Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyasi göçmenlik


masa

Öne çıkan mesajlar

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Daha önce bu haktan yararlanmış bir tanıdığı olan filan?

Şimdi hala ülkemi terk etme düşüncesini gururumu yediremiyorum ama yaşadığım durum türkiye çok rerörönin ötesinde.

2008 yılında Tayyibi protesto ettiğim için gözaltına alınmıştım. Olaydan iki yıl sonra gasp edilmiştim. Polisi arayıp yardım istedim. Polis t.c kimlik numaram ile yaptığı kontrol sonrasında gözaltı olayını gördü ve saçma sapan bir şekilde konu siyasi tartışmaya dönüştü. En sonunda polise yalan beyan vermekten tutanak tuttular. Yani gasp edilmemişim, hususi olarak polisi meşgul etmek için yalan ihbarda bulunmuşum diye geçti kayıtlara. (protesto olayında ceza almadım bu arada sadece ifade ve fişlenme)

Neyse yukardaki olayı çok önemsemedim, cahil polis deyip geçiştirdim. Gezi parkı olayları sırasında, kafama isabet eden gaz fişeği sonrasında yaralanmıştım. Okmeydanı hastanesinde beyin kanaması ve kafa travması geçirdiğime dair kayıtlar var. Yaralandıktan 1 yıl sonra taksim dayanışmasının çağrısı ile şikayetçi olmaya karar verdim. Kısa süre sonra çağlayan adliyesinden ifadeye çağırdılar. Ben savcılık yardımcı olur diye düşünürken. Savcı "oraya polise taş atmaya mı gittin?", "Kafana eylemcilerin taş atmadığını nerden biliyorsun?", "Kanıtın var mı?" gibi şeyler söyledi. O an aslıda şikayetçi olmadığımı kendimi ihbar etmiş olduğumu fark etmiş oldum. Dava sonucu ne olacak bilmiyorum ama yaşanan gelişmeler çok umut verici değil.

Yani olay türkiye çok boktan ülke, insanlar eğitimsiz, kapağı yurtdışına atayımda kurtulayım değil. Faşizmi iliklerime kadar hissediyorum. Ülkede kalıp mücadele etme taraftarıyım ama bir B planım olsun istiyorum. Şartlar kötüye gider ise gözaltı belgeleri, hastane raporları ile bir ülkenin kapısını çalmam mümkün mü? Nasıl oluyor bu olaylar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

özellikle 80 döneminde siyasi göçmenlik sonucu göç bir kaç insan tanıdım. hatta sünni olup aleviyim ben ülkemde inanç özgürlüğüm yok diyip göç eden bile tanıdım. bir başkası darbe öncesi solcuyum can güvenliğim yok diye gidiyor isviçre'ye ki bu gerçek bir olay.

şayet durum gerçekten kötüye gider ve dünya kamuoyunda yankı bulursa en kötü title'ına bakar alırlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizce öğreniyorum şu aralar ama trde öğrenemeyeceğimi anladım. Belki askerden sonra dil eğitimine gidebilirim ingiltereye. Genel olarak kanada dan vatandaşlık almak daha kolaymış. Konsolosluğa mail atıcam, bakalım gelişmelerden haberdar ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayati tehlikesi olup savastan kacan kac kisinin ingilizcesi var? Iltica kararlarini konsolosluk vermez, ilgili ulkenin göcmen dairesi verir. Su sartlar altinda iltica edebilirsin diye dusunuyorum. Isvec'teyim ben, bu tarafta hayati tehlikesi olmayanlari almiyolar bu ara. Yunanistan falan zaten rezillik icinde iyice kötuye gidiyo. Enazindan burda, iltica ederek gelirsen topluma kazandirmak icin yardimci oluyolar baya, devlet parasal destek falan veriyo iltica edenlere, tabi belirli sartlar altinda. Iltica etmek cok kolay bisey degil, netekim orada mevzu iyice boka sararsa katlanacagin sonuclardan cok daha iyi olacaktir iltica edip sifirdan bi hayata baslaman.

Durumu daha iyi ulkelere bak derim, yeni zelanda, avustralya, norvec, isvec, kanada gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kanadaya göçmenlik için başvurmadan önce konsolosluk sitesinden online test yapıyorsun ve sana göçmenlik için uygun olup olmadığını söylüyor. yani kısacası boş adamsan dilin yoksa boşa kasma diyor. yine de deneyebilirsin kanada çok göçmen alıyor. ayrıca özellikle son bikaç yıldır polonya da kapılarını göçmenlere açtı haberin olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Göcmenlik basvurusu ile multeci(iltica) basvurularinin degerlendirilme kriterleri farkli.

Göcmen olarak gidebilmek icin ulkenin belirledigi sartlara göre kalifiye olmak, aile birlesimi, egitim, is gibi gerekceler gerek. Iltica icin ulkesinde hayati tehlikesi olmak, ulkesine dönmekten korkmak, savas, ulkedeki fakirlik(somali mesela) vs. gibi gerekceler lazim. Dolayisiyla dil bilmek/kalifiye eleman olmak gibi mevzular iltica basvurularinda kriter degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...