Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tırnak kenarlarındaki etleri yeme

masa

Öne çıkan mesajlar

Sorieno said:

20 yıldır falan yapıyorum bunu. Hayattaki her kötü alışkanlığımdan kurtuldum ama bundan kurtulamadım. Becerebilirsem nirvanama erişmiş olacağım.

Şimdi bu tecrübeyle şunu söyleyeyim; tırnak yemeyle tam olarak aynı impuls değil. Şahsen benim için o tırnak kenarında çıkan zıbırtıları düzleştirmek, kusursuzlaştırmak gibi bir takıntı var. Bir kere koparıyorsun, iyileşirken yine uzuyor orası, kabuk tutuyor, yine koparıyorsun "dümdüz, pürüzsüz, kusursuz değil" diye. İşin içinde mazohistik bir nüve de var diye düşünüyorum. Fokuslanmam gereken, bir şey düşünürken, bir şeyi kafaya takmışken, stresliyken falan kendimi tırnak kenarlarımı koparırken yakalayıp o hissettiğim acıdan clarity çıkarmaya çalışıyorum sanırım.

lan adam ne güzel anlatmış. kendimi bildim bileli var bende de aynı şeyler. gerginken falan inanılmaz bir şekilde artıyor bende bu olay. mesela sağ elimde inanılmaz bir acı var, bütün etleri kopardım/yedim. sıra dudağımda, dudağımı yoluyorum şimdi. çekirdek bağımlısı oldum uşndan kurtulayım diye. çekirdek yoksa evde direkt tırnak etlerine sarıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Düzenli manikür değil de 3-4 günde bir tırnak kesince koparmak zorlaşıyor.
Çünkü ben yemekten ziyade tırnaklayarak koparıyorum. İşaret parmağımı kullanarak başparmaklarımı koparıyorum ekseriyetle.
Kuruyup sertleşince bir de daha kötü oluyor. O yüzden mümkün mertebe krem sürüyorum. Öyle yumuşak olduğunda koparma dürtüm azalıyor.
Vaseline'in kremleri çok iyi geliyor. Gece yatarken sürüp sabah kalktığımda epey iyileştiriyor. Aynı şekilde Bepanthene'in merhemi de çok etkili.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...