sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Son 2 aydır bir sıkıntı var laptop'da. Laptop uyku moduna geçtiğinde veya kapatıp açtığımda hdd çalışmıyor. HDD'den açılırken tick tick tick ses geliyor sonra, HDD bulunamadı hatası veriyor. Bilgisayarın güç düğmesine basıp, 20 dakika falan açık beklettikten sonra tekrar kapatıp açtığımda normal çalışmaya başlıyor. Bu süre önceden 5 dakika falandı şimdi 20 dakikalara çıktı, rahatsız ediyor. HDD çalıştıktan sonra, istersem PC'yi hiç kapatmadan 1 hafta çalıştırayım, mavi ekran falan çıkmıyor, normal çalışıyor. Ama uyku moduna geçsin, tekrar açılması için laptop'u açıp 20dk beklemem gerekiyor. İnternetten biraz baktım, sanırım hata hdd durduğunda kafa olması gerektiği posizyonda durmuyor muymuş, öyle birşey ama çok anlamam donanımdan. Var mı fikri olan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 hdd değiştir. zamanı gelmiş o diskin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 ya da hdd nin yeni firmware i var mı bi araştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Bir umut başka daha basit birşeydir diyorum işte.. Olmadı değiştireceğim hdd'yi, sadece üşeniyorum windows, programlar, oyunlar vs.. Bana sanki hdd değilde, hdd'ye ilk gücü veren bileşenlerde sorun var gibi geliyor. Yani motor'da sorun yok ama marş dinamosunda var. Öyle birşey gibi.. BIOS'u güncelledim, değişen birşey olmadı. HDD firmware'a bakayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 HDD'de mekanik bir sorun var gibi geldi bana da. Bu fırsat paraya kıyıp SSD al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 ben de bi 128 gb sandisk alıyım diyorum laptop için cd-rom yerine takabilir miyim alırsam hddyi çıkarmadan? edit: aparat falan gerekiyorsa nerden alabilirim bir de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 takarsın.. ben taktım ama onun için dock gerekiyor. bazılarına universal uyuyor, ama tam oturan olması mantıklı. "laptop modeli optic bay caddy" olarak arat , trde yoksa ebayde amazonda vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 bendekinde, çıkan optical drive için de kutu yapmışlar. usb den external olarak çalıştırabiliyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Şimdi HD TUNE programı ile Error Scan yapıyorum, tek bir bad sector bile yok. Hard Disk Sentinel programı ile bakıyorum hdd'ye Performance %100 excellent Health %100 excellent çıkıyor Hiçbir testte anormal bir sonuç yok. Sadece başlarken tık tık ses yapıp açılmıyor, ama açıldıktan sonra bir daha günlerce çalışsa hdd'ye tek bir ses yok. Şöyle nokta atışı bir tespit arıyorum ama 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 enerji kaynaklı bişey bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Evet güç kablosu olabilir diyorlar, şimdi söküp kontrol edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Bu hdd'nin güç kablosu yokmuş :D 2.5" olanlar internal external hepsi böyle demekki, öğrenmiş olduk. Yeni hdd alacağım. Sadece windows nasıl olacak bilemiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Samsung ssd nin yaninda programi geliyor. yüklüyorsun clone et diyorsun. duruma göre bir kac saatte islem tamam. takiyorsun yeni ssdyi cosuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 oha süpermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 HDD clone ama SSD alınca tekrar yükleyip OS'u beyaz bir sayfa açmanın antidepresan etkisi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2015 sunthewhich said: Bu hdd'nin güç kablosu yokmuş :D 2.5" olanlar internal external hepsi böyle demekki, öğrenmiş olduk. Yeni hdd alacağım. Sadece windows nasıl olacak bilemiyorum.. Güç kablosu yok diye birşey yok. Ya takıldığı soketten güç alıyordur M2'lar gibi ya da sata+güç kablosu tek parça oluyor laptopların içinde: O kablonun öbür ucunun da lehimli olma ihtimali yüksek, değiştirmek zor olabilir. Windows'u clone'lamak, dual-boot, farklı bilgisayardan windows yüklü drive'ı alıp takmak da türlü türlü sorun çıkartan hareketler. En temizi baştan yüklemek olur. Şu 22 adımlık Windows Install Guide'ı tavsiye edebilirim, benimde yüklerken kullandığım rehber birkaç printer service ayarı hariç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Şubat 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2015 Sunlari yapmak icin guide a ihtiyac mi var ya. 19 haric ilginc bisey goremedim ve windows defender i neden kapatiyosunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2015 kzpmaza said: Sunlari yapmak icin guide a ihtiyac mi var ya. 19 haric ilginc bisey goremedim ve windows defender i neden kapatiyosunuz? Aynı konunun ilk post'una yönelebilirsin neden/sonuç ve geri kalanı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar