Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iş için Laptop Önerisi - Şu an da Samsung NP530U4E var

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Almam diye diye aldirttik herife asfdsgs

Bende buraya yazicam bisiler sonra, buarada adam erp icin istiyo windows olayini. Bootcamp olursa busefer yeniden baslat, ac kapat onla ugrasicak. Direk parallels erp icin tamamdir iste, 2. ekrana attimmi mis. Gerisini osx icinden devam ettirirsin
Sosyal ağlarda paylaş

@Korax, aynen öyle oldu valla. Ilk büyük problemde facebook'tan kafana ekşicem sorularımla :P

Win 8 CDKey satın almam lazım şimdi, bi tane.

Pati'den bir arkadaşımız satıyordu fakat henüz dönmedi mesajıma. Orj CD-Key uygun fiyatlara satan bir kişi/portal/firma tanıyorsanız, dürtün beni.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Almam diye diye aldirttik herife asfdsgs

Bende buraya yazicam bisiler sonra, buarada adam erp icin istiyo windows olayini. Bootcamp olursa busefer yeniden baslat, ac kapat onla ugrasicak. Direk parallels erp icin tamamdir iste, 2. ekrana attimmi mis. Gerisini osx icinden devam ettirirsin

Aha baskı ile aldı adam resmen. Şimdi mac almassam kaç gün bıkbıklanacaklar diye aldı.
Ama hayırlı olsun doğru tercih.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Windows 10 yukleme bu arada hemen, Apple'in suruculeri cikarmasini bekle. Windows 7 suruculeri var hala Bootcamp'da ama tamamen Windows 8 uyumlulular, Apple Windows 8'i resmi olarak destekliyor zaten. Windows 10 icin de uyumun gelmesini bekle suruculer calisacak olsalar da.

https://support.apple.com/en-us/HT201457

Burada Windows 8.1'in nasil yuklenecegi filan yaziyor, ama Bootcamp hala Windows 7 suruculeri iste.

Bir de su dedigimi unutma, lisansini her sey saglamca calismadan aktive etme. Hem Bootcamp, hem de Bootcamp bolumunun Parallels ile calismasini kastediyorum burada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bu arada PopClip $5 diyor ama AppStore'da ₺10 kendisi: https://itunes.apple.com/tr/app/popclip/id445189367?mt=12

Bir tavsiye daha, bu yerine gore 20-30GB filan yer kurtarmani saglar ama harici bir disk uzerinden TimeMachine kullanmiyorsan riskli. OS X surekli yedek aliyor, tum sistemi yerelde yedekli tutmaya calisiyor yani. Bunu kapatmak icin sadece su komutu gir Terminal'da:
sudo tmutil disablelocal
Bir de sleepimage meselesi var. Bu bilgisayarin uyumasi icin degil, OS X'in yaptigi ozel hibernation icin. Ben bir faydasini gormedim sahsen ama 4-8GB kadar yer kaplar yuklu ram miktarina gore. Bunu da kaldirabilirsin, uyamasini engellemez bu ama sleep-hibernate hibridi yontemi kapatir, Safe Sleep denilen bu yontem aslinda artik gerek olmayan bir yontem, sadece makinenin pili uyurken biterse cok ender (yeni dosya sisteminde olmamasi gereken) ortaya cikabilecek sorunlari engelliyor. Bunu da su komutlarla kapat:
sudo pmset hibernatemode 0
sudo rm -rf /var/vm/sleepimage
sudo touch /private/var/vm/sleepimage
sudo chflags uchg /private/var/vm/sleepimage
Bilgisayari kapatip acman gerek bunlardan sonra.

Bir de suna bak: http://forum.paticik.com/read.php?5,8020838 Localhost uzerinde DNS calistirip kullanmak icin. Yeterince performansli, en buyuk avantaji Ankara ve Istanbul uzerindeki root name server'lara baglanman yerine gore ve guvenlik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Internete baglanip hesap yaratmaya calisiyor, ama baglanamiyordur. Yeni hesaplar online Apple hesaplarina bagli. Tekrar baslatip offline hesap yarat, internete sonra baglan filan de iste, bir secenek vardi bir yerinde ama hatirlamiyorum hic.

Bir de baska kullanici adiyla yarat yenisi, user id filan verdiyse sorun cikmasin diye. Sonra duzeltirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE bahsettiğin programlardan PopClip harika bir şey çıktı ;)
Biraz pahalı kaçabilir ama uninstal, temizlik, optimizasyon falan vs için CleanMyMac 3 kullanıyorum.
Windows'taki gibi pencereleri sağa sola yaslama da OS X'deki büyük eksikliklerden biri bence, onu da Moom diye bir uygulamayla (ücretli) App Store'dan indirerek çözebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Moom'a bakayım, pencereyi çekiyorum, kaçıyor sağdan, alışmışım :D

Şunu beceremedim. İki tane aynı application a ait pencere var ( diyelim iki farklı excel dosyası )

Alt Tab, CMD Tab ile pencereler arası geçiş yapmıyır, sadece APP lar arası geçiş yapıyor.

Pencereler arası geçiş yapmadan exceller arası çalışmak neredeyse imkansız. Nasıl çözücez bu işi ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kolay. Bu istedigin seyin adi App Exposé. Uc farkli yontemle yapabilirsin. Birincisi benim kullandigim:

1 - Trackpad ile.

Trackpad ayarlarina gir. Orada App Exposé ozelligini ac:

http://drop.muratcansimsek.com/Screen%20Shot%202015-05-18%20at%2021.18.15.png

Tek yapman gereken 4 parmakla asagi dogru bir inis:

http://drop.muratcansimsek.com/Screen%20Shot%202015-05-18%20at%2021.19.03.png

2 - Ayarlardan Keyboard ve Shortcuts'a gir App Exposé burada Application windows diye geciyor, niye adi farkli bilmiyorum. Onu istedigin kisa yol ile ayarla:

http://drop.muratcansimsek.com/Screen%20Shot%202015-05-18%20at%2021.21.23.png

Varsayilan ctrl + down. ctrl + down'dan sonra ok tuslariyla pencere secip ya da recently opened'dan bir file secip enter ile acabilirsin.

3 - cmd+tab de, cmd basili olarak app'in uzerine gel, alt oka bas. App Exposé acilacak yine.

Boyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bu arada internet icin kota izlemenin kolay yolunu da soyleyeyim. Once brew ile vnstat'i yukleyin. Sonra .bash_profile icine sunu koyup Terminal'i kapatip acik"
alias kota='vnstat -i en0'
kota yazarak artik aylik veriyolu kullaniminizi gorebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o Moom'u beceremedim ya, program çalışıyor ama değişen birşey yok. Anlamadım ne işe yarıyor ?

Bi de kurduğum bazı programlar aşağıda, "?" olarak geliyor sadece, basınca logosu geliyor ve program açılıyor. Open Office de bunlardan biri, ve bu yüzden, XLS dosyaları falan direkt basıp açamıyorum, önce ordan OO'yu başlatıyorum, sonra açabiliyorum. Ayrıca Default bunla aç da diyemiyorum, cunku Application's da görünmüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...