Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 çorabın tekini bulamıyorum gelcem bi dk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 BabacumMostors said: kardeş 100 tl maaş alıyorsun diyelim bunun yaklaşık 30 tl sini kafadan bi devlete bırakıyorsun, kazanç vergisi olarak eline gelen para oluyor 70 tl. sonra bu parayı harcıyorsun doğal olarak, devlet bu sefer de harcamalarından vergilendiriyor seni o da %18 kalıyor elinde 58 tl sen kazandığın paranın yaklaşık %42 sini direk devlete bırakıyorsun, enflkasyon etkisini ve komik zam oranlarını saymadım ödaha, kaçarı yok sonra kaliteli bir hayat sürebilmek için daha çok çalışmaya başlıyorsun bir yandan para biriktirmeye ev almaya çalışıyorsun bu yetmezmiş gibi devlet sosyal hayatına akıl almaz uygulamalarla karışıyor seni "ırgat" seviyesine çekiyor, sonra bir bakıyorsun iş feodal düzene dönmüş, elinde çapa değil de bilgisayar mouse u tutuyorsun türkiyenin hali böle, vatandaş yine haline bakıp şükrediyor ama "oh oh benim durumum daha iyi" demek çok yanlış, çözüm değil ilerlemek değil yani evet iklim coğrafya güzel şiş kebap güzel rakı güzel ama içine yaşamıyorsan güzel, gelişmiş ülkelerde yaşıyor olup da türkiyeye çok dönmek isteyen biri varsa onunla yer değiştirmek isterim ki oraya 2. sınıf vatandaş muamelesi görmek burada birinci sınıf görünümlü 3. sınıf vatandaş olmaktan daha iyi Ağzından bal damlamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 aquila said: hadi gelin o zaman. beni de alin o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 sen orumcek getirirsin gelirken, gelme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 sevimlisini getiririm sorun olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 türkiyenin sorunu çok vergi alınması değil vergilerin bize geri dönmemesi, yandaşların bilalin falan cebine akıyor vergiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 hos genel olarak yurt disinda elinde para kalmiyor ki. illa ki harcattiriyorlar sana onu bizde vergi olarak kesiyorlar vs. en basitinden yurt disinda ev sahibi olmak bayagi zor kimse kasmiyor gibi. yada bizim buralarda begenmedigimiz 200 mt2 4 1 ler oralarda anit yapi muamelesi filan goruyor..esasinda gereksiz luks yasiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Adamlarda taksit diye bir olay yok zaten, sadece leasing/ev kredisi artık ne derseniz. Geri kalan çoğu şey trink para. Hollanda da Türkiye gibi gereksiz kredikartı kulanımı da yok mesela. Parayı sana harcatsa da para ile yaptığın yine sana dönüyor Türkiye de o paradan bidaha eser kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 dana22 said: yada bizim buralarda begenmedigimiz 200 mt2 4 1 ler oralarda anit yapi muamelesi filan goruyor. hö? 200 mt2 istanbul için gayet büyük, öte yandan avrupa'da büyük şehir pahalı ama şehre 1 saat mesafede banliyöde gayet bahçeli evde oturulur, orta gelir ile. Tabi ülkeden ülkeye değişiyor bazı şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 200 mt2 istanbul icin buyuk de.geri kalani icin ...4 kisilik aile icin dusununce.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 hos ole diyorum da..cocuklugum aklima geldi..yine 4 lu cekirdek aile.130 mt2 bilemedin 140 evde yasardik ..ben oturma odasinda cekyatta uyurdum kendime ait odam olmadi.simdi benim cocuklarimin dogmadan kendi odalari kendi oda takimlari vs vardi.ayri oturma odasi vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 çocukluğu falan geçtim, istanbul'da 200 metrekare merkezde ev milyon lira demek yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Sparkcaster said: türkiyenin sorunu çok vergi alınması değil vergilerin bize geri dönmemesi, yandaşların bilalin falan cebine akıyor vergiler. hani çok övülen sosyal devletlerdeki vergiyi görünce gotunuzde ucuk cıkar sdfs ama vergi bi şekilde aşırı rahatsız etmiyor sosyal hizmetlerin zenginliğinden dolayı. Gerçi son dönemde konuştuğum hollandalılar falan da artık kum zencilerinden dert yanıyordu. millyietçiliği bilmeyen topluma milliyetçilik kazandırmışlar mk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 kum zencileri orda sosyal devleti sömürdükleri için. temel sorun çalışmak için gayret sarfetmeyip boş beleş yaşayan insan toplulukları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 200m2 evi bi tek türkler falan istiyo abi. millet 50m2 de yaşıyo 80 yıldır avrupada, kimsenin şikayet ettiğini görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Sparkcaster said: türkiyenin sorunu çok vergi alınması değil vergilerin bize geri dönmemesi, yandaşların bilalin falan cebine akıyor vergiler. hah işte net bir gider olarak bahsediyorum, om paranın en az %60-70 gibi bir oranın bize dönmesi lazım hizmet oalrak enjeksiyonlar ve sızıntılar diye bir konu vardır mikro ekonomide, biz vatandaş olarak devlet için net enjeksiyon kaynağıyız ama devlet bizim için net sızıntı kaynağı stabil ekonomi için enjeksiyonların neredeyse başa baş olması beklenilir ki 0 toplamlı olma durumu zaten kamu tasarrufları için olmaması gereken bir durum, ideali büyüme oranında bir fark koymak yani vatandaşa dönmeyen miktar kadar ekonomi büyümeli bu da devlet eliyle yapılan sübvansiyonlar/desteklerle olmalı ki ekonomi büyüdükçe GSYİH artmalı ve hane başına düşen gelir artmalı özetle devlet vatandaş üzerinden tasarruf sağlamalı ve kamu yatırımları haricinde kalan meblağ ekonominin büyümesi için özel sektör yatırımlarına aktarılmalı (ki bu noktada devlet eliyle yatırım yapılmaması gerekliliği de var) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 bazen ekonomi biliyormuş gibi hissediyporum sonra geçiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 almanyaya gelmemis olanlar. ben vergi veriyorum demesin agzina kürekle vururum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 BabacumMostors said: bazen ekonomi biliyormuş gibi hissediyporum sonra geçiyor oh recep bey ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 ta-şın-ma-yın diye uyarımı yapar ve işime dönerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 veriyorsun da o vergi sana hizmet olarak dönüyor, bizde inşaatçılara peşkeş çekiliyor, diyanete gidiyor, orduya silah alımına gidiyor ar-ge ye gitmiyor, know-how almaya gitmiyor (tamam gidsiyor da cüzi miktarda gidiyor), eğitime gitmiyor, geleceğe gitmiyor günü kurtarmaya gidiyor hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 abi bazen düşünüyorum çaycılık garsonluk falan mı yapsam avrupada, muhtemelen kafa daha rahat olur. 1-2 sene takılıp dönsem, 1-2 sene daha burada iş ararım.Hayatım iyice boka sarar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 yapamiyorsun ..buradaki gibi gel basla yok..avrupada calisma musaden olup olmadigina bakiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 http://www.apply.eu/tr/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2015 ildeniz iş yerinden açmaya çalıştım izin vermedi, yasaklı gibi. Biraz bilgi verir misin hakkında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar