Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lenovo Y580 HDD Açılışta..

sunthewhich

Öne çıkan mesajlar

Son 2 aydır bir sıkıntı var laptop'da.

Laptop uyku moduna geçtiğinde veya kapatıp açtığımda hdd çalışmıyor.

HDD'den açılırken tick tick tick ses geliyor sonra, HDD bulunamadı hatası veriyor. Bilgisayarın güç düğmesine basıp, 20 dakika falan açık beklettikten sonra tekrar kapatıp açtığımda normal çalışmaya başlıyor.

Bu süre önceden 5 dakika falandı şimdi 20 dakikalara çıktı, rahatsız ediyor.

HDD çalıştıktan sonra, istersem PC'yi hiç kapatmadan 1 hafta çalıştırayım, mavi ekran falan çıkmıyor, normal çalışıyor. Ama uyku moduna geçsin, tekrar açılması için laptop'u açıp 20dk beklemem gerekiyor.

İnternetten biraz baktım, sanırım hata hdd durduğunda kafa olması gerektiği posizyonda durmuyor muymuş, öyle birşey ama çok anlamam donanımdan.

Var mı fikri olan ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir umut başka daha basit birşeydir diyorum işte.. Olmadı değiştireceğim hdd'yi, sadece üşeniyorum windows, programlar, oyunlar vs..

Bana sanki hdd değilde, hdd'ye ilk gücü veren bileşenlerde sorun var gibi geliyor.

Yani motor'da sorun yok ama marş dinamosunda var. Öyle birşey gibi..

BIOS'u güncelledim, değişen birşey olmadı. HDD firmware'a bakayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi HD TUNE programı ile Error Scan yapıyorum, tek bir bad sector bile yok.

Hard Disk Sentinel programı ile bakıyorum hdd'ye
Performance %100 excellent
Health %100 excellent çıkıyor

Hiçbir testte anormal bir sonuç yok.

Sadece başlarken tık tık ses yapıp açılmıyor, ama açıldıktan sonra bir daha günlerce çalışsa hdd'ye tek bir ses yok.

Şöyle nokta atışı bir tespit arıyorum ama 8-)
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:

Bu hdd'nin güç kablosu yokmuş :D
2.5" olanlar internal external hepsi böyle demekki, öğrenmiş olduk.

Yeni hdd alacağım.

Sadece windows nasıl olacak bilemiyorum..

Güç kablosu yok diye birşey yok.
Ya takıldığı soketten güç alıyordur M2'lar gibi ya da sata+güç kablosu tek parça oluyor laptopların içinde:

O kablonun öbür ucunun da lehimli olma ihtimali yüksek, değiştirmek zor olabilir.

Windows'u clone'lamak, dual-boot, farklı bilgisayardan windows yüklü drive'ı alıp takmak da türlü türlü sorun çıkartan hareketler. En temizi baştan yüklemek olur.

Şu 22 adımlık Windows Install Guide'ı tavsiye edebilirim, benimde yüklerken kullandığım rehber birkaç printer service ayarı hariç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...