Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Merhaba, Birader sağolsun bir şeyler toplamış bana. Herşey iyi güzel ama windows system kısmında rami 8gb olarak gösteriyor ama 16gb var. Anakart mı desteklemiyor diye baktım internet sitesine göre 64gb ye kadar destekler diyor. neden olabilir ? windows 8.1 64 bit bu arada. Özellikler şöyle; Intelcore i7 4820k 3.70Ghz - Socket 2011GA Gigabyte X79-UP4 DDR 3 iki tane 8gb ram 1064.2 MHZ yazıyor PC 10700 667 Mhz Kingston 2 adet AMD RAdeon 7970 ekran kartı - üstnde sapphire falan da yazıyor 850 Watt PSU var - eski bilgisayardan 128GB Sandisk SSD CPU-Z diye bir programdan aldım bilgileri Bonus soru ise, Watchdogs loading ekranından sonra bilgisayar kitleniyor. Oyun çökmesi falan değil bildiğin kitleniyor bilgisayar. Bir kere geçebildim loadingi, onda da 2 dakika sonra kitlendi. Oyun açıldıktan sonra ekran kartı (kartları belki) çılgın atıyor ama. Deli gibi ses çıkarmaya başlıyor. Var mıdır fikri olan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 artık 8GB yeterli olmuyor günümüzde ben onun farkına vardım geçen gün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 CPU-Z'de kaç GB RAM gözüküyor bir bakar mısın, Windows Task Manager falan yanlış gösterebiliyor. CPU-Z'de 16 yerine 8 gözüküyorsa anakart görmemiştir RAM'leri veya XMP profili veya voltaj/timing'leri düzgün ayarlanmamıştır. BIOS'tan onları düzeltmek gerekli. Onları düzelttikten sonra da görmesse bi cmos clear yaparsın (BIOS'u fabrika ayarlarına resetlemek). Ha tabi BIOS'un versiyonuyla da bir uyumsuzluk olabilir, bir BIOS update'i de yap mümkünse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Editor said: artık 8GB yeterli olmuyor günümüzde ben onun farkına vardım geçen gün Öyle ya, bir de vindovzun VM management'ından kurtulmak için iyi oluyor bolcana RAM. DDR4'ler quad-channel olduğu için ortalama RAM miktarı önümüzdeki senelerde 16'ya doğru limit'lenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Birde dual ramlerde üstünde yazan Toplam RAM miktarıdır yani 4+4 olabilir eğer ordan bakip ta alip taktıysanız ama cpuz diyosun... Bence bi validate çek resmi at bize görelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Tamamdır yapayım bi BIOS u demin optimal mi ne dfaults a aldım. Ram i çıkarmıştım ama Watchdogs u denemek için, farketmedi gerçi, çat diye bilgisayar kapattı kendini baştan başlattı. Benim tahminim PSU yetmiyor da neyse CPU-Z den yapayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 850 Watt PSU gerçek 850 değilse veya kapasitör yorgunluğu varsa tam yükte sıkıntı çıkabilir, evet. İki tane 7970 niye bu arada, onları satıp tek kart alsan çok daha sağlıklı. Bu arada CPU-Z'de 16 yerine 8 dediğim gene 8 yazıcak ama "Dual" diye de yazıcak sağ üst köşede, task manager'daki RAM göstergesi sorunlu, ona dikkat etme diye dedim. Bu arada BIOS üzerinden "Reset to Factory Defaults" seçerek CMOS clear olmaz, gücü kesip anakart üstündeki pin'lerin kapağının yerini değiştirmen lazm. Tabi bu hiçbir şekilde görmedikten sonra anakart RAM'leri yapılması gereken şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Bence ısı problemi var gibi. İşlemcin fazla ısınıyor olmasın ? Soğutma filan nasıl , soğutucuyu iyi mi yerleştirdiniz ?. 750 watt Bronze + psu ile , 2x 7970 ile gayet normal kullandım crossfire olaraktan zamanında. ayrıca CPU-Z de, SPD kısmında, slot 1, slot 2 ram diye gösteriyor olması lazım tıklayınca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 http://superuser.com/questions/385485/cpu-z-says-my-pc3-10600-1333mhz-ram-is-actually-pc3-10700-667mhz-do-i-have-1333 En sonda thye link var : http://www.tomshardware.com/reviews/ddr3-1333-speed-latency-shootout,1754.html What's In A Name? The "official" name for DDR memory is based on its bandwidth rather than clock speed. The easy method to convert data rate to bandwidth is to multiply by eight. Thus, DDR-400 is called PC-3200; DDR2-800 is called PC2-6400 and DDR3-1600 is called PC2-12800. The math behind this conversion factor is simple: PC memory modules based on SDRAM technology use a 64-bit connection; there are eight bits in a byte and 64 bits equal eight bytes. For example, DDR2-800 transfers 800 megabits per pathway per second; its 64 pathways provide one eight-byte transfer per cycle and 800 times eight is 6400. The problem comes with "rounding" and was first noticed with DDR-266 (PC-2100). The data rate of 266 MHz is actually 266.6 (continuously repeating decimal) megahertz, so the true transfer rate was 2133 MHz. Today's DDR3-1333 has a peak bandwidth of 10666 MHz, which can be improperly rounded down and called PC3-10600, rounded up to be called PC3-10700 or stated without rounding as PC3-10666 depending on the manufacturer's desires. Buyers will find that searching some venders for multiple DDR3-1333 brands will require them to check all three "ratings" to view modules of the same actual speed, but most brands label their DDR3-1333 products as either PC3-10600 or PC3-10666. 16 yi 8 gormesini yukaridaki mevzu aciklamiyo tabi. Suna bak : http://www.eightforums.com/drivers-hardware/57316-16-gb-ram-installed-but-only-8-gb-usable.html Olmadi, slotlari kontrol et.Ramleri farkli slotlara tak, calistigina emin oldugun slotta 2 ramide dene, ramlerin calistigindan emin ol.Bios update yap. Bu herifin 32 gm rami 16 gb calismis. : forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=14370.0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Teşekkürler cevaplar için. Ramleri çıkartıp yerlerini değiştirdim. Totalde 8 tane girişi var. En başa ve en baştan 2.ye taktım bu sefer windows systemde durum aynı resimler şöyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Quo-Vadis said: Bence ısı problemi var gibi. İşlemcin fazla ısınıyor olmasın ? Soğutma filan nasıl , soğutucuyu iyi mi yerleştirdiniz ?. 750 watt Bronze + psu ile , 2x 7970 ile gayet normal kullandım crossfire olaraktan zamanında. ayrıca CPU-Z de, SPD kısmında, slot 1, slot 2 ram diye gösteriyor olması lazım tıklayınca. Soğutmadan yana sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Koca koca 6 tane fan var bilgisayarın içinde, abimin dediğine göre de tüm sıcaklıklar optimal seviyedeymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Senin ramler farklı renk slotlarda mı idi ? Dual band kullanabilmek için , her 2 ram aynı renk slotta olması gerek. Oyle yapmışsın galiba, 16 gb Dual görüyor şu anda.İlk screende gösteriyor. Mesela şunun gibi sarı ve sarıya veya kırmızı ve kırmızıya , Slotlar farklı renkler olabiliyor tabi. Mavi Mavi, beyaz beyaz ,siyah siyah vs vs. Bazılarında yan yana aynı renkler o zaman onlara takmak lazım. http://ambe.yolasite.com/resources/Memory%20Slotsjpg.jpg Not: Yalnız anakart iyimiş be 2012 model olmasına rağmen. Not 2: Yine de işlemcinin soğutucusunu kontrol edin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Aynen dediğin gibi takalı bende gri var siyah var X Y X Y şeklinde dersek, benim X ler dolu ramlerde. İşlemci soğutucusu da uzay üssü gibi bir şey elimi dokunuyorum bi sıcaklık sorunu yok. Dying Light yükledim şimdi onu oynuyorum gerçi ilk etapta çok kasacak bir şey yok ama henüz restart falan atmadı. Yanlız fanlar çok fena çalışıyor. Yanında durulacak gibi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Az mı ısınıyor, hiç mi ısınmıyor ? El yakmasa da, oyun oynarken hissedilir derecede ısınıyor olması lazım onun. Isınıyorsa ısıyı alıp işlemciyi soğutuyor demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 ftp://download.gigabyte.ru/manual/mb_manual_ga-x79-up4_e.pdf Şurada sayfa 16'da dual-channel ram konfigurasyonları mevcut, yanlış takmış olabilirsin, bir kontrol et. Her XyXy doğru değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Bright doğru diyor , yalnız tahminim soldan sağ başlayarak, aynı renklere takmışsındır bir atlayarak. Tesadüfen de olsa, memory diagrama göre doğru (:P) 2 modul ram diagramına göre 4 ve 2 slota denk geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2015 Devamında RTSS ve Hwinfo64(veya Afterburner) yoluyla GPU ve CPU sıcaklarını oyun içindeyken OSD yardımıyla kontrol etmeni öneririm, fazla ısınan bir parça dendiği gibi cortlatıyor olabilir. Bunun harici bir de PSU'nun marka ve modelini ve ne zamandan beri kullanıldığını belirtebilirsen ve üzerindeki kanala göre güç dağılımını belirten tabloyu resimleyebilirsen (düzgün bir PSU'ysa internette de resmi mevcuttur) daha rahat yorum yapılabilir. Bunlar harici standart olarak vindovz yeni yüklendiyse update'lerin tamamını yap. Ekran kartı driverının son versiyonunu temiz şekilde yükle ve crossfire'ı düzgün konfigüre et. Watchdogs orjinal değilse gene sorun çıkartıyor olma ihtimali var. Bunlar harici sorun çıkartabilecek başka birşeyin olduğunu sanmıyorum ama gene watchdogs harici farklı oyunlarda veya benchmark programlarıyla da sistemi stabilite testine tabi tutarsan daha sağlıklı olacaktır. Çift GPU/CF aktifken crash yemeye devam ediyorsan CF'ı kapatıp tek GPU'yla şansını deneyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar