Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışına taşınmış/taşınmayı düşünen patiler

Chemical

Öne çıkan mesajlar

yüksek lisans başvuru bombardımanına başlıcam aralık ayında, 2.dönem kabul eden 8-10 alman üniversitesi ile 3 kadar erasmus-mundus programı var şimdilik radarımda.
fransa'ya da bakıyorum 2.dönem öğrenci alma gelenekleri yok adeta heriflerin.
bu 2sinden başka yüksek lisansın beleş olduğu ülke yok sanırım.
fransızcam vardı, almanya'da ablam yaşıyor yanında takılayım almanya'da okursam öğrenmeye devam eder iş güç kovalarım diye almanca öğrenmeye de başladım şimdi kursa geldim falan. doğru düzgün bir akademik path tutturamazsam çok yabancı dilli ama beceriksiz bir işsiz olup çıkacağım diye korkuyorum.

ha bu arada 2.dönem bişekilde bir yere kapak atıp sonra arzuladığım yerlere winter intake için başvurmaya devam etmek ve burs kovalamak gibi de bir fantezim var ama ne kadar sağlıklı bi fantezi bilmiyorum.

aralık 21'e kadar göttingen'deyim bu arada, varsa yakınlarda pati, biramı kapıp geleyim.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

yüksek lisans başvuru bombardımanına başlıcam aralık ayında, 2.dönem kabul eden 8-10 alman üniversitesi ile 3 kadar erasmus-mundus programı var şimdilik radarımda.
fransa'ya da bakıyorum 2.dönem öğrenci alma gelenekleri yok adeta heriflerin.
bu 2sinden başka yüksek lisansın beleş olduğu ülke yok sanırım.
fransızcam vardı, almanya'da ablam yaşıyor yanında takılayım almanya'da okursam öğrenmeye devam eder iş güç kovalarım diye almanca öğrenmeye de başladım şimdi kursa geldim falan. doğru düzgün bir akademik path tutturamazsam çok yabancı dilli ama beceriksiz bir işsiz olup çıkacağım diye korkuyorum.

ha bu arada 2.dönem bişekilde bir yere kapak atıp sonra arzuladığım yerlere winter intake için başvurmaya devam etmek ve burs kovalamak gibi de bir fantezim var ama ne kadar sağlıklı bi fantezi bilmiyorum.

aralık 21'e kadar göttingen'deyim bu arada, varsa yakınlarda pati, biramı kapıp geleyim.

finlandiya
Sosyal ağlarda paylaş

Xaero said:

Yanlız herkes bi avrupa bi amerika peşinde. Japonya falan filan hiçte fena memleket değil her ne kadar uzakdoğu turuyla gidip gezmiş olsam da fena gelmedi bana... Gayet yaşanır çalışılır..
yaşanır ama calısılmaz.Ha calısmadan nasıl yasanır onu bilemicem zengin olmak lazım onu daha göremedim göremicem de.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

göt yememe konusuna devam edecek olursam; erasmus/yükseklisans pek de taşınmak değil bence ya. ha amaç yüksek yapıp sonra kalmak ise ayrı, o zaman taşınmak gibi oluyor.

Eh, once kapiyi aralamak lazim

Erasmus mundus erasmustan farkli bisi bu arada, degisim programi degil birkac farkli sehirden uni ile butunlesik bir yuksek lisans programi, katilanlarin bir kismina da burs veriyolar falan.
Sosyal ağlarda paylaş

hırs değil abi onlarınki
yani illa hırslıları var tabi aralarında
ama garip bi şekilde kültür olmuş o
adamın işi olmasa bile bekliyor ofiste, 9dan önce çıkmıyor
lan çocuğun var git sev, vakit geçir diyorsun
belki patronum bana iş verir diye bekliyor.

işkolik olup efektif olsalar hadi neyse, öyle bir durum da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

sabonis said:

göt yememe konusuna devam edecek olursam; erasmus/yükseklisans pek de taşınmak değil bence ya. ha amaç yüksek yapıp sonra kalmak ise ayrı, o zaman taşınmak gibi oluyor.

Eh, once kapiyi aralamak lazim

Erasmus mundus erasmustan farkli bisi bu arada, degisim programi degil birkac farkli sehirden uni ile butunlesik bir yuksek lisans programi, katilanlarin bir kismina da burs veriyolar falan.

Erasmus Mundus bayaa güzel bir program ya. Maalesef ortalama kurtarmadığı için giremiyorum o işe ama gerçekten çok ballı bi iş. Şansını dene derim eğer güveniyorsan GPA'e
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...