Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kravat inceltme (Resimli)


DoruK

Öne çıkan mesajlar

face'e koydum buraya da koyayim

boyle 80'lerden kalma kaliteli ama genis kravatiniz varsa ve takamiyorum diyorsaniz

tabii asil amac tailoring xp kasmak yoksa gidip yenisini alsan 3 kurus para

dugme dikmek disinda hayatimdaki ilk dikis/kesim deneyimimdi, sonuclar icin spo vermeden baslayayim

1- masaya yatir



2- dikisleri sokuyoruz (ayni ipligi tekrar kullanacagiz o yuzden kesilecek yere kadar acin sadece). ayrica soktugunuz her dikisin nasil atildigina dikkat edin, ayni sekilde atacaksiniz tekrar, cok basit zaten.



3- actiktan sonra astari ufak igne ile kravatin on tarafina zarar vermeden dikiyoruz (dugum falan atmayin 4-5 sefer gecirin resimdeki gibi. maksat astar kravatin ortasindan kaymasin. en son cikaracagiz bir ucundan cekip)

sonrasinda kalemle isaretliyoruz. ben 2.75 inclik yapmak istedim kravati (kravatin en genis yerinin uzunlugu takim elbiselerinizin yakasinin en genis yerininkine yakin olmali). kesilecek yerin bitimi kravati bagladiginizda dugum olan yerde kadar olmali (ben en alt ucundan 23 inc aldim bi dahaki sefere 20 inc alicam). en genis yerini nereden kesecekseniz nokta ile isaretleyip, ust tarafta kesimin bitecegi nokta ile birlestirin.




4- en zevkli yeri burasi nedense



5- yeni katlama yerlerini utuluyoruz (kravat ipek oldugu icin gorunecek kismina utu basacaksaniz ki bu isi yaparken basacaksiniz, mutlaka 1 layer pamuk kumas koyun uzerinden utuleyin, ayrica utu sicakligi yine ipek ayarinda olmali (tam sicakligi nette bir yerde yaziyordur ama uzerinde ayari oluyor genelde)). bu kisim en onemli kisim utulemeyi yaparken tek seferde dogru yaparsaniz gerisi cok basit zaten geri toplayip dikmesi var sadece. ayrica ayni yeri 50 kez utuyle gecerseniz ipek kumas bozulacaktir.



6- son ufak dokunuslar - arka kismi soktugunuz yerlerden ayni sekilde tekrar dikip en son on tarafa pamuk uzerinden utu basiyoruz, sonra da kravatin arkasinda, ucunu tutan seyi de dikiyoruz ve bitiyor



7- ve ben hala kravat baglamayi bilmiyorum orasi ayri

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...