Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Accenture`da Calismak

SewerUrchin

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Turkiye`de Accenture yonetim danismanligi anlaminda ne alemdedir? Is ortami, yapilan projelerin buyuklukleri, giris seviyesi icin kariyer olanaklari, maas vb ne durumdadir? Iskolig vb sitelerden yaptigim arastirmalarda firma hakkinda hic iyi yorumlar okumadim.

Bir BCG,Bain ya da McKinsey degildir muhakkak biliyorum ama acikcasi Turkiye`deki operasyonlari hakkinda cok bir bilgim yok. Belki forumdan firmada calismis ya da is yapmis birileri bana yardimci olabilir diye dusundum.

Cok tesekkurler,

Sewer
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Ortalama bir uzmana ne kadar para veriyorlar acaba böyle büyük şirketlerde

Iskolig`de maaslar hakkinda bilgi var ne kadar dogrudur o maaslar emin degilim. Bilen birileri teyit edebilirse cok iyi olur.

Benim merak ettigim durum su sanirim Turkiye`de Deloitte, PwC gibi coklu analist alimlari yapiyorlar. Gercekten bu kabaca 50 analistin hepsi de manager mi oluyor bu isin sonunda? Bana pek inandirici gelmiyor.

Dedigim gibi Turkiye ayagi hakkinda bir fikrim yok ama yurtdisinda Fortune listesindeki top firmalarin neredeyse hepsi ile calisiyorlar. Birileri is ortami,projeler vs hakkinda aydinlatabilirse cok makbule gececek.
Sosyal ağlarda paylaş

abi işkolig e güvenmeyin. Oradaki maaşlar neye göre yazılmış bilmiyorum ama bazı yerlerde uçmuşlar, bazı yerler de normal maaşları yazmışlar(ortalama). Orayı referans almayın bence. Daha çok mülakat deneyimleri hakkında bilgi alın işkoligden.

Glassdoor'a filan bakmanı tavsiye ederim şirket bilgileri için.
Sosyal ağlarda paylaş

SewerUrchin said:

Benim merak ettigim durum su sanirim Turkiye`de Deloitte, PwC gibi coklu analist alimlari yapiyorlar. Gercekten bu kabaca 50 analistin hepsi de manager mi oluyor bu isin sonunda? Bana pek inandirici gelmiyor.

Tabiki hayir, bu tur firmalarda yildirma politikasi var. Senior'dan sonra isten ciksinlar da daha dusuk maasa yeni girisli alalim olayi. Zaten cogunluk buraya CVsinde gorunsun, baska yere ziplamada basamak olsun diye geliyor. Daha kucuk firmalarda yuksek pozisyona giden de var, buyuk firmalara giden de. Maas olayi EY'da Auditten yuksekti. Surekli musteri avindalar mesela, ben EY'dayken devlet destekli bir projenin ihalesi alinmisti, projeye katilan firmalara danismanlik veriliyordu. O sirketlerin projelerinde calisiyorduk.

Mc Kinsey'de baslangic maaslari 5k civari bu arada. Girmeyi dusunuyorsan bol sans.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

diyetisyen
fizik terapist
estetik cerrah
cince tercuman

dietisyen..asgari ucret bilemedin 2 000 ozel hastahanede..en fazla 2 sene is..sonra halk yeni yuzler gormek istiyor seni sutluyorlar..potansiyel issiz.

fizyo terapi..kazanmasi zor.cikinca ft uzmaninin yaninda calisiyorsun eskiden 5 garanti aliyorlardi simdi cok dustu..ama disarida ek is imkani fazla..

est cer..zaten tip okuyorsun girdin ciktin derken yas 40 oluyor..hic ole meme popo filan da yapmiyorlar.o henagamden sonra kendini ameliathanesi olmayan olsa da anestezist olmayan bir ilcede filan buluyorsun ..ole meme yapicam diye baslayan meslek hayatin kufrederek geciyor.7 24 nobet surekli bir tehdit gerginlik..

tercuman..evet ona katiliyorum..6 dili iyi ogrenen insan is yapar..
Sosyal ağlarda paylaş

Accenture bana da iş teklifi yapmıstı ama hem zamanım yoktu hemde buyuk firma falan olunca istemedim küçük firma insanıyım ben internetteki yorumlar Accenture için genelde kötü ama benim anladıgım calısanları birbirine kırdırarak saglam cevizler bende kalsın zayıf halkalar dokulsun gibi bir mantık cıkardım.O zayıf halkalarda cevrede atıp tutuyor sanki kuyruk acısı faln filan
Sosyal ağlarda paylaş

bcg, bain, mckinseyin operasyonlari agirlikli olarak strateji danismanligi dedigimiz market assessment, market entry, vendor due dilligence tarzi gibi pazara girmek isteyen yabanci firma ya da halihazirdaki konumunu guclendirmek isteyen sirketlere danismanlik veriliyor. Accenture ise management consulting yani six sigmasindan tut supply chainine kadar her bir bokuna giriyor. Accenture benim bildigim ozellikle it alaninda management consulting hizmetleri veriyor.

Maas olarak pwc, deloittetan pek bir farki yok, dedigin gibi MBB haricinde ucuk rakamlarla baslayamiyorsun ne yazik ki.
Sosyal ağlarda paylaş

SewerUrchin said:

Anhora said:

Ortalama bir uzmana ne kadar para veriyorlar acaba böyle büyük şirketlerde

Iskolig`de maaslar hakkinda bilgi var ne kadar dogrudur o maaslar emin degilim. Bilen birileri teyit edebilirse cok iyi olur.

Dedigim gibi Turkiye ayagi hakkinda bir fikrim yok ama yurtdisinda Fortune listesindeki top firmalarin neredeyse hepsi ile calisiyorlar. Birileri is ortami,projeler vs hakkinda aydinlatabilirse cok makbule gececek.

50 kisi alim yapiyor ama bunun sebebi cok fazla turnover olmasi. Ozellikle calisma saatleri sebebiyle bankalara crm ya da marketing yapmaya giden baya adam olmustu pwcde. Ben cf tarafindayim, cok fzla bilgi sahibi degilim ama pwc hakkinda istedigini sorabilirsin. Bi de cevaplarim biraz outdated olabilir, 5 aydir askerim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...