Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 valla benim amacım yolunda 6.5 yetio gerisini bilmem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 RaidenXelRu said: harbi adam hani genel konusuyormus, apacilige maruz kalmis :D bu arada amerika nedir abi abecimisiniz ? yurtdisi gormemis insanin klasik destinasyonu top lel. gezdiğim ülke sayısı 14ü geçti muhterem son 2 yıldır da almanyada yaşıyorum. yanlış adres :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 selamlar tekrardan kısa bir sorum olacak RI'da güzel bir iş buldum tam tecrübelerime ve kariyerime uygun. BSME olarak istenilen maaş kısmına ne yazmalı? ortalama makine müh. geliri 62k olarak gözüküyor ancak yanlış birşey yazıp şansımı zora sokmak istemiyorum. internette 60k üzerinden vergi ve net gelir hesaplatması yaptım yaklaşık olarak aylık 4k para kalıyor vergilerden düşünce. sizce bu RI'da yaşamak için yeterli midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 http://www.economicprogressri.org/CostofLivingCalculator/tabid/180/Default.aspx Cost of Living Calculator (2 adults 0 child) Expense Type (monthly) Housing $762.00 Food $598.00 Transportation $561.00 Child Care $ - Medical $341.00 Miscellaneous $226.00 Total Expense $2,488.00 Taxes $470.04 Tax Credits - $- Gross Earnings Needed Monthly $2,959.00 Annually $35,509.00 Hourly $17.07 http://www.bestplaces.net/backfence/viewcomment.aspx?id=3A06BD85-621B-4533-9430-942F88FECBCD&city=Rhode_Island_RI&p=24400000 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Dworgian 1 adult üzerinden hesaplattım anually 24k diyor sanırım 60k gibi bir rakam istemek çok daha abest kaçmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 yürü be kim tutar =) metodolojisini de oku. zira 1 adult için 1 odalı ev olarak hesaplıyormuş kirayı mesela; http://www.economicprogressri.org/CostofLivingCalculator/CalculatorMethodology/tabid/261/Default.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Gidiceğin yerin kiralarına bak, tabi önce ortalama maaşlara bak ordaki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Bronx tarafında ev önerebilecek var mı? Acil olarak 1-2 ay içerisinde taşınılacak hani tek kişiye uygun olacak şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 ev nasil oneriliyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Ya ablam taşınacakta hani Bronx'un her tarafında oturulmaz gibi bi durum var diye tahmin ediyoruz. Nispeten güvenli olan taraflarında şuralara bakabilirsiniz hatta bildiğiniz müsait yerler varsa o şekilde önerebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2015 7 yildir nyc'deyim bronxa 3 kere gittim, 2si yankee stadiuma gir cikti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 hortlatayım konuyu bu konuyu açtıktan sonra gerek resume düzenlemesi gerek cover letter derken baya bir yol katettim ve önceliği tanıdığım firmalara vererek başvurularda bulundum. amerikada ofisi olan kanada kökenli bir firmadan dönüş aldım. "sen californiaya başvurmuşsun ancak almanyayı da düşünür müsün mülakattan önce bilmemde fayda var" diye mail atmışlar. herneyse firmanın avrupa merkezi fransada olduğu için dün teknik müdür ile skype görüşmesinde bulundum. firmayı anlattı (yaş ortalaması bi hayli genç olan bi firma, toplamda 500e yakın çalışanı var ve dünya devi başka bir holding tarafından 2 yıl önce satın alındı) sonra kendinden bahset dedi vs anlattım. bikatım sorular sordu işte seyahat edebilir misin, takım çalışmasına nası bakıyosun önceki işlerinde tam olarak neler yaptın vs vs. HR manager kanadada olduğundan onunla görüşüp sana tekrar dönüş yapıcam olumlu olumsuz dedi. bugün mail atmış haftaya salı gel bidaha yüzyüze görüşelim hem de bi teknik testimiz var diye. özetle iş: Application Engineering. Firman ürünlerinin tanıtımı, desteği, eğitimi ıvırı zıvırı, tersine mühendisliği falan kabaca. malum amerikaya yoğunlaşmışken maaşlar hakkında baya bi araştırma yapmıştım gerek salary.com üzerinden gerekse glassdoor üzerinden o yüzden amerikayla ilgili fikrim var ancak almanyayla ilgili daha önce hiçbi araştırmam olmadı ve almanlar da pek böyle bilgileri paylaşmazlar açıkcası (websitelerde bile kısıtlı entryiler var). şirket telefon, PC ve şirket arabası veriyor ancak şirket arabasını işe giderken kullanıyosun alıp evine götüremiyosun pool car misali. internetteki limitli verilere göre kabaca yıllık brüt maaş için 48000€ gibi düşündüm ama az mıdır çok mudur bi sormak istedim açıkcası. görüşmeye gidince de ne çok yüksekten uçmak isterim ne de işlerini kolaylaştıracak bi rakam vermek isterim. bi de almanların iş konusundaki huyunu bilenler tüyo verse fena olmaz hoş yine fransız elemanla görüşcem ama olsun :) yer:stuttgart bu arada ilk mesajımda avrupadan haz etmediğimi ve alışamadığımı belirtmiştim şimdi diceksiniz ne ayak hem öyle hem böyle:) görüşmede alenen söyledim benim asıl hayalim amerikadaki firmanızda çalışmak diye. amerika ofisi yeni açılmış bu güzel bir haber çünkü çalışan sayısı henüz az. ikincisi ise farklı lokasyonlarda eleman ihtiyaçları olunca önce kendi takımlarındaki elemanlara soruyolar ilgi göstermezse kimse ilan veriyolar. bu yüzden geçiş yapma olasılığı mevcut. avrupada da çalışırsam belli bi süre sanırım askerlikten yırtma durumu söz konusu. işte öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 aquila said: 7 yildir nyc'deyim bronxa 3 kere gittim, 2si yankee stadiuma gir cikti. Sen NY koylusu degil miydin? NYC de penthouse sahibi mi ciktin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Is bulsana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2015 vay arkadaş bişe sorduk millet yine aquilaya laf yetiştiriyo sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 4000 eur brutte eline gecen ne olacak almanya'da nasil vergiler? fransa'da cok yuksek ve sene sonunda toplu oduyolarmis vergiyi her ay kesilip odenmiyomus onu ogrenmek onemli ama almanya icin gayet iyi para oldugunu soyleyebilirim. yas kac bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 adamların maaş sistemi kültürü, prim ve yıllık 12-14-16 ay üzerindenmi ödeme yapıyorlar. 14-16 ay ise az gelir o para benden söylemesi ev de vermiyorlarsa(veriyorlarsa burdaki masraflar ödeniyormu? ki genelde ödenmez almanyada herşey sana ait olur). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 logtrig said: 4000 eur brutte eline gecen ne olacak almanya'da nasil vergiler? fransa'da cok yuksek ve sene sonunda toplu oduyolarmis vergiyi her ay kesilip odenmiyomus onu ogrenmek onemli ama almanya icin gayet iyi para oldugunu soyleyebilirim. yas kac bu arada? yaş 25ten 26ya yol alıyor. eyalete göre bakınca elime net 2400 euro civarı geçecek gibi gözüküyor. şehrin biraz dışında da 50 60 m2 evi max 700 euroya kadar bulmak mümkün gözüküyor sene sonu da performansa göre bonus var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 faturalar dahil mi? eve 1000 versen kalıyor 1400. Rahat yaşarsın tabii lüksün var mı bilmiyorum, benim arkadaş münihte part time çalışıyor eline 1000-1200 euro arası net bir şey geçiyormuş, çok rahat yetiyor diyordu ama pek para harcamayan bi tip. ben yaşayamam mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 fatura dahil ama tabi gidip görmek lazım nası bi bina lokasyon nedir falan üstünkörü baktım çünkü apartman fiyatlarına. pek lüksüm yok da bi motor almak istiyorum açıkcası tek harcamam o olur ekstra onun dışında küçük seyahatler sadece haftasonu vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 Yetmez 1400 euro icin oralara gidilmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 yetmesine yeter sonra da artar performansa göre asıl niyetin amerika olduğuna göre öyle imakn tanıyacaklarsa git kabul et (onların da seni kabul edeceğini varsayarak). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 abi stuttgart muazzam sıkıcı bir yer. ama kariyer olarak olanaklar sınırsız, metroda yanına oturduğun adamlar ya mercedes'te, daimler'de, ya porsche'de, ya bosch'ta, ya siemens'te çalışıyor oluyorlar o yüzden imkanlar bayaa iyidir. yine de bence 1400 euro için çekilmez diye düşünmekteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 Stuttgart-sıkıcı konusuna katılıyorum. Kariyerin için bu iş çok iyiyse gidilir,yoksa ne verdiği para iyi ,ne de gideceğin yer... Not: Bunlarıda yurtdışı alternatiflerin oldugu için söylüyorum yoksa tr'den hayli hayli iyidir asdaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar