barbu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 9.0 overall. writing ve speakingden 8.5 almış ezik. Listening ve Reading 9.0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 maşallah. şimdi ben sınava girince böyle 6 7 fln alırsam sorsa söylemeye utanırım salkdjsalkdjsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Abi işte ben de diyorum ki, Economist örneğin bu konuda iyi bir örnek, o basic hale düşmeni engeller, taze tutmaya gayet yeter şimdi araya TED i niye soktun anlamadım ama hayrını gör ne diyeyim. Ben şahsen Karşıyaka Anadolu Liseliyim, İzmirli gızlara selam ederim. Benim tek dediğim bunun taktiği tuktuğu yok, ha alengirli kelime kullanman gerekiyorsa sınavda, onlar da bol okuma yapınca aklında kalıyor eşanlamlılar olarak yani az düşünerek meramını en kasış şekilde anlatıyorsun sıkıntı çekmeden ki bu sadece writing de lazım IELTS te. Orada bilinmesi gereken kural denilen giriş-gelişme-sonuç ise diyeceğim çok bir şey yok, soldan sağa yazmak da önemli kural o vakit. Sağdan sola yazarsanız az puan alırsınız. (Yok firstly, secondly geyiklerine girmiyorum, bağlaç kullanacaksın bir şekilde) IELTS özelinde Reading & Writing için bir kural strateji yok, okuduğunu anlama, boşluk doldurma, eşleştirme sadece e bunlar için de sadece hızlı ve anlayarak okuma yeteneği gerekiyor bunu da bol bol okuyarak geliştirirsin. Speaking ise misal ben o sınava girdiğimde toplam 8 gün yurtdışında bulunmuştum ama değişik bir kullanım duyduğumda dizide kendi kendime tekrarlayıp falan bir şekilde yer ettirdim ve oldu yani özel strateji yine yok. Yani farklı yaklaşımlar bir şey demiyorum ama sınav sınav için midir sınav toplum için midir lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 quixef said: Abi işte ben de diyorum ki, Economist örneğin bu konuda iyi bir örnek, o basic hale düşmeni engeller, taze tutmaya gayet yeter şimdi araya TED i niye soktun anlamadım ama hayrını gör ne diyeyim. Ben şahsen Karşıyaka Anadolu Liseliyim, İzmirli gızlara selam ederim. Ya onu elitistlik olsun diye yazmadım. Orada eğitim aldığım yıllarda senin dediğin kafada bir eğitim aldığım için ingilizce de o düzeydeydi. Ancak insan yıllar yılı kullanmaya kullanmaya kaybediyor o düzeyi. Onu anlatmaya çalışıyorum. quixef said: Benim tek dediğim bunun taktiği tuktuğu yok, ha alengirli kelime kullanman gerekiyorsa sınavda, onlar da bol okuma yapınca aklında kalıyor eşanlamlılar olarak yani az düşünerek meramını en kasış şekilde anlatıyorsun sıkıntı çekmeden ki bu sadece writing de lazım IELTS te. Orada bilinmesi gereken kural denilen giriş-gelişme-sonuç ise diyeceğim çok bir şey yok, soldan sağa yazmak da önemli kural o vakit. Sağdan sola yazarsanız az puan alırsınız. (Yok firstly, secondly geyiklerine girmiyorum, bağlaç kullanacaksın bir şekilde) Abi tabii ama mesela ben "frankly" yerine "to be honest" yazarsam ve bundan puan kırarsa adam ben de deliririm boş yere. Hani IELTS hiç bilinmedik bir durum benim için. quixef said: IELTS özelinde Reading & Writing için bir kural strateji yok, okuduğunu anlama, boşluk doldurma, eşleştirme sadece e bunlar için de sadece hızlı ve anlayarak okuma yeteneği gerekiyor bunu da bol bol okuyarak geliştirirsin. Speaking ise misal ben o sınava girdiğimde toplam 8 gün yurtdışında bulunmuştum ama değişik bir kullanım duyduğumda dizide kendi kendime tekrarlayıp falan bir şekilde yer ettirdim ve oldu yani özel strateji yine yok. Yani farklı yaklaşımlar bir şey demiyorum ama sınav sınav için midir sınav toplum için midir lel Bu yorumlar da faydalı oldu ayrıca sağol =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 6 yaşımdan beri hep ingilizce eğitim gördüm, üniv full ing. 2 sene full gevurlarla çalıştım hala full gevurlarla çalışıyorum ielts'ten 5 alamıyorum çalışmadım tuvalette gazete okudum diyen adama laflar hazırladım saygılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 dlksajdlksajdlksaj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 senko abi sende kötüymüşsün afedersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 dil konusunda bayağı yeteneksizim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 niye kasıosun o zaman yazık değil mi kendine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 ya ben "sınav" kelimesi geçti mi panik oluyorum. orada speaking de heyecandan patlarım diye korkuyorum. fransa'da lafa fransızca başlayıp "ingilizce biliyor musunuz?" diye sorup, evet diyene ingilizce dert anlatıp, giderken de artık heyecandan mı neyden ise almanca teşekkür ettiğim zamanlar oldu zira sadsajlkj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Ama şimdi gaz kaynağımı ifşa etmezsem olmaz, ben de bir zamanlar sınav zamanı İngilizce çalışan sivilceli bir liseliydim sonra arkadaş fotokopi 300+ sayfa bir kitapla geldi dedi ki bu "Player's Handbook" o nedir ağam dedik dedi ki oyun, ondan sonra hiç bir şey aynı olmadı sdfsdf Düşün şimdi lisede gereken İngilizceden şöyle ifadelerin geçtiği romanları okumaya geçiyorsun "decadent ennui of lichdom" lan bu yazar benim anama mı küfrediyo gazı işe yaradı ama nihayetinde vardığımız nokta eğlenerek öğrenme. Drizzt kitaplarının chapter girişlerinde edebiyat parçaladığı yerler vardır misal Salvatore nin Drizzt in ağzından, oraları anlamak için az kasmadık lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Dworgian said: niye kasıosun o zaman yazık değil mi kendine kasmayıp ne yapıcam abi, çalıştığım şirketler yabancı, çalıştığım insanlar yabancı, konu uzmanlığı ile ilgili internette 1 tane türkce cümle yok sdf seve seve öğrenmem gerekiyor ingilizceyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 quixef niye bu kadar heyecanlandığını anlamadım. başaramayacağını ya da ingilizce bilmediğini iddia etmiyorum ki. elbetteki başarırsın ancak senin aldığın skoru çalışmaadan sınava giren çok az kişi alabilir. bunu rahatlıkla iddia edebilirim. eğer hala bunu iddia ediyorsan toefl'ı da çalışmadan başarabileceğini düşündüğünü anlarım. toefl'da speaking kısmında 60 saniyede çalışmadan bu skoru al ruhum ruhun önünde diz çöker tövbe ister. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 rusça bayağı populer ona başlayın, ingilizce'nin modası geçti. хватит говорить пора играть Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 quixef baya apaçi çıktı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 dasBock said: quixef niye bu kadar heyecanlandığını anlamadım. başaramayacağını ya da ingilizce bilmediğini iddia etmiyorum ki. elbetteki başarırsın ancak senin aldığın skoru çalışmaadan sınava giren çok az kişi alabilir. bunu rahatlıkla iddia edebilirim. eğer hala bunu iddia ediyorsan toefl'ı da çalışmadan başarabileceğini düşündüğünü anlarım. toefl'da speaking kısmında 60 saniyede çalışmadan bu skoru al ruhum ruhun önünde diz çöker tövbe ister. TOEFL speaking im 26/30 haklı çıktın ne diyelim :( Gerisi de 30/30 reading 30/30 listening 29/30 writing total 115. Zaten IELTS e de speaking den puan kaybetmişim insan evladıyla konuşayım diye girdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 WaNTeD said: quixef baya apaçi çıktı ya EDIT: İDDİA EDİYORUM ŞU FORUMDAKİ EN İYİ İNGİLİZCE OKUYAN KİŞİYİM DENDİ Mİ tüh denmiş sdfdsjkhfjksdhf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 quixef said: Ama şimdi gaz kaynağımı ifşa etmezsem olmaz, ben de bir zamanlar sınav zamanı İngilizce çalışan sivilceli bir liseliydim sonra arkadaş fotokopi 300+ sayfa bir kitapla geldi dedi ki bu "Player's Handbook" o nedir ağam dedik dedi ki oyun, ondan sonra hiç bir şey aynı olmadı sdfsdf Düşün şimdi lisede gereken İngilizceden şöyle ifadelerin geçtiği romanları okumaya geçiyorsun "decadent ennui of lichdom" lan bu yazar benim anama mı küfrediyo gazı işe yaradı ama nihayetinde vardığımız nokta eğlenerek öğrenme. Drizzt kitaplarının chapter girişlerinde edebiyat parçaladığı yerler vardır misal Salvatore nin Drizzt in ağzından, oraları anlamak için az kasmadık lel abi bu da zaten bi çalışma biçimi, onu geçtim sana ingilizce bilmiyorsun dememiş adam belirli tekniklerle sınavı geçebilrisiniz demiş, liseli gibi karne göstermek nedir ajsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Devamını da oku sen bize yetiş biz bekliyoruz Sana da bol bol Türkçe gazete dergi okumayı tavsiye ediyorum bu okuma hızı çok yavaş, geliştirmen lazım nıç nıç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 WaNTeD said: quixef said: Ama şimdi gaz kaynağımı ifşa etmezsem olmaz, ben de bir zamanlar sınav zamanı İngilizce çalışan sivilceli bir liseliydim sonra arkadaş fotokopi 300+ sayfa bir kitapla geldi dedi ki bu "Player's Handbook" o nedir ağam dedik dedi ki oyun, ondan sonra hiç bir şey aynı olmadı sdfsdf Düşün şimdi lisede gereken İngilizceden şöyle ifadelerin geçtiği romanları okumaya geçiyorsun "decadent ennui of lichdom" lan bu yazar benim anama mı küfrediyo gazı işe yaradı ama nihayetinde vardığımız nokta eğlenerek öğrenme. Drizzt kitaplarının chapter girişlerinde edebiyat parçaladığı yerler vardır misal Salvatore nin Drizzt in ağzından, oraları anlamak için az kasmadık lel abi bu da zaten bi çalışma biçimi, onu geçtim sana ingilizce bilmiyorsun dememiş adam belirli tekniklerle sınavı geçebilrisiniz demiş, liseli gibi karne göstermek nedir ajsd aferim quixef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 harbi adam hani genel konusuyormus, apacilige maruz kalmis :D bu arada amerika nedir abi abecimisiniz ? yurtdisi gormemis insanin klasik destinasyonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Adamı alıntılayıp doğrudan sınav sonucu koysaydım dedikleriniz belki mantıklı olurdu, ama önce genel yazdım: taktik strateji falan bunlar boş işler Adam nasıl cevap verdi: Sen böyle yaparsan writing den sıfırı basarlar E o noktada hayır basmazlar demek çelik ayna çelik ayna demekten farksız bir kanıt ortaya koymak lazım, koyuldu. dasBock a gelince, senin daha bir diz çöküp tövbe istemen lazım bandwagonlara katılmadan önce, önceki sayfaya bakıver bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 bu arada ingilizce kasmak isteyenlere onerim eski efsane Might and Magic serisini Ingilizce - Turkce sozluk ile yardirmalari. Hayvan gibi text okuyacaksin ki questi anlayasin, marker erkek isi degil :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 RaidenXelRu said: bu arada amerika nedir abi abecimisiniz ? yurtdisi gormemis insanin klasik destinasyonu let the fight begin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 10 alamamış 9 almış gelmiş bi havalar bi şekiller Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar