Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

double quarter pounder'ın eti plastik mi ?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cuce said:

bi saniye. "eti kanlı kanlı yiycen" deki kanın gercekten kan olduğunumu düşünüyosun sen?


heyecanlanma.
dusunmuyorum, degil de zaten,
oldurme bicimi etin kalitesini degistirdi de gercek.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

ayrıca kıyma gibi işlenmiş etlerin içi pişmemiş bırakılmaz. her türlü bakteriyi hüpletmiş olursunuz.

içi dışına girmiş cıkmış etin löp parca olmıyan etin adam gibi pişirilmesi gerekir sağlık için.



bunu anlamadim ben, kasaba gittigimde adam parca eti kesip makineden geciriyo veriyo bana..

yani o eti kiyma yaptirmayip parca olarak alsam bakterisi daha mi az olacakti, nedir?
Mesaj tarihi:
arkadaslar etin ahvayla temas eden yeri icine göre kat kat fazla bakteri üretir.

normal parca eti mühürlerken bu bakterileri öldürürsün icinde az bakteri olduğu ıcın ıcını az pişirmen sorun olmaz.
kıymada ise etin içi dısı karıstırdığın ıcın "dısını" mühürlemen sağlık acısından bişi ifade etmez.

etin dinlenme süresi bile sağlığa zarar verecek kadar bakteriyi üretmesine yeterlidir.
Mesaj tarihi:
Bugun dayanamadim yine McDonalds yedim, yine yataga dustum bildiginiz. Senede 2 bilemedin 3 kere yapiyorum bunu, hepsinde bi farkli carpiyo. Alisik olmadigimdan heralde. =)

Yedikten 10-15dk sonra agzimda aft cikti, mideyi bozdum, sicak evde ustume battaniye aldim ama titreye titreye uyudum. 4-5 saat sonra geldim kendime. Arada hatun geldi uyandirmaya calisti falan ama gozumu acamadim. Bi garip -ki gayet pis bogaz bi tipimdir, kolay kolay etkilenmem oyle yemekten sundan bundan.
Mesaj tarihi:
Ya var bu fastfood'larda bisey. Diyorum ya alisik olmak lazim ki onda bile yedikten sonra "ohs agirlik coktu" diyosunuzdur ama coken agirlik degil iste. Ne koyuyolarsa zikkimin icine, alisik olmayani hastanelik ediyo.
×
×
  • Yeni Oluştur...