Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2015 yeni psu aldim. Hersey calisiyor fakat bios hddleri gormuyor. Bu arada once psu nun kutusundan cikan kablolari degil eski psudan aldigim kabloyu kullandim. Psu ilk basta bi calisir gibi oldu sonra tak die ses verdi ve kapandi. Daha sonrasinda calistiramdm hic pc yi hic tepki vermedi tusa basinca. Anakarttaki cmos zimbirtisina dokununca calisti tekrar (yeni kabloyla calisiyor eski kabloyla hep ayni seyi yapiyor). Yeni kablolarla biosa kadar geliyorum fakat no bootable device hatasi aliyorum ve bios ana ekraninda hddler listelenmiyor. Ayni kablolarla cdromu denedim guc geliyor ve bios taniyor. 3 hddyi birden mi bozdum simdi ya ? teki ssd diger ikisi 500gb westgate mi ne bi marka. Ssd yi alali bir hafta olmadi ya... Telden yazdim malum pc yok kusura bakmayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Kısa devre yaptığından kapanmıştır yüksek ihtimal. Kullandığın donanımı yaz bi de bağlantılarını tekrar kontrol et bir de deniyebiliyorsan farklı bir PSU'yla sistemi çalıştırmayı veya HDD'leri farklı sisteme takmayı dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Yni ssd aldim calisti. Bir seferde 3hdd yakmisim gercekten kendimi kutladim. Gta vi tekrar indirecem artik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 oha bir hafta bilgisayara dokunmam başıma böyle bir şey gelse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 azim ettim. 1 haftadır uğraşıyorum zaten şu zıkkımla. crossfire ypaınca deli gibi fps düşüyor ekran kartları aynı markası bilmemnesi ikiz yani. onu hala çözemedim, psu aldım 850W den 1050W ye geçtim, eski kabloları kullanınca hddleri bağlarken 3 tanesini yaktım. yılmadım yeni ssd aldım gene çalışmıyor crossfire. onu geçtim bios da 16gb gösteren ramler windows da 8 gösteriyor. max memory şeyine baktım tickli değil. her slotu her kombinasyonu denedim sanırım olmuyor. cpu-z de 16gb olarak gözüküyor ama. başıma bela oldu resmen. 60gb gta v indirdim hddler gidince o da gitti, kalktım beşiktşaa gittim cd olarak alayım bari diye 10 tl otopark parası verdim, hiç bir yerde çıkmamış daha. bir hafta sonum vardı o da gitti anasını satim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Windows 7 ultimate edition x64 istiyor olması lazm en az 16 GB RAM'in kullanılabilmesi için. HDD/SSD yanmaz öyle kolay kolay, PSU zaten kısa devrede kapatır kendini, emin misin yaktığına? Bir de setup'ı versen rahat yorum yapabilecez ama böyle zor oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 3 HDD yi de tek tek denedim, hatta mekanik olanları avucuma aldım. Hiç güç gitmiyor resmen sıfır tepki. Normalde bir tıkırtı olurdu, titreşim falan hiç bir şey yok. Bildiğin iptal olmuşlar. Ama duman, koku falan hiç olmadı ki dediğin gibi PSU tak diye kesti kendini. Eski PSU nun kablolalarıyla bu olay 3-4 defa oldu. Yeni PSU nun kendi kablosunu kullanınca sorun yok (yeni SSD için tabi eskileri hala çalışmıyor / tepki vermiyor) Windows 8.1 Pro - Seasonic Titanium 1050W Psu - 2x Kingston 8gb Ram - CPU-Z de DDR3, Channel#Single, 666.5MHZ olarak geçiyor - CPU Intelcore i7 3.70GHz 4820K Socket 2011LGA yazıyor 130.0W Max TDP - Gigabyte X79-UP4 MoBo - 2x Sapphire Dual-x R9 280x 3gb gddr5 ekran kartları Başka bir şey kaldı mı bilmiyorum. Ek bilgi (önceki topicte de vardı) CPU-Z kısmında memory slot selectionda iki rami de görebiliyorum. Tüm değerler aynı ikisinde de, BIOSda da görebiliyorum ama Windows da göremiyorum. Crossfire ı çözdüm sanırım, ekran kartlarının yanında tuş varmış. Basınca mavi led ışık yanmaya başladı, BF4de falan herşey ultra sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Task Manager'dan baksaydın bi RAM kullanımına, 8'i geçiyor mu geçmiyor mu diye. HDD'leri bilemedim, önceki PSU kısa devre esnasında zarar vermiş olabilir ama adam gibi PSU'yla olmaz öyle birşey. Bir de eski kablo olayını anlamadım, eski modüler PSU'nun kabloları yeni PSU'ya taktıysan ve pinout'ları farklıysa muhtemelen o vermiştir zarar. Ama tabi bu ara kablolar için geçerli modüler PSU'larda, PSU'yla parçalar arasındaki, fişten PSU'ya gelen kablolar standart oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar