Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba noobu

barbu

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Ben arabalardan eskiden nefret ederdim. O yüzden ehliyete filan da başvurmamıştım hiç. Ama geçen sene filan aldım ehliyeti. Acaba diyorum ilk arabamı da mı alsam.

İlk arabadan kasıt, harbi ilk..Ailemin veya arkadaşın arabasını bile kullanmadım. Fena değilim gerçi. Bu ehliyet sınavı değiştikten sonra aldım ehliyeti ben. Mavi minibüsler arasında öğrendim sdfs.

Kesin değil böyle aman aman ihtiyacım yok ama olursa iyi olur artık gibi bir düşüncem var.

Kriterler:

1- Tipi güzel olsun, spor görünümlü veya yakın en azından.
2- Araç boyu ufak olsun.
3- 2. el düşünüyorum. Illa ki vurucam sağa sola.
4- Manual olsun vites.
5- Motor çokmuş, dehşet HP varmış filan umrumda değil. Düşük motor da olur ama hani gene 110-120km giderim yol boş olunca. Vur diyince de öldürmeyin :)
6- 3 kapı, 5 kapı farketmez.
7- İçi de ne kadar konforluysa o kadar iyi olabilir tabi.

Fiyat hakkında da bir bilgim de yok açıkçası ama ilk arabam, öyle birikmiş param da yok. Hani 20k çok mu düşük olur bilmiyorum. 35k ya kadar söyleyin lütfen.

Hemen alma gibi bir planım yok zaten ama ciddi anlamda 0 bilgim var. Sizin tavsiyeler sonunda bakayim bari. Şimdi tipi güzel gözüküyor araç ama sonra yorum okuyorum berbat diyorlar. Bazıları da tam tersi çok iyi filan.

Not: Deno'nun konuya girmeyeyim dedim. Hem karışmasın konular, hem de adam araba kullanmayı biliyormuş. Ben bildiğin acemiyim, iyi kullandığımı düşünsem de.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de 6 sene önce aldım ehliyeti, kayınpederin i20 si var onu kullanıyorum daha acemiyim ben de ama bu araba çok güzel gibi. hem ufak tefek sağını solunu iyi görüyorum hem çok az yakıyor dizel araba, hyundainin yedek parçası da ucuz galiba. arabanın ikinci el piyasası da fena değil. acemi tavsiyesi benim ki tabi çok anlamıyorum malesef ben de sdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

ya baktım da. focus, fiesta, clio..hepsi de 2012 ve üstü modellerde 39k civarında filan. Hepsi de boyalı ve parça değişimli.

biraz fazla mı ya paralar? bu araçlar için 40k nedir 2. el 50k km deki araçlarda.

Kaç yaşındaki araca kadar düşmek mantıklı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...