Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Barselona

zeper

Öne çıkan mesajlar

Selam, yarın Barselonaya gidiyoruz arkadaşlrla-4 yıldır planladığımız anca şimdi paramızın olduğu bir dönemde-=)

foto çekebilirsem buraya paylaşırım dönüşte.
Birkaç yer baktık görülmesi geren yerler diye bir listemiz var.

gitmiş olanlardan, şunu yapma bunu yap şeklinde öeneriler bekleriz.
Sosyal ağlarda paylaş

evet paella'yı biliyorum, ispanyolca dersi alırken üniversitede, ne yedim sorusuna verilen cvp sürekli paella oluyordu=)
gerçi fazla ondan bundan var gibi içinde, bende hiç yeme isteği uyandırmıyordu ama belki Aula1 kitabındaki görünümden daha iyidir=)

teşekkürler;) kahvaltı içinde bakıcaz dediğiniz yerlere.
La rambla'ya yakın bir ev kiralaık şu adını unuttuğum meşhur siteden anb mi ne=)
Sosyal ağlarda paylaş

El Xampanyet, Can Paixano. Bu iki mekana mutlaka git. Can Paixano'daki rose cava inanılmaz özellikle, bir oturuşta 2 şişe içtiğimi bilirim.Ortam nefis.Ama çok kalabalık buralar saatleri iyi denk getir.

Ciudad Condal var, git orada da yemeklerin tadına bak.

Port olympic de boylu boyunca turlama yap.

Ben de la-rambla da kalmıştım, Jaume metrosunun oraya doğru yönedki barlar güzeldir.Her daim gidebilirsin ortamı iyi olur. Temple bar (her ne kadar biraz turistik olsa da)ın ortamı çok iyi az muhabbet etmedim gelen gavurlarla.

Oradaki plaça de reial, plaça de catalunya falan buraları dolaşıcan zaten.Çok öpülme yalnız bazı yerler çok turistik çat diye geçirirler.

Free walking tourlar(en son da bahşiş veriyorsun 3-5 euro) olur, hangi bardan kalkıştı hatırlamıyorum trip advisordan arayıver. Onu yapanlar çok eğlenceli ve bilgili insanlar.Seni yürüyerek 3 saat kadar gezdirip şehrin mimarisi ve özellikle gaudi hakkında müthiş şeyler anlatıyorlar.Kaçırma katıl.

İspanya iç savaşına ilgin varsa gene bu tarz bir tur var (paralı yalnız 15 euro filan), çok güzel anlatıp bilgiler veriyorlar.Tavsiye ederim, George Orwell'ın Catalunya'ya Selam kitabını da gitmeden önce okursan deyme keyfine :) Bu turu yapan adamın ismi Nick Lloyd.

Daha yazarım ara ara şimdilik bu yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok iyi bir açıklama olmuş Ramses teşekkürler.
çok yararlı çıktısını alıcam hatta yazdıklaırnın=)

Sangra de basilika mı ne var kilise..ona gidicez sanırım ilk gün. yanlız baktık internetten 24 euro diyor...öhh dedim o ne=)
euronun 2.93 olduğu şu günlerde acıyor tabi içimiz ama yapcak bişi yok=)
Sosyal ağlarda paylaş

BEnce Sagrada Familia ya girme, 24 euro koyar.Dışından resim mesim çekersin bir de anormal kalabalık oluyor kuyruk falan çok uzun.2 saat beklersin.

O kadar heybetli olmasa da başka kiliseler la rambladan ilerlediğinde gothic quarter (barri de gothic) ve o ilerleyen yerlerde var.

Şimdi bir tavsiye daha;

En azından yarım gününüzü (yanındaki sevgilin-arkadaşın kim olursa olsun) Park Güell için ayırın.La rambla'dan uzakta ama metroyla 1 aktarma yaparak gidebiliyorsun, indiğin metro istasyonundan yürüyen merdivenlerle tepeye çıkarsn.

Şehirden şarabınızı-cavanızı, bir iki ufak yiyeceğinizi (piknik havası olsun) alın gidin buraya.Hem parkı gezin, hem nefis manzaranın keyfini çıkarın, hem de orada oturup o huzur dolu ortamda canlı performans sergilen müzisyenleri dinleyin (gerçekten güzel çalıyorlar, keman-gitar vs).

Butik burger yapan yeri var bir de arkanı kolomb heykelini alıp soldan dümdüz yürü. Kiosko ismi.Çok başarılı yapıyo elemanlar.Orada paket yaptırıp bira+hamburgeri o AVM ye giden (limanın oradaki) köprüdeki banklara oturarak yiyin.Keyifli oluo

La Boqueria var la ramblanın üzerinde (yukarı çıkarkan solda), burası bildiğin pazar-mezat karışımı bir yer.Çok ilginç bir havası var, acayip tazı şeyler yiyip gastronomik orgazm olabilirsin.Pazarın canlılığı da harika.

La Ramblanın oralarda espadril (el yapımıydı yanılmıyorsam) satan bir mağaza (La Manual Alpargatera) var.En basit modeller ucuza bulunuyor, 100% organik espadril.Seviyosanız birer çift alın bence
Sosyal ağlarda paylaş

zeper said:

evet paella'yı biliyorum, ispanyolca dersi alırken üniversitede, ne yedim sorusuna verilen cvp sürekli paella oluyordu=)
gerçi fazla ondan bundan var gibi içinde, bende hiç yeme isteği uyandırmıyordu ama belki Aula1 kitabındaki görünümden daha iyidir=)

teşekkürler;) kahvaltı içinde bakıcaz dediğiniz yerlere.
La rambla'ya yakın bir ev kiralaık şu adını unuttuğum meşhur siteden anb mi ne=)

Kahvaltı için bi iki ufak kafe vardı, onlara takılır yumurta mumurta.Ben pek tavsiye etmem ama, meyvedir sandviçtir o şekilde takılın. Hatta ben sabah 11-12 arası (brunch tadında) Can Paixano'ya gidip sandviç+diğer yan yiyecekler (kroket, deniz ürünleri vs) ile cava içiyodum (rose cava).Müthiş oluyodu
Sosyal ağlarda paylaş

ben sagrada familiaya gideli 3 sene oldu. o zamandan beri belki degismistir ama biletin ciktisini almistik. saat 10'da girebilirsin yaziyor orada, milletin kuyruguna el sallayarak giriyorsun iceriye. yoksa ~2 saat bekleme var.

oglenleri bi cok yerde lunch menu vardir, 3 course meal 10-12 euro birsey odeyip kalkarsin.

1 haftalik sinirsiz tren bileti seysi vardi bi de, ben ondan almayip 10 binislik falan almistim en son. eaoooo bi de sehre direk inen havas'lari var, 10 euro.
Sosyal ağlarda paylaş

Ramses ve fizban bir kez daha teşekkürler.

Biz de 3 gün kalıcAĞIz yarın sabah 10:00 biniyoruz. Cumartesi oranın saatiyle 6 da dönüyoruz. o yüzden planlı programlı olmak lazım.

George Orwell'in dediğin kitabını indirdim kindle'a okumaya başlarım uçakta;)

tüm önerilerinizin çıktısı da çantamın bir köşesine sıkıştırıldı şimdiden eyw;)

sangra de familia 24 euro konusunda emin olamadım pahallı epey ama...diğer arkadşlar isterse gireriz sanırım bu akşam bakacaz internetten bilet şeysini, onlar da bahsediyordu netten alalım sıra beklemeyelim diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi free walking tour (trip advisordan aratıver) kesin katıl.Gaudiye ve barcelonaya resmen farklı bakacaksan. Hem de yayan olarak müthiş bir şehir turu olacaktır. Cahil gidip cahil dönmezsin.

Free Walking Tour

Yukarıdaki adreste free walking tour. Detayları oku kaydını yaptır ve git.Benim rehberim Josef (yusuf dedirtio kendine, britanya kökenli) adlı çok tatlı bi adamdı.
Sosyal ağlarda paylaş

gece tavsiyesi pek gelmemiş,

la ramblada lokal klüpler barlar muhakka güzeldir, ama biraz daha high society işler için port olympice doğru sahilde sıra sıra barlar var,
opium revaçtaydı 2013'te, hala ole midir bilmiyorum ama cok guzeldi ortam ve muzikler.

W otelin roofu tabiki gene meshurlardan, rez yapmak gerekebilir, yogunluk oluyodu asansorlerinde.

gece saat 2'den sonra hareketlenen de razzmatazz tabiki muhakkak görülesi bi mekan. digerlerine kıyasla cok daha halk tipi. devasa bir hangar, degisik bolumlerinde degisik muzikler caliyor. roofta trance koparken girişte r&b patlıyodu falan, super genclik bi mekandı.
Sosyal ağlarda paylaş

selam;

gittik geldik. Geldik ama pişmanız çok! geri geldiğimize tabiki! efsane güzeldi, efsane güzel bir geziydi. Tavsiyeleri not almıştım mümkün olduğunca yaptık. Gün gün yazıyorum, fotoda koyacağım bir ara. Gitmek isteyenlere.

GUN 1;

*Eve zaten 14:30 civarı geldik, españa metro durağına yakın oturuyormuşuz, bizim osmanbey gibi bir semt çok tatlıydı. Eşyaları bıraktık ve hemen kendimizi sokağa vurduk.
*Epey yürüdük ne nerde anlamak için.
*Las ramblası gündüz gözüyle bir gezdik, evimiz orda sanıyorduk ama değilmiş,iyi ki değil geceleri çok leş bi yer. Ama gündüz güzeldi.
*La boqueria ya girdik -meyve sebze yeri,bir sürü ilginç şey var. Tuhaf tuhaf meyveler tattık. Kaktüs içi,papaya falan. Tabi bizde pazar kapalı çarşı oldğundan yadırgamadık ama güzeldi.
*ordan aşağıya indik sahil, Colombus Heykeli var, biraz daha yürüdük köprü var açılır kapanır ona da şahit olduk, orda biraz veranda gibi yerde oturduk akdenizi izledik, hava muhteşemdi. yaktık bir sigara sonra sahilden devam ettik.
*Gothic quarter'ı bulduk. Sokaklar epey ilgimizi çekti, dükkanlar falan.Saat 6-7 gibiydi ama yemek yerleri açılmamıştı bile bu bayağı ilginçti tabi. Öyle yürüye yürüye plaza de reial'e geldik, güzel restaurantların birine oturduk, çeşmeli falan bir meydan. Paella söyledik, 2 güğüm geldi =) herkes bize baktı tabi tuhaf tuhaf bu 4 kız nasıl yer bunu diye. yiyemedik ama olsun denemesi güzeldi. Paella'yı sevmedim açık söyliyim. Tapas söyledik onlar güzeldi...Tapas-mezelik-
*sonra çıktık eve geldik epey yorulmuşuz tabi=)

Gün 2
*Sagrada Familia için biletimizi bir gece evelinden aldık, hemencecik girdik. 9.45, orası epey vakit aldı. Audio da almıştık, iyi oluyor. Çok ama çok güzeldi. Gaudi'ye hayran kalmamak elde değildi. Hem sanatçi hem matematikçi. Perfect square vardı kilisenin her yerinde. sağdan soldan toplayınca rakalmarın 33 ettiği. Bayağı da uğraşmış onu bulmak için karalamalrı falan vardı müzede=) Shoppingti, müzesiydi derken 12.45 oldu.
*Ordan çıktık sandwiç aldık ve park guelle metroyla gittik. metrodan inince yürüyorsun epey, tepeye falan çıkıyorsun, bir gittik ne görelim biletler 6'ya kadar yok, öğlenin bağrında güell'de piştik zaten ve giremeden aynen geri döndük-o saatlere aıcıdık tabi ama dışardaki ağaçıkta sandwiç yiyip aşağı indik
*ordan la pedrera'ya gittik gene Gaudi tasarımı. Orda sıra yoktu aldık girdik. çok güzeldi o da. Star Wars sanki onun çatısındaki imgelerden etkilenmiş gibiydi=)
* sonra Paseige de Gracia'ya gittik, diğer Casa'ları (casa ev demek) gördük gene gaudi imzası, şehri gaudi tasarlamış sanki.
*Sonra yine metro+yürüme ile cathedral de Barselona'ya gittik, kapanmıştı giremedik, merdivenlerde otorup gitar çalan amcayı dinledik. He bu arada bu gün 23 NİSAN'dı ve oranın meşhur Sant Jordi günüymüş.
Kitap ve gül alışverişi oluyor, kitap verirsen gül alıyorsn gül verilirse kitap alıyrsun falan, tatlış bir gündü. Herkes mutluydu , bizde. iyi denk geldik.
* Ordan da yürürdük yürüdük ve ilk bulduğumuz boş yere oturup yemeğe oturudk, 2. günde bayağı ispanyol olmuştuk. nlar gibi akşam 10 da yemek yedik. Oturduğumuz yer ise dünkü paella resturanınla çelişen VEGAN bir yerdi=) sangria tattık müthişşş güzellll...aldım bir şişe gelirken.

Gün 3 --efsane tabii B)

-PArk guelle biletimiz bu sefer önceden aldık sabah 9.00'a. gittik gezdik falan 10:00 da bitti. Alice in wonderland gibi bir yerdi. Kertenkele ile epet selfie çektik.
-ordan çıktık, Bit pazarı+ pazar şeklinde bir yer varmış Oraya gittik metroyla. Çok güzeldi. İspanyolca pazarlık yaptık tabi,kaçmaz=) çultanahmete gitmek istiyorum diyen turistler gibiydik ama olsun. Herrkes çok yardımcıydı bizi ispanyolca konuşturmaya. düzeltiyorlardı falan kibarca, çok güzel insanlar.
- ordan çıkıp picaso müzesine bunun da biletini önceden almıştık. Guernica falan yok içinde ama picassonun ilk eskizleri,çziimleri, kübizme nasıl geçtiği falan çok net görülüyor, Las meninas'ın tüm versiyonları vardı, adam kafayı takmış o tabloya...gidin kayıp değil.
- ordan çıktık, El Born denilen vintage eşyaların satıldığı yere gittik, çok güzeldi, birkaç şey aldık
-Sonra Cathedral de Barselona'ya gittik yine, açıktı ve şansımıza 17.30 dan sonra bedavaymış girmek gezdik içini falan, ayin görmek isteidm ama olmadı (tabi 2 saat sonra yaşayacağım şeyi bilmiyorum)
-çıktık hemen arka sokağında çok tatlı bir grup italyan ispanyol asıllı şarkı söylüyor,sokak akustiği efsane, kanat sesleri kilise çanları arasında kahve alıp oturup 40 dk falan dinledik ve dinlendik.
-kalktık yürüye yürüye hoop bir kathedral daha Santa MAria Del Mar, çok istediğimiz bu yere tesadüfen geldik=) hemen girdik içeri, tıklım tıkış dolu. oturduk bir yere, ilerde vivaldi icra eden bir orkestra, sonra mozart falan bildiğin konser tadında. Sonra soprano çıktı. Katalanca konuşan bir spiker. İnsanlar alkışlıyor biz alkışkıyoruz. PEder geldi dua okuyor falan, arkadaşım da tabi " al sana ayin, çok istiyorsun " dedi. Lakin insanların üzerinde t-shirtler var, özel bir gün için ordalar diye düşündük ama göremedik, biraz daha kaldık ve sonra t-shirtü görmemizle her şey ayındınaldı=) ermeni soykıyımı 100. yılı anması. aynen geri çıktık. ilginçti! adamlar bize sayarken alkışladık sanırım=) bi bilseler bizi...
-sonra eve gittik eşyaları bırakıp, evimize yakın olan bir park vardı hiç ilgilenmediğimiz, eve yakın ya güzel değildir diyebir mantık nedense...ama bir gittik, hoopp muhteşem bir park çıktı. Park Montjuic. sular ışıklar gösteri müzik efsane bir şeye gelmişiz GENE bir şey günü olmalıydı çünkü her yerde insanlar sırtlarında katalan bayraklarıyla geziyorlardı. Bu arada saat 8:45 falan akşam.
-ordan çıktık 360 derece tur yapılan bir şey var gene evimizin yanında=) ona çıktık falan.
-ordan gothic quarter, yemek saat 11.00 de=) cava tadacaktık kalmamış. sonra saat 1 gibi de bir shotçıya girdik çok güzel bir bardı , saat 3 te de eve döndük. :)-D

Son gün

-Bavulları tren istasyonuna götürdük kitlemek için epey uzaktı. (evden 11 de çıkmalıydık çünkü)
bırakıp bavulları, yukarda "hakkımı helal etmem " diye önerilen Federalde kahvaltı şıkkı için haritaları falan karıştırdık ama yürü allah yürü....çok zor oldu bulmak, bulduk sonra, bayağı popüler ki kapıda sıra bekledik. Adam dediki önünzde bir 4 lü grup ve bir 4 lü grup daha var onlardan sonra siz. İyi dedik zaten yorulmuşuz bavul taşı yürü falan dışarda otruup birer sigara derkenn ne görelim bizimle birlikte bekleyen diğer iki dörtlü grupta türk! onlar bizden biz onlardan kaçma çabası takdire şayan, tuhaf milletiz dedik kendimize kızdık sonra=) ama oturduğumuzda masalar bile arka arkayaydı, hisarda kahvaltı eder gibiydim.
Çok güzeldi, arkadaşlarım da çok beğendi, teşekkürler öneri için! lakin adamın hemen yiyin kalkın tavrı hoş değildi doymuşlar müşteriye belli.
* sonra biraz daha takılıp sokaklarda boş boş birkaç kilise katedral meyve barı sokak alşveirşi derken hava alanına gittik. mutsuzluktan ölüyorduk dönüyoruz diye, hala da mutsusuz.

insanlar çok güzel(!) güzel ırk şimdi allah için=), barselonada hayat rahat harbiden. çok tatlı bir 3.5 gün geçirdik. Bir kere laf yedik o da türktü ve tam ışıklardan karşıya geçerken "çorapların çok güzel " diyince yanımızda geçerekn benim dönüp anlıyoruz biz ama diyince, şok halinde kaldılar. yazık laf attıklarının türk olduğunu anlayınca onlar da üzülmüştür.=)
yemekler güzeldi, paella hariç. tapaslara hayran kaldım.
* kesinlikle metro için kombine alınmalı bayağı sömürdük, ondan inip buna giderken. line'lar bayağı kesişiyor, kullanılır alın yani.
* bir de ekşide biri demiş, gitmeyin mutsuz olursanız yozgata gidin...aynen öyle=) her tarafım ağrıyor, 3 günün acısı çıkıyor, ama bu kadar değemezdi. THY 199 euro ya indirmiş, 30 nisana kadar, bir hata yaptık dönelim diyoruz.=)
* bir de ülkeye geldik uçaktan indik, servisle dış hatlara geldik kapı açıldı "KOŞUNN " diye bir ses ve herkes gümrüğe hızlı koşar adımlarla gidince bir kenarda şok halinde kaldık. yabancı olan 3-4 kişş vardı onlarda şok oldu =) bir de gümrükte kuyruk kavgası da olunca "tamam ülkeye geldik " dedik.

...vel hasıl, 1 haftadan aşağı kendimize gelemeyiz, ruhen ve fisiksel oalrak=) iyiki gitmişz diyorum tabi o ayrı!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...