Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2015 alın bundan, ugrasmayın. kalkan toza alerjik kediler içindir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Abi söylemeyim diyorum ama bir kap kumun temizliğine katlanamıyorsanız kedi falan beslemeyin. Ne bu süs eşyası mı ? Hiç bir alana etkisi olmasın. Hiç kedi kumu alerji falan diye uydurmayın. Portakallı, pudralı vs. dışında normal kumların alerji falan yaptığı kedi ömrü hayatımda duymadım. Hatta ben kaç senedir pudralı kullanıyorum hiçbir sıkıntısı olmadı. Pudralı vs. bile alerji ihtimali çok düşüktür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Bilmiş bilmiş yazıyosunuz cidden sinirleniyorum yok bi bok temizleyemiyorsan kedi besleme falan filan. Hayatımı daha kolaylaştıreacak hem ekonomik hem pratik bir yol için neden uğraşmıyım. Başarısız olursam zaten değişen birşey olmayacak ha başarılı olursam kedi için tek fark tozlu ve sürekli mikrop bulunduran bir ortamda tuvalateini yapmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 souldarkorn said: Abi söylemeyim diyorum ama bir kap kumun temizliğine katlanamıyorsanız kedi falan beslemeyin. Ne bu süs eşyası mı ? Hiç bir alana etkisi olmasın. Kedinin bir insan gibi gidip klozete tuvaletini yapmasında ne gibi bir zarar var? Tuvalete alışmadı diye sıkılıp sokağa atan varsa dediğin geçerli olur da, yoksa gereksiz ukalalık valla kusura bakma. Hayvanı ev hayatına alıştırıp kalıcı bir birey yapmak istemek, bu esnada hem kokudan kurtulup hem de tasarruf etmenin nesi mantıksız? Artık sokakta yaşamadığı halde sokakta yaşıyormuş gibi toprak simülasyonu bulundurmak daha mı mantıklı? Bu mantığa göre tırmalama ipi falan da almasın kimse hayvana, bütün koltukların ağzına sıçsın, seviyoruz ne de olsa. "Ben kedimin bokunu temizliyorum o temizlemiyor, demek ki ben daha çok seviyorum" havasına girmek mi gerçek hayvanseverlik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Evet en çok boku ben temizliyorum en çok kedileri ben seviyorum. Anladığınız buysa tamam öyle olsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Hayvan kakasını yaparken sen oraya girdiğinde merhaba suratıyla sana bakmaya devam ediyorsa evrim tamamlanmış artık kuma gerek kalmamış demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Ben kendi hayatını kolaylaştırmak için ev içerisinde hayvana deneyvari işlemler uygulanmasını sevmiyorum. Yok tüyleri tamamen kesmek, yok klozete sıçmayı öğretmek vs. Sen kedin ile mutluysan bravo sana. Emin ol kedin çok mutludur. Sende mutlusun sıkıntı yok o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 İnsanlar %100 kesin bilgileriyle saldırmak için pes etmemizi mi bekliyomuş anlamadım ahah Siz kedinize çok iyi bakıyorsunuz ben çok kötü kardeşlerim. Bentonit kumun kedinin doğal ortamı olduğuna olan inancınıza devam edin. Doğadaki kediler de hep bentonite sıçar zaten. Bir ömür günde minimum iki üç kere o kumu eşeleyince kalkan tozu soluması hiçbir problem teşkil etmeyecektir birçok kedide, sigara içen birçok insan da kanser olmaz, kola içen insanların da bir çoğunda herhangi bir mide ya da diş problemi görülmez. Sen de hiç duymamışsın zaten kedi kumundan kalkan toz yüzünden alerji olup anafilaksiye girip ölen kedi. Ama sen elini bilekten büküp uyuduğu için carpal tünel olmuş insan da görmemişsindir, ya da yirmi yıldır her gün birbuçuk litre kola içen 4. derece mide kanserli 60 yaşında adam da görmemişsindir, ya da sen altgeçitte 25 senedir dükkan işletip akciğer kanserine yakalanmış 55 yaşında adam da görmemişsindir. Ben bunları son iki senede gördüm ama. 20 sene günde x sefer kum eşeleyip hapşurarak tuvaletinden çıkmasına burda birisi kediyi tuvalete alıştırmak çok hededir çünkü hödö dedi diye, özellikle bana bu konuda tek bir döküman bile sunmadan bunları aşağılayıcı bir üslupla söyledi diye (ki kendim baktığımda da dandiri "hayvan aktivisti" bloglar hariç hiçbir yazı bulamadım, ama alerjik astımlı, koahlı bir çok kedi vaka sunumu okudum. Biraz canım sıkılıyor olsa ve araştırsam silikozisli kedi bile bulabileceğime inanıyorum) kedinin kum poşetine ağlayrak sarılıp af dileyecek değilim. Bana sağlığa dair şeylerde saldırgan bir şekilde "kaç seferdir yazıcam ama tutuyorum kendimi" vesaire diye saldırmazdan önce, ya da "şu şöyledir bu böyledir" diye maddeler sunmadan önce bi gerçekten araştır o öyle midir diye. Yanlış ağaca tırmanırsım yoksa. Bilimsel konuşmak çok zor iştir, cümlelerinize biraz olasılık katın, ihtimal falan bırakın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Drall said: Ama sen elini bilekten büküp uyuduğu için carpal tünel olmuş insan da görmemişsindir. bu benim ya. eşim kızıyo dilenci gibi uyuyosun diye asdf şınav falan çekemiyorum ağrıdan zaten, bilek hep hassas. varmı benden başka bu sorunu yaşayan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 nasıl bi kum kullanıyorsun da o kadar toz kalkıyor ya anlamadım ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 inşaat kumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Vancat pudrasız sade kalın taneli kullanıyorum. Hapşuruyor hayvan her çıkışında. Ayrıca absonun da dediği gibi orda mikrop yuvası olmuş bir şeye girip işeyip çıkıp sonra o patilerini yalaması da hoş bir şey değil. Ayrıca o kumu elinize alıp sonra elinizi suya tuttuğunuzda eliniz kaygan bişeyler oluyor, kumun partikülleri elinizde kalıyor yani. Hayvan bi de girip eşeliyo, ne biçim bentonit partikülü yalıyo kimbilir patisini yalarken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 aynı kumun ince tanelisini alıyoruz 1 yıldır falan nerdeyse. 3 tane kedim var ve hiçbiri hapşurmuyor. tuvalet kabının üstü kapalı değil ama, çıkarttık o parçayı. bi de günde bir temizliyorum topaklananları vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Kediden kediye değişir abi zaten. Solunum fonksiyon testi yaptık arkadaşla, ben sigara içmem ama o bıyıkları çıkmaya başladığından beri sigara içer, ciğerleri benimkinden daha iyi durumdaydı kapasite olarak. Kimi iki toz yutar öksüre öksüre ölür, kimi havada karabiber taneleri gezerken öhö demez. Bünye meselesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 23 yıl kedi besledim, bir kere bile bokuyla sidigiyle uğraşmadım, gözünü seveyim tek katlı bahçeli evin. Çişi vs gelince cam kenarına oturup dışarıya çıkmak isterdi, gezisi bitince gene kendi dönerdi. Apartmanda kedi beklemekte zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Ah abi sorma, bi bahçeli ev olsa yeminle cillop olur ya. Napsak kot farkıyla bahçe katı olan bodrum katlarda mı takılsak mezun olasıya sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Tuvalete yapmayı öğret :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2015 Haziran sonunda biüç gün şehir dışında olcaz. Ondan dönüşte yine denicez bakalım. Ama bizimki kumu az koyduğumuz anda eşeleyip eşeleyip yapmadan gidiyo. Neyse ince kumsiparil edicem şimdi belki onu az koyunca daha fazlaymış gibi gelir sdf Gazete parçalarıatıpöyle arttırmayı denediğimde de gazete parçalarını ayırıp yemeye kalktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 linkledigim kumu bir deneyin. sikayeti azaltma ihtimali var. tamamen bu is icin zaten. eger azaltmazsa plan b ye gecersiniz. bir de kedilere alerjen panel testi yapilabiliyor. ancak fiyati cok yuksektir. solunum ya da gida tabanli alerjisi olup olmadigina gore tedavi icin bir seyler yapilabilir. bir de yavru kedi mamasi hakikaten fiyattan bagimsiz hem kapta hem diski olarak daha kotu kokar. kisirlastirildiginda gececeginiz mama (proplan ve hills icin en azindan oyle) kokuyu azaltacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Sakin lun yani gerekiyorsa 1 ay kumu bol koyun ortalığı bol bol temizleyin zamanla alışırsa alışacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Alerjik bi durumu yok ya, sadece kumdan kalkan toz yüzünden hapşuruyor tuvaletten çıkınca. Kumu bir ay bol koymayı denemek mantıklı ya, acele ettik gibi biraz azaltmalarda falan. Kum gelsin de yine girişelim bakalım akşam gazliyim hatunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Veya istersen sıkıştırılmış pelet (sıkıştırılmış çam talaşı) diye bişi var topikde bir yere linkini koymuştum. Doğal bir malzeme yani temizlemesi direk klozote dökerek oluyor çok pratik. Belki tozlanma yapmayacağından kedi daha rahat olabilir. Ama çok da zırt pırt malzeme değiştirmemek lazım hayvan şaşırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 İnce kum sipariş ettim gelmesini bekliyorum. Geldiğinde yine koycam sitikitiyi, bakalım. talaşı da bi inceliyim bi ara bak merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 3 kedi var abi. birisi şeker hastası, normalin 3 katı falan çiş yapıyor. bana bunlarla gelmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar