Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikaya Göç (İş bularak)

dasBock

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
selamlar tekrardan

kısa bir sorum olacak

RI'da güzel bir iş buldum tam tecrübelerime ve kariyerime uygun. BSME olarak istenilen maaş kısmına ne yazmalı? ortalama makine müh. geliri 62k olarak gözüküyor ancak yanlış birşey yazıp şansımı zora sokmak istemiyorum. internette 60k üzerinden vergi ve net gelir hesaplatması yaptım yaklaşık olarak aylık 4k para kalıyor vergilerden düşünce. sizce bu RI'da yaşamak için yeterli midir?
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.economicprogressri.org/CostofLivingCalculator/tabid/180/Default.aspx

Cost of Living Calculator (2 adults 0 child)

Expense Type (monthly)

Housing $762.00

Food $598.00

Transportation $561.00

Child Care $ -

Medical $341.00

Miscellaneous $226.00

Total Expense $2,488.00

Taxes $470.04

Tax Credits - $-

Gross Earnings Needed

Monthly $2,959.00

Annually $35,509.00

Hourly $17.07

http://www.bestplaces.net/backfence/viewcomment.aspx?id=3A06BD85-621B-4533-9430-942F88FECBCD&city=Rhode_Island_RI&p=24400000
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
hortlatayım konuyu

bu konuyu açtıktan sonra gerek resume düzenlemesi gerek cover letter derken baya bir yol katettim ve önceliği tanıdığım firmalara vererek başvurularda bulundum.

amerikada ofisi olan kanada kökenli bir firmadan dönüş aldım. "sen californiaya başvurmuşsun ancak almanyayı da düşünür müsün mülakattan önce bilmemde fayda var" diye mail atmışlar. herneyse firmanın avrupa merkezi fransada olduğu için dün teknik müdür ile skype görüşmesinde bulundum. firmayı anlattı (yaş ortalaması bi hayli genç olan bi firma, toplamda 500e yakın çalışanı var ve dünya devi başka bir holding tarafından 2 yıl önce satın alındı) sonra kendinden bahset dedi vs anlattım. bikatım sorular sordu işte seyahat edebilir misin, takım çalışmasına nası bakıyosun önceki işlerinde tam olarak neler yaptın vs vs.

HR manager kanadada olduğundan onunla görüşüp sana tekrar dönüş yapıcam olumlu olumsuz dedi. bugün mail atmış haftaya salı gel bidaha yüzyüze görüşelim hem de bi teknik testimiz var diye.

özetle iş: Application Engineering. Firman ürünlerinin tanıtımı, desteği, eğitimi ıvırı zıvırı, tersine mühendisliği falan kabaca. malum amerikaya yoğunlaşmışken maaşlar hakkında baya bi araştırma yapmıştım gerek salary.com üzerinden gerekse glassdoor üzerinden o yüzden amerikayla ilgili fikrim var ancak almanyayla ilgili daha önce hiçbi araştırmam olmadı ve almanlar da pek böyle bilgileri paylaşmazlar açıkcası (websitelerde bile kısıtlı entryiler var). şirket telefon, PC ve şirket arabası veriyor ancak şirket arabasını işe giderken kullanıyosun alıp evine götüremiyosun pool car misali.

internetteki limitli verilere göre kabaca yıllık brüt maaş için 48000€ gibi düşündüm ama az mıdır çok mudur bi sormak istedim açıkcası. görüşmeye gidince de ne çok yüksekten uçmak isterim ne de işlerini kolaylaştıracak bi rakam vermek isterim.

bi de almanların iş konusundaki huyunu bilenler tüyo verse fena olmaz hoş yine fransız elemanla görüşcem ama olsun :)

yer:stuttgart

bu arada ilk mesajımda avrupadan haz etmediğimi ve alışamadığımı belirtmiştim şimdi diceksiniz ne ayak hem öyle hem böyle:) görüşmede alenen söyledim benim asıl hayalim amerikadaki firmanızda çalışmak diye. amerika ofisi yeni açılmış bu güzel bir haber çünkü çalışan sayısı henüz az. ikincisi ise farklı lokasyonlarda eleman ihtiyaçları olunca önce kendi takımlarındaki elemanlara soruyolar ilgi göstermezse kimse ilan veriyolar. bu yüzden geçiş yapma olasılığı mevcut. avrupada da çalışırsam belli bi süre sanırım askerlikten yırtma durumu söz konusu. işte öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

logtrig said:

4000 eur brutte eline gecen ne olacak almanya'da nasil vergiler? fransa'da cok yuksek ve sene sonunda toplu oduyolarmis vergiyi her ay kesilip odenmiyomus onu ogrenmek onemli ama almanya icin gayet iyi para oldugunu soyleyebilirim.

yas kac bu arada?

yaş 25ten 26ya yol alıyor.
eyalete göre bakınca elime net 2400 euro civarı geçecek gibi gözüküyor. şehrin biraz dışında da 50 60 m2 evi max 700 euroya kadar bulmak mümkün gözüküyor sene sonu da performansa göre bonus var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...