Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fizik Tedavi - El

Baggio

Öne çıkan mesajlar

Önce 10 kere aşağı yukarı gezip "Sağlık bölümümüz var mı lan bizim" diye aradım, sonra Konu Dışı'ndansa buraya açasım geldi.

Yaklaşık 6 hafta önce baş parmağımın ucundan 1-1.5 cm bir parça koptu. Ciddi bir operasyon oldu, 3 hafta atelle durdum, 3 haftadır da sabit sargılı pansuman var. Bu esnada hareket sıfır tabi, atel çıktıktan sonra 2-3 günde bir pansuman için açıldığında azıcık büküp kıtlatmaktan ibaret.

Şu an yaralar kapandı, dikişler alındı, her gün açıp sıcak suda egzersiz yapıp geri sarma aşamasına geldim. Bunu 2-3 gündür yapıyorum ama gözle görülür bir gelişme yok. Kendim ite çeke bunu toparlayamayacağım veya çok uzun sürecek gibi duruyor.

İstanbul'da bu baş parmak/el işini yapabilecek en güvenilir fizik tedaviciler (büyük kurum ya da referans olabileceğiniz klinik) nerelerdir? Seans başı fiyatlar ne civardadır? Anlayan varsa bonus olarak, ne kadar zamanda toplarım aşağı yukarı?

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

bunun biraz daha buyuklerinden avuc icini dolduracak kadar alacaksin..

gunde 1 le basla 2-3 gun sonra 2 -3 e cikart..
once isit -kaynar suya sokma sicak su torbasini doldur etrafina 1-2 kat havlu sar ince sonra ustune koy parmagini..
5 le basla 1-2 gun sonra 6 ya cik kendi durumuna gore ..
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Motorun bakımını yaparken zincire kaptırdım, dişli geçti üzerinden :/

Of. Cok gecmis olsun.

Fizik tedavinin iki asamasi oluyo genelde. Ya stimulator cihazla uyariyolar ya da hareketleri yaptiriyolar. Olay kas guclendirmek degil de kisalmis kasi uzatmak ise situmulator yerine fizisyen kaslarin ustune bastirarak falan da acabiliyo ama degismeyen kisim hareket. Hareketler bilinmeyen seyler degil, internetten bile bulup yapiyosun ama diger cihaz icin gitmende ya da arastirip bi cihaz edinmende fayda olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Oncelikle gecmis olsun
parmak veya el icin fizik tedavi fazla ekipmanli ve extra islemli olmadigi icin fizik tedavi merkezi veya doktor birkac gezersiz yaziyor onlari evde yapabiliyorsun

Enistemde parmagini makinaya kaptirmisti isaret parmagiydi onun

Kasima hareketleri ve hamur topu gibi olan toplardan vermislerdi
Yani buyuk uzvullar olmadikca fizik tedavi merkezine git gel gerektirmiyor

Ha uzvul kaybi var ise zaten psikolojiktedavi ile beraber fizik tedavi Merkezi oneriyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...