Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Farkında olmak bana ne sağlıyor, acıdan başka?

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Acaba üniversiteli miyim?

Bunu uzun zamandır düşünüyorum. Bartın diye sikko bir yere, 2 soru karalayıp geldim. Arkadaşlarımın yarısı matematik de ne yea deyip dudak büzüyorlar. Ben çok iyi olmasam da anlıyordum. Varolan potansiyelimi sırf "iş sahibi olacağım" düşüncesiyle harcadığımı hissediyorum.

Şöyle iyi yerlere gelmiş insanların backgroundlarını araştırıyorum. Adamlar hep; ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, İstanbul, Marmara gibi ünilerden mezun olmuşlar. Mezun olunca dolu oluyorlar. Bir yerde bir konu hakkında spesifik bilgileri oluyor.

Ben kendimi çok boş hissediyorum ya. Her şeyi biliyorum ama her şeyin %25-50'sini biliyorum. (Evet, o hakir gördüğünüz kesimin temsiliyim.)
Üniversite diye geldiğimiz yere 60K gömdük. Adam odtü'de parasız eğitim alıyor sdf Üstüne üstlük YBS bölümünü da kapatıyorlarmış ünide bütün hocaları kaçırdıklarından.

Aklımı başıma topladığım çoğu zamanlarda şevksizlikten, hırssızlıktan devamını getiremedim. Yaş oldu 24, ne bir şey biliyorum. Ne sevdiğim şeyleri yapabiliyorum..

160 sorunun 120'sini yapamayacak bir kapasitem de yok aslında. Ama evde çocuklar ekmek bekler misali, aile de senden bir işe başlayıp hayatını kurtarmanı bekliyor.

Daha iyi şeyler yapmak isterdim bilmiyorum ya. İnsan zamanla kabulleniyor sanırım bu durumu.

karatan said:

acı gerçekler.

http://nextshark.com/one-comic-perfectly-sums-up-class-differences-in-society/

Şunun canlı örneğiyim.

Farkında olmak bana ne sağlıyor, acıdan başka?

Edit:

Bu arada trol serbest. Daha trollenecek neyim kaldıysa..
Sosyal ağlarda paylaş

iyi yere gelen dediklerin nereye gelmis?

turkiye'de pozisyon kariyer vs hepsi iluzyon zaten, muhendis oldum doktor oldum docent oldum mudur oldum diye insanlarin kendi kendine masturbasyon yapmasini sagliyor sadece

adam 10 sene kendini egitime verip nolifer bir yasamla kafasinda sac kalmayana dek calisiyor, muhendis olup cikiyor sonra abd'deki bulasikcidan daha az para kazanip benzine, elektronige (istanbulda ise belki de kiraya) daha fazla para harciyor. yasam standartlari her seviyede boktan zaten.

bu kadar kafani yorma, gecinip gideceksin zamanini iyi gecirmeye bak bol bol gez dolas insan tani. yoksa kapitalizm badge verecek diye game card kasmaya gecer omrun.
Sosyal ağlarda paylaş

cok takmamak lazim bu kariyer islerine hele turkiyede, gidip 20 sene okuyup ilkokul mezunu patronla veya sermayedarla ugrasmak zorunda kaliyor cogu, hele son 12 yilda iyice bok oldu sermayenin el degsitirmesi ile. kacabiliyorsaniz kacin gidin bu ulkeden hani, gelecek yok burda, artik cocuklar yetisirken kariyer planini yurt disi uzerine kurmak hatta mumkunse kredi cekip cocugu baska ulkede dogurtmak gerekiyor falan filan. ulke bok her bakimdan. bende o kadar okudum, calistim kendimi gelsitirdim ama home office disinda calisma sansim yok bu ulkede. ne memur olabiliyorum, ne ozel sirkete girebiliyorum nede universitede kalma sansim var. dogru baglantilarim ve sermayem olsa en issiz ve tembel isi olan siyasetle ugrasirdim belki ama ihhh o kapida kapali.

bu ulkede yasiyan herkes benzer sorunlari cekiyor, kisisele indirgeme.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...