AscAnsio Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Odamda wireless modemim var, haliyle odamdaki sinyal gücü 3 üzerinden 3. 2 yan oda geçip salona geçtiğimde bu sinyal 1/3'e kadar düşüyor telefonumda ve tabletimde, bağlantım epey yavaşlamış oluyor. Salonda odamdakiyle eşdeğer sinyal kuvveti alabilmem için almam gereken ürün nedir gençler? Ve bu ürünü nereye yerleştirmem en ideali? Aradaki koridora mı, salona mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 access point koridora Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 odana vantilatör Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Fistan said: access point koridora 1 tane de marka/model önerisi alabilir miyim hocam? Vatan'ın sitesinden mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Mart 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2015 Beyler, Everest marka bir roter aldım acess point niyetine. Bunu nasıl kuracağım ya, Bilal'e anlatır gibi anlatın :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 AscAnsio said: Beyler, Everest marka bir roter aldım acess point niyetine. Bunu nasıl kuracağım ya, Bilal'e anlatır gibi anlatın :( Hangi modeli aldığını soyleseydin iyi olurdu. Yada onu geri ver , şunu al : http://www.hepsiburada.com/liste/dark-300mbit-80211n-wifi-kablosuz-kapsama-alani-arttirici-adaptorsuz-tasarim-dk-nt-wrn300/productDetails.aspx?productId=bd300725&categoryId=60004516&SKU=BD300725 veya bunu: Bunu kendim kullanıyorum, gayet iyi.Üsttekide baya iyi. Wirelesi gören yere koy yeter. http://www.hepsiburada.com/liste/dark-rangemax-300mbit-80211n-wifi-kablosuz-menzil-genisleticisi-adaptorsuz-tasarim-dk-nt-wrt340/productDetails.aspx?productId=bd500889&categoryId=60004516&SKU=BD500889 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 o wirelesslerin sunlarin bunlarin ole bir haltlari cikacak ki ileride pisman olacagiz gibime geliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 bir şey olmaz korkma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Şu yüksek dBi lı antenler işe yarıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 yüksek db = mesafe yüksek güc (w) = sinyal gücü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 sinyali en çok kesen beton duvar değil bu arada alçı-pan lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 betonda da kesiyor cahil. benim gözlemim fayans ve duvarin icindeki bakir kablolarin coklugu. arti mikrodalga firin vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 kesmiyor dedik mi? en çok kesen alçı dedik, sonra beton Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Seele said: betonda da kesiyor cahil. benim gözlemim fayans ve duvarin icindeki bakir kablolarin coklugu. arti mikrodalga firin vs. bildigin magnetik alan yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 odamdan salona kablolama yaptım, salona da şu dalgamatikten aldım mı tamamdır herhalde. Kablonet modemler çok kötü ya, yan odada bile çekmiyo. ki ev büyük, daha fena. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Esh said: sinyali en çok kesen beton duvar değil bu arada alçı-pan lol nasıl bir yalan olm bu, biz planlama yaparken alçıpan tınlamıyoruz nerdeyse, beton olmasın tüm derdimiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Nasıl bir cahilsiniz olm, en fazla sinyal kesen kartonpiyerdir bi kerem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 şu dark ın cihazı alan varsa bi yorum paylaşsın cidden, aynı dertten muzdaribiz, işe yarıyorsa alalım bi tane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Bende var işte, 3 tane var. 2 dark DK-NT-WRT340 + 1 Tp Link WR710N ( Buna Open WRT yükledim) , Çok işe yarıyor, Wireless i görsün yeter. Modem + Router koridorda benim oda ve mutfağa görüyor, Bir tanesi Salonun girişinde priz var, ona taktım. Oradan wireless i görüyor, Balkon dahil salonun tamamına internet veriyor. Diğeri Çoçukla + Hanımın odanın girişinde takılı, onun tamamına veriyor. Tp Link ise arka Mısafir odasında girişte duruyor, oraya veriyor interneti. Evin her yeri internet full çekiş. Modemden wirelesi görsünler yeter. Her bir aletin yayınını ayrı adlandırdım Modem - Network , Network B, Network C, Network D diye duruma göre geçtiğin yerden bağlanıyorum. Benim odada laptop paylaşıma açık, NAS görevi görüyor, Her bir yerden gayet rahat, filim video herkes girip paylaşıma video seyrediyor. Dark ın zımbırtılar iyi yayın güçleri de iyi. Tp Link ise ancak Open WRT yükleyince adam oldu. Not: Tam bir Geek im biliyorum, Ev teknoloji dükkanına benziyor zaten, Dalga geçmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Quo-Vadis said: AscAnsio said: Beyler, Everest marka bir roter aldım acess point niyetine. Bunu nasıl kuracağım ya, Bilal'e anlatır gibi anlatın :( Hangi modeli aldığını soyleseydin iyi olurdu. Yada onu geri ver , şunu al : http://www.hepsiburada.com/liste/dark-300mbit-80211n-wifi-kablosuz-kapsama-alani-arttirici-adaptorsuz-tasarim-dk-nt-wrn300/productDetails.aspx?productId=bd300725&categoryId=60004516&SKU=BD300725 veya bunu: Bunu kendim kullanıyorum, gayet iyi.Üsttekide baya iyi. Wirelesi gören yere koy yeter. http://www.hepsiburada.com/liste/dark-rangemax-300mbit-80211n-wifi-kablosuz-menzil-genisleticisi-adaptorsuz-tasarim-dk-nt-wrt340/productDetails.aspx?productId=bd500889&categoryId=60004516&SKU=BD500889 Ürün Everest N150 Easy Setup Router. Vatan'dan aldım biraz araştırıp, kablosuzu alıp hem kablosuz hem kablolu olarak yayan en ideal model buydu mağazada. Yalnız sendekinin adaptörsüz olma özelliğine tav oldum, keşke öyle alsaymışım. Vatan'da varsa iade ederim bunu alırım. Neyse. Niyet, bu Everest'i sinyalin zayıfladığı bir salon köşesine koyup orada odamdan gelen TP-LINK ana modemimin wireless sinyalini güçlendirmek. Öncelikle TP-LINK yani ana modemimin ayarlarında bir değişiklik yapıyor muyum 192.16.1.1 üzerinden? Herhalde Everest'i TP-LINK'e buradan tanıtacağım MAC numarasıyla. Diğer soru, Everest'i de odamda bilgisayara bağlayıp bu sefer 192.168.2.1 adresinden kalibre etmem gerekiyor mu, neleri değiştireceğim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Cift radyolu router ve extender sart beyler. Yoksa dotada csde lag kacinilmaz. Sorry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 AscAnsio said: Ürün Everest N150 Easy Setup Router. Vatan'dan aldım biraz araştırıp, kablosuzu alıp hem kablosuz hem kablolu olarak yayan en ideal model buydu mağazada. Yalnız sendekinin adaptörsüz olma özelliğine tav oldum, keşke öyle alsaymışım. Vatan'da varsa iade ederim bunu alırım. Neyse. Niyet, bu Everest'i sinyalin zayıfladığı bir salon köşesine koyup orada odamdan gelen TP-LINK ana modemimin wireless sinyalini güçlendirmek. Öncelikle TP-LINK yani ana modemimin ayarlarında bir değişiklik yapıyor muyum 192.16.1.1 üzerinden? Herhalde Everest'i TP-LINK'e buradan tanıtacağım MAC numarasıyla. Diğer soru, Everest'i de odamda bilgisayara bağlayıp bu sefer 192.168.2.1 adresinden kalibre etmem gerekiyor mu, neleri değiştireceğim? Everest 150 diye bir şey duymadım, herhalde sen Everest 155 ten bahsediyorsun, Veya diğer adı ile Tenda 150, Menüsünü bilmediğim için sadece tahmin yürütürüm. Yapacağın en doğru şey, ayarlarına girip repeater olarak kullanmak. Kitapçığına bak hangi adresten giriyorsun ayar menüsüne. Orada ya Range extender modu olacak ya da direk Repeater yazacak, ona tıklayınca senin kendi wirelessini görüyor olman lazım, onu seçip wirelessin şifreyi giriyorsun olay bitiyor. Ondan sonra da repeater olarak kullanmaya devam. Lan da bağlayabiliyorsun o şekilde. Ama çok tav oldu isen benimkine . Git vatana aldığını iade et Benimkini al : http://www.vatanbilgisayar.com/iap-323rp-300mbps-kablosuz-n-access-point-repeater.html İnca olarak satıyor vatan, darkın tıpkısının aynısı , Hatta firmwareler bile birbirine uyumlu, Benim Kullandıklarımdan biri İnca zaten, (İncanın firmware yi beğenmediğimden - Wirelessin adının önüne mutlaka İnca ekliyor.) üstüne Darkın firmware yükledim.(garanti gitti tabi :). Ama istediğim adı koyabiliyorum artık. veya farklı seçenekler de var vatanda. http://www.vatanbilgisayar.com/ew-7438rpn-300mbps-kablosuz-range-extender.html http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-wre2205-300mbps-kablosuz-n-range-extender.html http://www.vatanbilgisayar.com/iap-752db-300mbps-5-ghz-dualband-mini-routeruniversal-repeater.html http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4430-300mbps-kablosuz-3-port-ag-genisletici.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Bu Inca olan kablosuz alıpğ kablolu mu veriyor, tanımı nasıl? Bu arada Everest 155'miş, özür. Yalnız bu dolardaki yükselişi Allah kahretsin ya, 2-3 ay önce 60 TL'ye alabileceğimiz şeye şimdi 90 veriyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 İnca kablosuzu alip kablolu da veriyor, kablosuz da veriyor, extender olarak ayar yaptin mi olay tamam. kablo da baglarsin, kablosuz da kullanirsin. Yayin gucu oldukca iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Çok iyi. Yarın ilk iş iade edip üzerini tamamlayarak (everest 68 TL) alıyorum Inca'yı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar