine vurgu yaptı, patlama vs. Daha önceden sanırım böyle bir olay yaşamışlar. Bölge haricinde bu tarz bir şantiyenin tehlikesi nedir?

2) Maaş olarak 2700dolar alacağım. Daha önceden 3 aylık bir AVM şantiyesi tecrübem var sadece, yani bir nevi tecrübesiz sayılırım. Bu maaş sizce bölgenin ve işin tehlikesi göz önüne alındığında tecrübesiz bir müh. için iyi midir?

3) Erbil'de yaşam nasıldır? Pahalı bir şehir mi? Yanıma 150 dolar götürmeyi düşünüyorum beni 2-3 ay idare eder mi orada(tabi ki gündelik yemek,lojman vb. sağlıyorlar)? Ne yenir ne içilir, ucuza elektronik alet vs bulunur mu? Giyim tarzı nasıldır?

Yaklaşık 1 yıldır işsiz olduğumu, neredeyse iş sağlayacak(torpil olarak vb.) hiç bir tanıdığımın olmadığını hesaba katarak işe girmeyi düşünüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim tüm cevaplarınıza. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler iyi güzel çatışma var diyorsunuz da, ben Türkiye'de 1000 Tl'yi kabul ettim, o şirket bile dönmedi. ki mühendislik alanında 6-7 program biliyorum, yabancı dilimde oldukça iyi düzeyde. yalan türkiye'de bu işler artık onu anladım. herkes ya torpil,tanıdık ya uzun yıllar tecrübe arıyor. ölme pahasına bu işe gitmeyi düşünüyorum artık. ne yapıcam kararsızım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

değmez.

para tatmin ediyo mu ediyo ama paranın iti olmaya gerek yok uzun vadede düşünme birikimini yap borcunu öde dönersin.

ben geldim arabistan'a pişmanım yaparım ederim diyosan git tabide ırak kötü baya (güvenlik falan sıkıntı) burada var baya sıkıntı (alkol yok,seks yok,oyun + internet yok((ülkedeki en iyi internete kol gibi para veriyosun 150msle falan oyun oynuyosun bi gtaV,witcher3 falan yok yani)


şantiye demişsin
şartlara baya iyi bak
nerde kalacaksın kamp şartlarına falan iyi bak ( konteynır , kamp , kampound bunlar önemli baya) izin şartları kaç ayda gidip geleceksin (3 ayda bir diyolar 3 ay dolduktan sonra yollayan çakallar var mesela yabancılar 75 gün çalışıp 15gün tatile gidiyor)

kariyerine baya bi artısı olur,deneyim tecrübe kısmını geçiyorum zaten onlar çok onemli değil heryerde kazanırsın onları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

havaalanına yakın ve enerji santrali gibi ciddi yatırımı riskli yere yapmazlar zaten. illaki güvenlidir oralar. ancak terör olayları olabilir işte bomba patlatma fln. onun dışında ışid tehditi yok oralarda. abd nin de iranın ıraktaki tek ortak paydası erbilin ışidin eline geçmesine izin verilmemesi olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güncel güvenlik durumunu bilmiyorum ama erbil anadoludaki küçük şehirlerin %80inden güzel ve modern bi şehir. imkanları da iyi kesinlikle ırakla alakası olan bir yer değil.

pasaporta kürdistan damgası vuruyorlar zaten girişte.

ben bir tane iphone çaldırmıştım kutusundan çıkaramadan :D


bc grupla gitmiştim 3-4 günlüğüne, firmanın içerisinde çalındı ama pek sallamadılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://blogs-images.forbes.com/thomasbrewster/files/2014/12/ISIS-flag.jpg

erbil ve civari guvenli su anda gerci ama amerikan operasyonlari ile ayakta duruyorlar ama musul geri alinmadan erbil asla tam oalrak guvende olamiycak. birde altyapi cokmus artik diyorlardi ISIS bolgesinden kacanlar sehre yigildigi icin. guvenligi filan tam ogrenmek lazim, kevlar sart, silah egitimi sart :P santiyeden cikmadan yasayabilsen bile ucret o risk icin oyle ahim sahim degil ama ilerde cok iyi olur is tecrubesi olarak, gerine gerine ISIS tehditi altinda santiyede cesurca calistim diyebilirsin hani :D ondan sonra ver elini libya :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...