Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiLizce hastaLığı

Mave

Öne çıkan mesajlar

Uzun süredir kafamı kurcaLıyor bu soru. Bizim miLLetimizde , özeLLikLe İngiLizce konuşma hastaLığı var. Yani biLse de biLmese de bir şekiLde kıLıfına uydurup bişiLer yazıyor ya da söyLüyor herkes.
MisaL geçen gün forumLardaki bir arkadaş benim " Do you speak EngLish " sorumu o muhteşem biLgisi ve ukeLaLığı iLe bana şöyLe yanıtLadı. " Do you değiL can you diye soracaksın "
Şimdi biraz önce Yeni geLenLer böLümünde bir nick gördüm " i_died_for_you "

Nedir bunLar ya ? AnLamı ne ? Mantığı ne ? Amacı ne ?[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım ingilizce de ingilizce bilmek de çok havalı (Cool) gelio bize. Baksana takma adlarımız (Nick) bile ingilizce.. Gerçi zindanıbaşını tercih ederdim, gayet güzel ve istediim gibi bi takma ad ama paticikte kullanıcı(user) adında (nick) Türkçe karakterler desteklenmio sanırım..
[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..

[Bu mesaj Dungeon_Master tarafından 18 Ocak 2005 19:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tamam beLLi başLı kaLıpLarın İngiLizce oLmasını bende anLıyorum fakat her Türkçe kurduğumuz cümLeyi İngiLizceye çevirmek zorundamıyız ? Varsa bi baba yiğit hadi bu cümLemi de çevirsin , özeLLikLe baba yiğit kısmını :)[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizce bize doğduğumuzdan beri özendiriliyor. Amerika'nın amacı bu. Bizi, kültürümüzden mahrum ederek yenecekler. Ben olabildiğince Türkçe konuşmaya çalışıyorum. Herkese de Oktay Sinanoğlu'nun "Bye Bye Türkçe" adlı kitabını tavsiye ederim. Yani şu an yapabileceğimiz tek şey olabildiğince Türkçe konuşmak. Elinizden geldiğince öyle yapın...[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Lamerlere Cevap Yok!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One, 18 Ocak 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
bazıLarı da türkçeyi doğru biLe yazamıyor.ama ingiLizce konuşmak hoşLarına gidiyor gibi.hatta ben ingiLizce biLiyorum ama başkaLarının da biLmesi beni rahatsız ediyor der gibi.

Türkçe ve İngiLizce yazarken " T " ve " İ " büyük mü oLacak diyorsun yani ?[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

ukela -> ukala

Ayrıca Türkçe'de cümle başları, özel isimler ve kısaltmalar gibi birkaç istisna hariç küçük harf kullanılır[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise

Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mave, 18 Ocak 2005 19:44 tarihinde demiş ki:
said:
Sly-One, 18 Ocak 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
bazıLarı da türkçeyi doğru biLe yazamıyor.ama ingiLizce konuşmak hoşLarına gidiyor gibi.hatta ben ingiLizce biLiyorum ama başkaLarının da biLmesi beni rahatsız ediyor der gibi.

Türkçe ve İngiLizce yazarken " T " ve " İ " büyük mü oLacak diyorsun yani ?

Hayır.
said:
Penthesilea, 18 Ocak 2005 19:44 tarihinde demiş ki:
ukela -> ukala

Ayrıca Türkçe'de cümle başları, özel isimler ve kısaltmalar gibi birkaç istisna hariç küçük harf kullanılır

diyorum.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

Mave farkında değil misin bilmiyorum ama "L" leri neden büyük yazıyorsun?[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise

Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...