Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows ramleri görmüyor.

DaidaFlu

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün ram alıyorum demiştim. onlar geldi. (5 günde, no thx to yurtiçi kargo)

neysem taktım ramleri. şöyle bi sorunum var, daha önce de yaşamıştım bunu.

ramlerden birini windows ve bios görmüyor. ama cpu-z ile kontrol ettiğimde 8 gb ram görünüyor 4x4 2 slotta da.

windows 4 gb diyor. dx diag 8 diyor ayrıca, bios inatla 4 var diyor.

slotlardan birinde biraz sıkıntı var tek başına taktığımda o slottayken açılmıyor bilgisayar.

aynı sorunu önceki 2x2 ramlerle de yaşıyordum, hatta anakartı garantiye gönderip yenisini almıştım, yine oldu..

nasıl çözücem bunu ben? cpu-z ve dxdiag VS windows ve bios. hangilerine güveneyim?
Sosyal ağlarda paylaş

anladım sıkıntıymış gerçekten. hazır param varken bi de anakart mı alsam acaba ya?

CPU: intel i7 870 / Socket 1156 LGA / 2.93 GHZ
Ekran kartı: ati radeon hd 5830
ramleri zaten biliyorsunuz.

bunlara uygun fiyatı da 200-300 ü geçmeyecek, ileride upgrade imkanı da olan bi anakart önerisi olan var mı?

4 senedir hiç takip etmiyorum donanım geyiğini.
Sosyal ağlarda paylaş

DaidaFlu said:

anladım sıkıntıymış gerçekten. hazır param varken bi de anakart mı alsam acaba ya?

CPU: intel i7 870 / Socket 1156 LGA / 2.93 GHZ
Ekran kartı: ati radeon hd 5830
ramleri zaten biliyorsunuz.

bunlara uygun fiyatı da 200-300 ü geçmeyecek, ileride upgrade imkanı da olan bi anakart önerisi olan var mı?

4 senedir hiç takip etmiyorum donanım geyiğini.

1. nesil anakartla cok ileriye bir is yapamazsin.Socket tipi deisiyo 2-3-4. nesillerin soketi ayni.1lerin ki farkli.

https://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1156#Supported_processors

Sana 1150, 1155 chipsetlilerden lazim.Anakarti degistirdigin zaman islemciyide degistirmek zorunda kalacaksin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...