Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac + buyuk monitor sorusu/tavsiyesi

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Simdi iki derdim var;

1- Devasa ekranlarla mac kullanmak istiyorum ama notebook kaldirmiyo 4K ekranlari falan (mid 2012 mbpr var). Haliyle bir cozumu var mi yoksa adam akilli ekranlarla calismak icin mac server falan mi alicam illaki ?

2 - Apple 5K monitor cikaracak mi ? 5K mac alsam yanina 2. monitoru nasi takicam, illaki eski 27"lerden mi almam gerekcek ?
Sosyal ağlarda paylaş

1. Teoride extended desktop kullanirken tek bir monitorde 4k kaldirabiliyor olmasi lazim rMBP nin. HDMI ustunden refresh rate dusuruldugunde rahatlikla calismali.
Ben mid2014 13rMBP kullaniyorum, kendi ekrani 2560x1600 + 2x 1080p extended display (biri display porttan digeri hdmi) olarak 3 monitor akici olarak kaldirdi.

2. apple cok buyuk ihtimalle bir retina thunderbolt display cikarticak bu 4k, 5k ne olur belli degil. Ama bunu mevcut Rmbp kaldirmaz, apple da tum roundup kaldirir hale gelmeden piyasaya surmez. airlara da bi refresh gelmeden gelecegini dusunmuyorum.

Multi monitor setuplarda mbp de mini display port , thunderbolt ve hdmi ustunden oluyor. Eger monitorun kendisi forwarding destekliyorsa monitorler arasi daisy chain yaparak calistirabiliyorsun.

4k falan gazina gelmeden ben pivot ozelligi olan 1920x1200 luk monitorlerden alirdim yerinde olsam. Kod okumasi, ekran hakimiyeti falan cok daha kullanisli.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu actiktan sonra bakindim biraz da, Dell P2815Q alayim diyorum. 28" 4K tek monitor. Pivot modu da var lakin 4K olduktan sonra bana fazlasiyla yeter o zira en buyuk derdim calistigim pencereleri ayni anda gorememek. 28" 4K'de gayet yaparim gibi onu. Bi de ek olarak kafami cevirmem gerekmeyeceginden boynum tutulmicak tabi.

Bu arada 5K iMac fiyati default setup ile £2K pound imis. E yetmiyo bana 8 gig ram falan, 2,5-3K'dan assa cikamiyorum. Baya sacma bi hal aliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Nasil oldugunu bilmiyorum, normal yontemlerle cozulmedi ama PRAM gibi. Apple Support forumlarinda bu konu ile ilgibi epey de mesaj var ama cevap veren yok.

Kisa bir arama ile sunu buldum ilk sayfadan: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1741252
Sosyal ağlarda paylaş

abi çünkü iki gram göze hayrı olsa farkeder. özellikle x2 monitör setupta.

benzer bir sıkıntım var, bana da akıl verin babs. workspace için 1080+ birşey lazım ama oyun moyun da seviyorum. bu sene Q4 yeni bir monitör almam lazım. şimdiden plan yapıyorum başka birşeyler de alacağım çünkü.

istediklerim:

- IPS
- min 120hz
- min 1440p
- g-sync veya freesync

4k veya 144hz şart değil. inç de önemli değil. latency şartlara bakarak artık umduğum değil bulduğum olacak gibi.

specs olarak Asus MG279Q diye bir model çıkarakmış. ips, 120hz, 1440p. tek eksiği sync muhabbeti. displayport 1.2a desteği verdiğinden freesync söz konusu olabilir. fiyat $599 demişler.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

abi çünkü iki gram göze hayrı olsa farkeder. özellikle x2 monitör setupta.

benzer bir sıkıntım var, bana da akıl verin babs. workspace için 1080+ birşey lazım ama oyun moyun da seviyorum. bu sene Q4 yeni bir monitör almam lazım. şimdiden plan yapıyorum başka birşeyler de alacağım çünkü.

istediklerim:

- IPS
- min 120hz
- min 1440p
- g-sync veya freesync

4k veya 144hz şart değil. inç de önemli değil. latency şartlara bakarak artık umduğum değil bulduğum olacak gibi.

specs olarak Asus MG279Q diye bir model çıkarakmış. ips, 120hz, 1440p. tek eksiği sync muhabbeti. displayport 1.2a desteği verdiğinden freesync söz konusu olabilir. fiyat $599 demişler.

Şu spesifikasyonlardaki, opsiyonların bir elin parmak sayısını geçmeyecek zaten.

Freesync gene ekstra donanımsal birşeyler isteyecek gibi, sırf displayport'la destekleyeceğini sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da, gene eski monitörlere bir anda desteği gelmiycek anlatmaya çalıştığım sadece üzerlerinde DP çıkışı olduğu için. Gene Nvidia gibi pazarlayacaklar yeni monitörleri ancak daha uygun fiyata satacaklar.
Aynı monitörün Freesync'li versiyonuyla normal versiyonu arasında 200$ dolar fark olmayacak yani G-sync'li modellerde olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Eski monitörden bahsetmedim ki. Yazdığım model henüz piyasaya çıkmadı. Bu günlerde çıkar. DP 1.2a desteği oldu mu freesync mümkün. Gerisi AMD damgası vurulmasına bakıyor. Yani orada bir geleceğe dönük compatibility sorunu söz konusu değil.

said:
FreeSync branded monitors require certification which is handled directly by AMD.

AMD also stated that FreeSync will still work on any adaptive-sync compatible monitor even if it was uncertified.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...