loop Mesaj tarihi: Haziran 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2015 Peki bu courier işleri nasıl yapılıyor. Yani high secte cyno açılabiliyor mu ? Ve savaş durumlarına karşı, farklı bir pilot mu kullanıyorlar high sec e geçince. Savaştan nasıl kaçınıyorlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2015 loop said: Peki bu courier işleri nasıl yapılıyor. Yani high secte cyno açılabiliyor mu ? Ve savaş durumlarına karşı, farklı bir pilot mu kullanıyorlar high sec e geçince. Savaştan nasıl kaçınıyorlar ? highsecde cymo açamazsın. null ve lowda açabilirsin. savaş durumları için farklı pilot kullanılıyor. contractı bi karakter ile kabul ediyorsun. Sonra diğer taşıyacağın karakterine contractlıyorsun. bunun 2 amacı var. birincisi senin dediğin gibi wardec durumundan yırtmak. diğeri de collateral scam olmasın diye. PI sorusuna gelirsek. highsecde gezegenler kötü. ya lowda yapacaksın ki getir götür biraz sıkıntılı olabilir çoğu durumda. yada nullda veya whde yaşıyorsan orda yapacaksın. null ve wh en iyisi çünkü hem gezegenler çok daha iyi hem de tax pocolar sizin olduğu için çok daha düşük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Haziran 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2015 Aluriel said: highsecde cymo açamazsın. peki jitaya nasıl götürüyorlar, bir noktadan sonra normal freighterle mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2015 lowsec'e cyno. sonrasını nasıl istersen öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gluposti Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 loop said: Benim soruma cevap olmadı gerçi. Yine tax ödeniyor, null secte hammadde çok vergi düşük. Ama empire da ancak sürümden kazanılabilir gibi duruyor. Gerçi ben zevkine yapıyorum. Null Sec'te de vergi %10 civarı olur.Aslında araştırma yapaydın az verginin yüksek olmadığı sistemler var. Sağolsun RvB jita etrafında ki sistemleri almış ve tüm tax'leri 15 yapmış ( Ki empire için gayet ideal ). Ve '' Customs Code Expertise '' diye bir skill var, trade grubunda, bu skill'i 4 lemek uzun sürmüyor ve level 4 te Tax rate %11'e iniyor. PI 0.0' da yapmıştım hep tabi '' Gezegenden çıkar,yüksek tier üret'' mantığında idim.Ortalama aylık getirisi 700m civarı oluyor.Ameleliğide cabası. Biraz fiyat araştırması yapınca oysa ki jitadan alıp gezegene import'la daha yüksek gelir elde edebiliyorsun. Örnekte vereyim hadi :) Robotics şuan çok iyi kâr getiren bi materyal ve günlük 400.000 birim ticaret hacmi var. Ürettiğini güncel fiyattan koyduğunda maksimum 10 dakkada satabiliyorsun. Ve 6 gezegenle aylık kârı 1.0240.000.000 ISK. Bu da Set-up ; Set up Bu arada yukarıda ki Türkçe P.I video'su çok amatör ve yanlış. Gezegen kurarken yapılar arasında boşluk bırakılmaz.Yoksa linklerin harcadığı Pow-grid artar.Atıyorum 10 tane factory yerine 9 hatta 8 tane kurabilirsiniz bu da tabi verimi düşürür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gluposti Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Yanlış oldu, silin lütfen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Gluposti said: Bu arada yukarıda ki Türkçe P.I video'su çok amatör ve yanlış. abi bütün videoları facia zaten o adamın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gluposti Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Aluriel said: Gluposti said: Bu arada yukarıda ki Türkçe P.I video'su çok amatör ve yanlış. abi bütün videoları facia zaten o adamın Dayanamadım o video'ya bile yazdım. Dİğerlerini izlemedim, izlemem de sanırım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 abi görev gemisi için megathron önerip, 7 turret yerine 6 turret + 1 drone link augmentor takıp bunu savunuyor vs. hele bi de frig ile lvl1 görev macerası var ki o tam evlere şenlik. ama en komiği whye yerleşme macerası. oyundaki kanalda savunanlar falan oldu biraz. neymiş türkçe kaynakmış. abi faydasından çok zararı olacak yeni adama ama türkçe olduğu için tamamen göz ardı edebiliriz o küçük detayı asfddsfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gluposti Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Aluriel said: abi görev gemisi için megathron önerip, 7 turret yerine 6 turret + 1 drone link augmentor takıp bunu savunuyor vs. hele bi de frig ile lvl1 görev macerası var ki o tam evlere şenlik. ama en komiği whye yerleşme macerası. oyundaki kanalda savunanlar falan oldu biraz. neymiş türkçe kaynakmış. abi faydasından çok zararı olacak yeni adama ama türkçe olduğu için tamamen göz ardı edebiliriz o küçük detayı asfddsfg O yüzden herhalde kanalda yok, küstürmüşsünüz heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 tabi en başta yeni player a para kazanmak icin görev önermekte bir o kadar hatalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 @Gluposti Dostum yani diyorsun ki Mechanical Parts ve Consumer electronics i jitadan al , robotics yap sat.. Evet mantıklı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gluposti Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 loop said: @Gluposti Dostum yani diyorsun ki Mechanical Parts ve Consumer electronics i jitadan al , robotics yap sat.. Evet mantıklı.. Coolant, robotics gibi malzemeler pos fuel için kullanıldığından, ticaret hacimleri epey yüksek olan materyaller. Rocket Fuel'de öyle.Ama kar marjı bakımından en iyisi robotics. Üşenmedim hesaplamaları yaptım.Güncel fiyatlarla dediğim gibi kâr'ı var. Ki bi kerelik 500'er K buy order koy ikisine,fiyatlarını güncel tut.1 günde zaten gerekli materyalleri alıyorsun.Sonra olay 1.5 günde bir gezegenlere import etmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Merkez kanalında birisi de aynı şeyi söyledi, sensin belki de. Ben de zaten robotics yapıyorum 4-5 pilotla. Ama sıkılıcam galiba :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gluposti Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2015 Ben'imdir %90. Benden başka pek böyle ince P.I falan kastıran yok :) Olsada yazan görmedim.Bende sıkılmamak için, yığıyorum materyalleri, günde bi posta toplayıp tekrar yenileyip, çıkıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Sen hala oynuyon mu la tahsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gluposti Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 5-6 gündür takılıyorum da, temelli dönüş değil yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
destur Mesaj tarihi: Haziran 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2015 Gluposti said: 5-6 gündür takılıyorum da, temelli dönüş değil yine. вай топричка катеричка ти живееш ли ве Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
destur Mesaj tarihi: Haziran 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2015 Gluposti said: loop said: Benim soruma cevap olmadı gerçi. Yine tax ödeniyor, null secte hammadde çok vergi düşük. Ama empire da ancak sürümden kazanılabilir gibi duruyor. Gerçi ben zevkine yapıyorum. Null Sec'te de vergi %10 civarı olur.Aslında araştırma yapaydın az verginin yüksek olmadığı sistemler var. Sağolsun RvB jita etrafında ki sistemleri almış ve tüm tax'leri 15 yapmış ( Ki empire için gayet ideal ). Ve '' Customs Code Expertise '' diye bir skill var, trade grubunda, bu skill'i 4 lemek uzun sürmüyor ve level 4 te Tax rate %11'e iniyor. PI 0.0' da yapmıştım hep tabi '' Gezegenden çıkar,yüksek tier üret'' mantığında idim.Ortalama aylık getirisi 700m civarı oluyor.Ameleliğide cabası. Biraz fiyat araştırması yapınca oysa ki jitadan alıp gezegene import'la daha yüksek gelir elde edebiliyorsun. Örnekte vereyim hadi :) Robotics şuan çok iyi kâr getiren bi materyal ve günlük 400.000 birim ticaret hacmi var. Ürettiğini güncel fiyattan koyduğunda maksimum 10 dakkada satabiliyorsun. Ve 6 gezegenle aylık kârı 1.0240.000.000 ISK. Bu da Set-up ; Set up Bu arada yukarıda ki Türkçe P.I video'su çok amatör ve yanlış. Gezegen kurarken yapılar arasında boşluk bırakılmaz.Yoksa linklerin harcadığı Pow-grid artar.Atıyorum 10 tane factory yerine 9 hatta 8 tane kurabilirsiniz bu da tabi verimi düşürür. topram bu senin anlattığın 700m 2011 bize roket fuel için değilmiydi .senin tavsiyenle bizde o zaman ondan uretmiştik empirede iyi çalışırsam /son bir buçuk aydır girmiyorum /saati 1 gün 45 dakikaya ayarlamak şartı ile o zaman kazıcı sondaları her 15 dakikada saykıl atar 600 700ma anca çıkar 16 gezegenden .destur hesabı planet full sp + gümrük ofis skili 5 olmasına rağmen empirede ekmek yok ama akmasa da damlıyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gluposti Mesaj tarihi: Haziran 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2015 Sistem o zamandan beri değişmedi. Hala aynı sistemle aynı para geliyor. Bu arada o cycle time' program toplamına göre değil,saate göre hesaplanmalı, çünkü factory'ler saatlik çalışıyor.Uzun programların cycle'ları düşük. O rocket fuel, yada coolant üretilende saatlik 20.000 idi hatırladığım kadarıyla, yani buna denk gelen rakam kaç günlük programda oluyorsa ona göre yapıyoruz. Bide ben artık sıfırdan üretmeyi bıraktım. Şimdi direk 22 tane advanced factory'e Mechanical parts ve consumer electronics import ediyorum.Tüm masraflar çıkınca dediğim gibi 1 milyar kâr kalıyor.Bide öyle dur program yapayım, program bitti falan yok. Full dolu hali ortalama 1.5 gün yetiyor. kısaca 1.5 günde bir 15-20 dakka ayırarak aylık 1 milyar ISK gayet iyi.Bi de sıcak para dönüyor,hani öyle koydum malları satışa 2 hafta bekle yok.Koyuyorsun 10 dakkada satılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Null da rezervlerde deli, vergi de yok denecek kadar az. Peki null da biriktirip kendi jf mizle jita empire a götürmemiz delilik mi olur ? Mesela son seviye ticari mallarden yapsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2015 Dogru duzgun her corp/alliance zaten jita<>null arasi courier jf servisi saglar. Yarin online olursan konusalim oyun icinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Haziran 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2015 Hayır bizde de var tabi cour servisleri. Ama büyük miktarda bir şeyi ücret karşılığı göndermek belki masraflı olur diye düşünmüştüm. Ayrıca kendime meşgale arıyorum işte. Neyse oyunda convo atarım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
destur Mesaj tarihi: Haziran 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2015 Gluposti said: Sistem o zamandan beri değişmedi. Hala aynı sistemle aynı para geliyor. Bu arada o cycle time' program toplamına göre değil,saate göre hesaplanmalı, çünkü factory'ler saatlik çalışıyor.Uzun programların cycle'ları düşük. O rocket fuel, yada coolant üretilende saatlik 20.000 idi hatırladığım kadarıyla, yani buna denk gelen rakam kaç günlük programda oluyorsa ona göre yapıyoruz. Bide ben artık sıfırdan üretmeyi bıraktım. Şimdi direk 22 tane advanced factory'e Mechanical parts ve consumer electronics import ediyorum.Tüm masraflar çıkınca dediğim gibi 1 milyar kâr kalıyor.Bide öyle dur program yapayım, program bitti falan yok. Full dolu hali ortalama 1.5 gün yetiyor. kısaca 1.5 günde bir 15-20 dakka ayırarak aylık 1 milyar ISK gayet iyi.Bi de sıcak para dönüyor,hani öyle koydum malları satışa 2 hafta bekle yok.Koyuyorsun 10 dakkada satılıyor. topram nullda 1 milyar nasıl kalıyor hala anlamadım kalsa bile kim alacak o malı bulunduğun bölgede kast ettiğim Feythabolis./bölgeden bölgeye değişebilir tabi !/ bu 1 b dediğin kaç tane hesap ve gezegenle oluyor.sıfırda güneyde o kadar çok planet malzemesini 90 gün doldu hala 1 birim bile satılmadı . satma şansın ne kadar taşıtsan masrafı ne kadar düşecek 1 milyardan.whdan 300m malzeme 64 000m3 yapıyor .kimse bizim istasyona gelipm büyük miktarda mal taşımaya yanaşmadı çok para istiyorlardı.bizim korpta ekserisi planet yaptı hiç kimseden 1 milyar ayda kalıyor dediğini duymadım.şu yolu bir süyle de yapalım. şimdiye kadar bizim yaptığımız planetçilik planetçilik değilmiş .sadece 6 gezegenle ise bu dediğin 1 ,,Şimdi direk 22 tane advanced factory'e Mechanical parts ve consumer electronics import ediyorum,, biz 2 hesap getidik sıfıra o zaman toplam 10 gezegen yapabiliyorduk. 1 gezegene sadece coolant birine de mekanikal parts yaptık 8 gezegene de onların alt malzemelerini urettik electrolyte water ve reactive metal precious metal urettik . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2015 Nullda yapmiyor zaten abi okumadin mi mesaji? Jitadan aliyor mallari, yan sistemde gezezegende uretip geri getiriyor jitaya. nullda ureteceksen ve adam gibi courier servisin yoksa yalan olur o istedigin. renter corptaysan ve kiraladigin sistem sacma sapan bi yerdeyse kimse gelmez tabi tasimak icin oraya. gayet normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar