Tron Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Herkese merhabalar, 2010 yılında aldığım masa üstü bilgisayarımı hala kullanıyorum ve harddiski ile ramleri yenilemek istiyorum. Lakin yeni alacağım ramler anakartı desteklemez diye korkuyorum. nette kartın desteklediği ramlerin bir listesini buldum. Anakartımın modeli GA-790XTA-UD4 Ram listesinin linki http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-790xta-ud4.pdf Amacım kartın üzerine 4x4 ram takmak. Listede 4 gb desteklenen ramler var fakat anakartın 2 slotunun desteklediğini söylüyor. Benim sorunumda burada başlıyor. Bu 2 slotun 4 gb mı yoksa MHZ hızını mı destekliyor anlayamadım. Şimdi ben gidip CORSAIR 4GB Value DDR3 1333MHz CL9 ramlerden 4 tane alsam hepsini sorunsuz çalıştırır mı çözümleyemedim =( Bu konuda birinin yardımcı olmasını bekliyorum. Çevremde donanım konusunda yeterli bilgisi olan malesef yok =/ Şimdiden çok teşekkür ederim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 4x4 gb çalıştıran varmış aynı mobo da herhangi bir ram markası olur, ram de chip üreten çok fazla firma yok zaten hepsi aynı çipleri kullanıyordur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Auril said: 4x4 gb çalıştıran varmış aynı mobo da herhangi bir ram markası olur, ram de chip üreten çok fazla firma yok zaten hepsi aynı çipleri kullanıyordur mobo dediğin "mother board" mu? Ben 4 adet herhangi 1333mhz ram alsam sıkıntı olmaz diyorsun yani, öyle mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 mobo evet anakart 4x4 1600mhz çalıştıran varmış biraz kurcaladım sorun olmaz daya gitsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 çok teşekkür ederim Auril Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Anakartın 4x4GB olacak şekilde max. 16GB Ram destekliyor. 1333 MHZ uzerindeki ramlerde sorun yaşamamak için OC yapman gerekiyor. Şu an ki ramlerin ne ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 şu an 2x3 1333mhz CL9 ramler takılı *Teknik bilgim olmadığı için OC yapamam diye düşünüyorum =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 O anakartın üstündeki işlemci işliyemiycek ki 16 GB RAM'i, takıp napacan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Islemci nedir cidden, bi de ram takip makine guclendirmek 2005te falan bitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 işim gereği aynı anda 2-3 programı beraber kullanmam gerektiği için ram ihtiyacı duyuyorum. (tüm programlarda da bir proje açık durmakta) İşlemcim AMD Phenom II X4 Black Edition 965 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar