Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chaos Wars


BeIlow

Öne çıkan mesajlar

İlkinin peşinden Chaos Turk ve Pinhane destekli ikinci sunucumuzu açıyoruz. İlki hardcore bir serverdı ama bu daha rahat milletin daha seveceği bir server olarak açılacak.

Silmaril Uo bünyesinde bulunan accountları bu servera aktarma şansınız bulunmaktadır. (Itemsız olarak.)

Chaos Wars http://www.chaosturk.com ve http://www.pinhane.com/ destekleriyle açılan PvP ağırlıklı bir sunucudur. Chaos Wars için PvP nin dah etkili olması amacıyla sıfırdan yeni bir harita yapılmıştır. Bu dünyanın ismi Eternia'dır. Eternia bir tarafı insanlar tarafından kullanılan, diğer tarafı ise yaratıklara ait olan, ortadan geçen dağlarla ikiye ayrılan bir adadır.

Eternia'da toplamda 3 ana şehir bulunmaktadır. Bu şehirler 3 klana aittir. Bunlar : Caphernos, Monasfer ve Aspector klanlarıdır. Onun dışında minik çingene kampları, etrafta kayıp efsaneler veya kendi hallerinde yaşayan tarafsız şehirlerde bulabilirsiniz. Eternia'nın yapısı doğa ile bütünlük içindedir.

Chaos Wars sunucusu olarak oyuna ilk girdiğinizde bu 3 Klandan birini seçmeniz gerekmektedir. Bu klanlar birbirleriyle savaş içerisindedir ve hazırlanan yeni haritada tüm şehirlerin birbirine uzaklığı eşit şekilde ayarlanmıştır. Bunun nedeni ise savaşın hiç bitmesini istemememizdir.

Chaos Wars sunucusuna 4x skill seçerek başlarsınız. Bazı craft skilleri 60.0 başlarken, geriye kalan tüm skiller 100.0 başlamaktadır. Ph full olarak açıktır. Oyuncularımızın skillerle çok vakit harcamasından çok savaşla ve yeni bir dünyayı keşif etmekle vakit harcamalarını istedik.

Chaos Wars'un diğer sunuculardan farklı tutan bir diğer özelliği ise market sistemidir. Oyun içinde ayarlanan bir sistemle kestiğiniz yaratıklardan Experience Puanı kazanırsınız ve bu puanları Market sisteminde harcayarak markette bulunan eşyaları elde edebilirsiniz. Bu eşyalar aynı zamanda bağış yaparakta alınabilmektedir. Böylelikle oyunda daha uzun vakit geçiren kişilerde bu eşyalara sahip olabilirken, isteyenler bağış yaparak sahip olabilecekler.

Chaos Wars içinde özel etkinlik, raid ve questlere önem verilecektir. Farklı olan klanlar için özel raidler yapılacağı gibi, hep birlikte yapılacak questlerde olacaktır. Bunun yanında klanların kendi arasında pvp turnuvaları yapılarak seçilen iyiler klanlar arası pvp turnuvasına katılmaya hak kazanacaktır.

Chaos Wars'ın önemli bir özelliği ise servera giriş sınırı olmasıdır. Eternia dünyasında yaptığımız testler sonucunda maksimun 70 kişilik bir sınır koyduğumuzda serverda gerekli dolulukta insan bulunmaktadır. Artan taleplere göre ikinci bir dünya yaratmayı düşünmekteyiz.


Sunucu Teknik Özellikler:
İşlemci: Intel Xeon Cpu E3-1245 V2 3.40GHz 3.40GHz
Ram: 16 GB
Banwith: Sınırsız
Firewall: Yazılımsal ve Donanımsal (Sürekli aktif)
HDD: 120 GB
Sphere: 56b

Spider Nest

Eternia üzerindeki doğal yaşam bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Arılardan ilham alan örümceklerde bir arada yaşamaya başladılar.

Koloni halinde yaşayan bu örümcekleri rahatsız etmek istemezsiniz. Bir anda yuvadan çıkıp hepsi üzerinize saldırabilirler.

Yuvaya saldırırsanız yuvanın koruyucuları ve en sonunda da kraliçesi sizlere saldırmaya başlayacaktır.

Yuva koruyucuları ve kraliçe çıktıktan sonra belirli süre saldırmazsanız veya çok uzağa kaçarsanız, tekrardan yuvalarına girip saklanacaklardır.

Kraliçeyi öldürdükten sonra cesedinden değerli eşyaları almayı sakın unutmayın.
Uyarı: Kimi zaman üzerinde eşya taşıması zor olduğundan gizli bir kasaya koyabiliyor eşyalarını. Dikkat!



Quest Sistemi


- Bildiğiniz görev mantığı ile çalışan bir yapıdır örneklerine başka dünyalarda da rastladığınız gibi bir vendor ve o vendorun sizden istediği görevlerdir. yalnız bizde biraz farklı işliyor işler çünkü görev ödülleri ve istenilen malzemelerin çoğunu playerlar yapıyorlar. Bu sebeple hemen bitmeyebilir yada uğraşmanız gerekebilir.
- Önümüzdeki süreçte bir çok farklı şehir için kendine has görevler yada aklınıza hiç gelmeyecek bir köşede 1 görevlik o anda meydana gelmiş vendorlar bulabileceksiniz.
- Bir vendorun göre vendoru olduğunu nereden bilebilirsiniz. Onun için klasik MMO düzeneğini UO ya ekledik şöyleki vendor şayet sizin daha önce görmediğiniz bir göreve sahipse sizi yanına çağırır ve isminin üstünde (!) şeklinde ünlem vardır.

- Vendordan görev aldığınız taktirde vendor size göreviniz olduğunu seslenerek yada kafasındaki ibareyi değiştirerek gösterir o da.. (?) şeklindedir.

- 10 görevi tamamladığınızda ne oluyor? her 10 görev yada daha fazlasını tamamlandığınızda. Kısacası o vendordaki tüm görevler bittiğinde 1 yada daha fazla Quest Point kazanıyorsunuz. Bu puanlar ilerisi için ve şimdisi için kullanılabilecek.
Örnek vermek gerekirse; 1 Quest Point 10 Market puanı yaparken yanı sıra bazı görevler için sizden 3 ve daha fazlası Quest Point istenilebilecek.
Quest alan oyuncular görev içeriğini görebilmek için .questhelp yazarlarsa karşılarına görevin içeriği ile ilgili bilgiler gelecektir.
Ekstra güncelleme: quest alındıktan sonra ekran kenarında beliren button ilede quest bilgilerine ulaşabilirsiniz..



Experience System

Tüm Eternia'da kestiğiniz yaratıklar puan kazanabileceğiniz şekilde ayarlanmıştır. Peki bu puanlar ne işe yarar ?
Bu puanlar marketten eşya alabilmenize yarar. Normal paranı öde al sisteminin dışında oyunda PVM ile kastığınız deneyim puanlarınızı market sisteminde kullanabileceksiniz. Böylelikle bu eşyalara herkes ulaşabilecektir.





Farming


Farming sistemi dünyada random çıkan rare bitkilerden, bir çok şeye kadar değişmektedir. Peki bu sistemi nasıl kullanabilirsiniz ?
Bunun için her şehirde özel farming alanları bulunmaktadır. Bu alanlara bitkinizi diktiğinizde sadece sizin alabileceğiniz bir bitki oluşturur. Böylelikle ortak kullanım alanında herkes bitkisini koyabilirken sadece o bitkinin sahibi geri alabilmesi sağlanmıştır.




Housing


Chaos Wars dünyasında Housing biraz farklıdır. Ev kurabileceğiniz bir alan olduğu için büyük evler serverdan kaldırılmıştır. Bunun nedeni zaten belirli bir alan olması ve büyük evlerin çok yer kaplamasıdır. Silmaril Uo da evlerin yanına kurulan farming sistemide kaldırılıp şehirlere eklenmiştir.



Random Binek

Chaos Wars dünyasında binek spawnları random olarak haritada çıkmaktadır. Bunun nedeni haritanın büyük olmaması ve çok olan binek sayısından dolayı konulan spawnların her yeri kaplayacağıdır. Bu spawnlar günde random olarak çıkmaktadır.



Pre Forge

Provisoner vendordan alacağınız "Pre Forge" deed ile kazı yaptığınız madenlerde ateş yakabilir ve orelerinizi eritebilirsiniz.

Pre forgeler 10 - 12 şarjlıdır ve newbie değildir. Şarjları bittikten sonra otomatikman silinecektir. Yaktığınız her ateş 2 -3 dakika sonra söner.

Aynı anda iki adet Pre Forge kullanamazsınız. Öncelikle ilk kurmuş olduğunuzun süresinin bitmesi gerekir.



Reg Store

Provisoner vendordan alacağınız “Reg Store” ile magery malzemelerinizi bir araya toplayabilir, istediğiniz zaman içerisinden çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte boş scrolları da ekleyebilirsiniz.

Reg Store’ye çift tıkladığınızda açılan menuden yeni regler/scrollar ekleyebilirsiniz veya çıkartabilirsiniz.

Reg Store'ler Newbie değildir ve sadece bankanızda kullanabilirsiniz.



Unique İtem


Yaratıklardan veya kasalardan çıkan eşyalar orada bir anda belirmediler. Zamanında sizler gibi maceracıların lanetlenmiş bedenlerini keserek veya öldüklerinde kaybolmuş eşyalarını bularak sizlere ulaştı. Bu eşyalarında üzerlerine kazılmış isimleri bulunmakta. Merlin’in asası, Arturh’un kılıcı gibi. Bu sayede bir eşyanın ismi başka bir eşyada olmamaktadır. Kaybettiğiniz kılıcınızı başka birinde görürseniz hatırlayabilirsiniz. Bu zamanında benim elimdeydi diye üzülebilirsiniz belki ama bu imzalanmış silahlar her zaman kime ait olduğunu ve farkını sizlere belli edecektir.



Yeni Bowlar



Bu bowlar savaşta büyük önem taşırlar. Bunlar ;
Warden bow : 14, 16 speed : 50 range 10 Okçuların genellikle kullandığı basit ama kullanışlı bir bow. Verdiği hasar az olmasına rağmen kullanışının kolaylığı sayesinde hızlı bir bow.
Long Bow : 20, 24 speed : 30 range 15 Uzun menzilli bir bow. Kullanışı biraz yavaş olsada gücü ve menzili bir çok bowdan daha iyi olduğu kesin.
Hunting Bow : 20, 24 speed 40 range 10 Avcıların kullandığı ve büyük baş hayvanları avlamak için kullandığı bir bow. Hızı normal bir bowla aynı olsada gücü ve etkisi iki kat daha fazladır.
Battle Bow : 35, 37 speed 25 range 7 Savaşta kullanılan bu ok hızıyla değil ama gücüyle bilinen bir oktur. Keskin bir atışla düşmanın en korkulu rüyası olabilir.
Ranger Bow : 20, 24 speed 50 range 15 Her şeyiyle mükemmel bir bow olarak bilinir ama bu bowu elde etmek sadece bir kaç kişinin başarabileceği bir şeydir.
Raven's Wing : 28, 30 speed 40 range 20 En keskin gözlere sahip olan okçuların hayalidir. Diğer tüm oklardan daha uzun mesafeye ok atabilir ve düşman sizi görmeden ölümüne sebep olabilirsiniz.
Dragon Horns : 32, 34 speed 40 range 10 Ejderhanın boynuzlarından yapılan bu bowun büyülü bir güce sahip olduğu söylenir ve bu kudretli silahı kullananların ise efsanelere adını yazdıracağı.
Daemon Blood : 24, 26 speed 50 range 15 Şeytanın kanından yapılan bu bowun şeytanın oklarını attığı söylenir. Kullananların dikkatli olması gerekmektedir, her atılan arrow kullanıcının ruhunu yavaş yavaş emer.



Rare Bitki

Npclerden düşen tohumları veya dünyada çok nadir bulunan çiçeklerden elde edebileceğiniz tohumlarla kendinize özel bitkiler yetiştirip bunları farklı amaçlarda kullanabilirsiniz. Bunlar dışında farmer npc lerden basit tohumları alarak sebze ve meyve yetiştirebilirsiniz.



Map Of Flowers

Map of Flowers sayesinde Tracking skiliniz ile çiçek arayabileceksiniz.
Öncelikle Map Of Flowersı Cartography npc den almanız gerekmektedir.

Bu haritayı kullanabilmek için 70.5 tracking skilli gereklidir.
Daha sonrasında bu haritaya çift tıklayarak bitkileri aramaya başlayabilirsiniz. Gezerken sürekli çift tıklayarak haritanızı güncellemeniz gerekmektedir. Haritaya çift tıklamayı bırakırsanız açılan haritada bitkiler gözükmeyecektir.



Rukf Of Skeleton


Rukf of skeleton seti sisteme dahil edildi. Her parçası belirli oranlarda farklı npclerden düşecek şekilde ayarlandı. Rukf skeleton set harm clumsy weaken ve curse büyülerinden %50 oranda resist edebilmesi sağlandı. Ancak bunu yapabilmesi için setin tüm parçaları giyilmiş olmalı. Rukf set parçaları aynı türden farklı isimdeki skeletonlardan parça parça çıkmaktadır. Her skeleton farklı bir parçayı loot olarak 9 ile 13 de bir oranda düşürmektedir.



Totems

Camping skilliniz ile kullanabileceğiniz bu totemler, alan şekilde iyileştirme veya curse büyüleri atmaktadır. Aynı zamanda bu eşyalar Eternia dünyasının belirli kısımlarında bulunabilir.



Golden Dolphin

Golden Dolphin. Denizlerde bulunan acımasız bir katil, gizemli bir savaşçı ve korkusuz bir düşman. Eğer denizlerde gezerken rastlarsanız öldürmek isteyeceğiniz bir canavar. Efsaneye göre üzerinde bulunan hazineler en güçlü yaratıklardan bile fazlaymış, derisinin altın olmasından dolayı ettiği para çok yüksekmiş ve denizde gezerken bulduğu haritaları yemek gibi bir huyu olduğundan midesinden hazine haritaları çıkıyormuş. Bulması zor olan ama bulduğunuzda "Moby Dick"'i bulmuş gibi sevineceksiniz. Denizler gizemlerle dolu bir yenisi daha keşfedilmeyi bekliyor.



Broadcast

Bildiğiniz üzere bulletin board denen bir araç vardır oyunda ancak pek kullanılmaz genelde insanların duvar yazıları yazdığı anlamsız bir mesaj tablosundan ileriye hiç gitmemiştir gidememişti ta ki bu ana kadar. Chaos Wars olarak birbiriyle bütünleşik ve olay her türlü olayın haberini şehirler arasında birbirine ileten otomatik bir Broadcast "yayın" sistemi geliştirdim. Sistem tamamiyle otomatik olarak çıkan binekten öldürülen kişiye kadar herşeyi tıpkı ekranın solunda mesaj olarak gösterdiği gibi artık mesaj olarak bulletin boardlar'da da yayınlayacak. tek yapmanız gereken britain-delucia-moonglow şehirlerinden herhangi birinde bankaya giderek duvarda asılı olan bulletin board ı açmak ve son olan olayları görmek.

- Broadcast yapılan ögeler şuan itibariyle
* bitkiler (oluştuklarında/bulunduklarında)
* llama binekleri (oluştuklarında/bulunduklarında)
* ölüm haberleri (sec by sec)

önümüzdeki bir kaç gün içerisinde bu sisteme dahil edilecek diğer ögeler

* oyuna ilk defa giren yeni oyuncular
* quest tamamlayan oyuncular

liste çok kabarık aklınıza gelebilecek her türlü aksiyonu bu broadcast sistemi altında toparlayabildiğimiz için sizin talepleriniz doğrultusunda da eklemeler yapabiliriz.

Bir diğer güzel konu ise orjinal sisteme direk müdahale ederek yeniden derlediğim için şayet sistem mesajı görürseniz bu mesaja kişisel anlamda not bırakabiliyorsunuz mesela "llama çıktı ancak siz tame yapamıyorsunuz ve tame yapacak kişiye bu llama ile ilgili not yazdığınız taktirde, yine bu tame'i yapan kişi sizinle bu panel üstünden mesajlaşabilir" kendi yaptığınız yorumu daha sonra silebiliriniz.

Broadcast board üstünde mesaj sayısı 100 ü geçemeyecek şekilde ayarlandı şayet sistem sistem 101. mesajı atarsa otomatik olarak son mesajdan önceki 100 mesaj siliniyor ve ilk mesaj olarak listeye düşüyor buda sistemin oldukça hafif ve hızlı olmasını sağladı.









Shield of An'k

özelliği yaratıklara karşı ekstra direnç gösterebilmesidir ancak 4 farklı veriyonu bulunmaktadır şöyleki;
Shield of An'k %40 - kontrol edilmesi zor tam olarka kontrol edilemeyen ve hasarı kimi zaman alıp can olarak geri veren yada bir anda aşırı derecede hasar alabilen bir yapıda olmasıdır.
Shield of An'k %60 - %40'dan daha stabildir ancak hala tam kontrol edilemeyen bir hasar emme özelliği vardır.
Shield of An'k %80 - Bu kalkan ile stabilite dahada artan şekilde ve hasar alan kişiye oldukça yüksek oranda koruma sağlar.
Shield of An'k %90 - tam olarak stabil şekilde çalışan ve karşıdaki kişiyi yaratığın boyutuna bakmadan koruyabilen bir kalkandır.



Monster Egg

Folluk (Kulukça) sistemi ve ona bağlı yapılar sunucuya entegre edilmiştir buna göre;
- Kulukça carpenter vendorlarda 3700sp gibi bir fiyata satılmaktadır adedi 3 ila 7 arasında değişir.
- Dünya üzerinde LEVEL 1/LEVEL 2/LEVEL 3 cinsi hazine kasalarından;
level 1 chest
10/1 lizardman egg
15/1 ostard egg
20/1 harpy egg
level 2 chest
10/1 serpent egg
10/1 ostard egg
15/1 harpy egg
level 3 chest
10/1 terathan drone egg
10/1 ostard egg
15/1 phoniex egg
şekilde ayarlanmıştır. her yumurtanın kendine ait büyüme süreleri vardır bu süreler veterinary skilliniz yükseldikçe azalır. kuluçka ve yumurtanın çalışması için vendordan aldığınız kuluçkayı evinize güvende olacak bir şekilde kitleyin daha sonra çantanızdaki yumurtayı bu kuluçkaya yerleştirin ve yumurta olgunlaşıncaya kadar bekleyin. daha sonra olgunlaşan yumurtayı çantanıza alın ve yumurtayı kırın afiyet olsun.



Bunlar dışında bulunan basit sistemler neredeyse her serverda alışık olduğunuz bir çok dengeli sistemdir.

Eternia dünyasından bir kaç Screen Shot










Forumlar ve site yakında açılacaktır. Gelişmeler için

Facebook sayfası : https://www.facebook.com/SilmarilUO

Instagram : https://instagram.com/silmariluo/

ve Silmaril Uo sayfasından haber alabilirsiniz : http://www.silmariluo.com/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
adam parasını vaktini vermiş server açmış isterse muhtar yazar kendisine. takıldığınız şeye bak.

asıl tr de uo kitlesini bitiren kaprisli oyunculardır. yazmıştım başka konuya hatta;

imamizer said:

diablotg said:

Bu sonuncusu yüzünden bir serverın içinin boşaldığını gördüm kaç kere.


asdfg lafım burası için değil, buradaki genel yo oyuncu kitlesi için de değil, zaten takip etmiyorum konuyu pek. ama görünce içimi bi konuda dökesim geldi;

serverda 1-2 saat oynadım. brit madende bi adamı sıkıştırdım, gz içinde yer hani. maden kazdırtmıyorum. bana 5k para vereceksin diyorum o kadar. başka bi hakaret taciz hiçbirşey yok. para vermezsen atını keserim diyorum. atından indimi atına atak veriyorum. beni kesti hatta crim oldum adama. onlarca defa kesti tekrar tekrar reslenip gidiyorum. adam page attı abi. gm geldi şikayet ediyor beni. burayı düzgün bir server sanıyordum, o yüzden gelmiştim diyor. bildiğin trip atıyor adam, sitem ediyor admine. admin oyun içi bu olay karışamam dedi gitti haklı olarak.

yıllardır bir sürü server gördük, girdik baktık oynadık vesaire hep şunu gördüm ki bizim uo oyuncumuz kadar nazlısı yok. hani bulunmaz hint kumaşı sanki, gm'e page atar ya bu niye böyle, şu neden böyle, böyle olmazsa guildçe oynamayız, gz de kesiyorlar, hırsız charlar rahat bırakmıyor çalıyor bu nasıl server gibi tonla şikayet. bildiğin sorunlu müşteri tripleri.

öyle bi artislik, öyle bi kendini süper önemli sanmalar, öyle bi kaprisler anlatamam sanki parasını verdi sunucunun da maaş ödüyor adminlere. alt tarafı free shard işte, gir bak. beğenirsen oyna beğenmezsen oynama yani kime havan atarın.

buna rağmen bizim uo oyuncumuzun bu kadar adam yerine konduğu başka orjinal (para verdiğin oyunları diyorum yani) oyun bile yok anasını satayım. uo da çoğu adminin orta son öğrencisi fıratcan'nın önünde bile efendim, siz, biz diye konuştuğunu gördüm kaç defa. fıratcan ise makroda alt tab yapıp pipisiyle oynarken falan kesilmiş oluyor üstelik asdfgh

2 saat page e cevap gelmezse admin yok, ilgilenilimiyor diye başlıyor yaygaraya.

konu uo oynamaya gelince kaliteyi hayatında bu kadar standartlaştırmış, bilgili ve bilinçli bi tüketici oluyor anadolu bozkırında açık camından içeri toz ve pattes sovan satan traktörün sesi gelen internet kafedeki samet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cw sistemi ve sunucu benim ya jkashdjkahskda niye kızdınız anlamadım..

öte yandan tespitlerin hepsi doğru. allahın o kendini kaf dağında sanan traktör pistonu sameti oturduğu makina başında "abi 1 saat aç" dediği adamın önderliğinde girdiği tüm sunucularda reis muamelesi görmekten kıvanç ve onur duyuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...