Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sir Winston Churchill 1874-1965


DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar



Önce muhafazakâr, sonraları liberal İngiliz siyaset adamı. 1906'dan 1929'a kadar pek çok kez bakanlık yaptı. 1924'te, bu kez Muhafazakâr Parti milletvekili olarak yeniden Avam Kamarası'na seçildi. 1930'lu yıllarda, Hitler'in güç kazanmasına karşı sık sık uyarılarda bulundu.



10 Mayıs 1940'ta başbakan olan Churchill, kesin zafere kadar mücadeleyi bırakmamaya kararlı bir başkomutan olarak da kendini gösterdi. Amerika Birleşik Devletleri'ne yakın bir siyaset izledi. Stalin'le müzakareye oturdu, ancak komünistlere karşı kuşkucu tavrından hiçbir zaman vazgeçmedi. 1945 seçimlerini kaybetti. 5 Mart 1946'da, Fulton söylevinde komünizm tehlikesinden söz etti ve ilk kez "demir perde" deyimini kullandı. 1951'den 1954'e kadar yeniden başbakan olan Churchill, daha sonra siyasetten çekildi.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Churcill'in kararlığı

13 Mayıs 1940

Size kan, emek, gözyaşı ve terden başka vadedecek bir şeyim yok.

Önümüzde çok büyük bir sınav var. Önümüzde uzun, çok uzun aylar sürecek bir mücadele ve büyük acılar var. Bana izleyeceğimiz siyasetin ne olduğunu soruyorsunuz. İşte cevabım: Denizde, karada ve havada, tüm kudretimiz ve Tanrı'nın bize vereceği olanca güçle savaşmak; insanlık suçlarının karanlık ve ağlanası dosyasında eşine rastlanmayan, canavarca bir zorbalığa karşı savaşmak; işte siyasetimiz. Bana amacımızın ne olduğunu soruyorsunuz. Size iki kelimeyle cevap vereyim: Zafer, neye malolursa olsun zafer; tüm korkulara rağmen zafer; yolumuz ne kadar uzun ve çetin olursa olsun zafer.

4 Haziran 1940

Ne zayıfladığımızı, ne de yenildiğimizi görebilirler. Sonuna kadar gideceğiz. Fransa'da savaşacağız, denizlerde ve okyanuslarda savaşacağız, hep daha fazla güvenle ve daha büyük güçle havada savaşacağız, ne pahasına olursa olsun adamızı savunacağız. Kıyılarda vuruşacağız, tarlalarda ve sokaklarda savaşacağız, asla teslim olmayacaqğız. Ve eğer bir gün bu ada, bir an bile inanmıyorum ama, esarete mahkum olursa, o zaman denizlerin ötesindeki imparatorluğumuz, Britanya donanmasının sağladığı silahlar ve güvence ile savaşa devam edecektir.

W.Churchill, Savaş söylevleri, 1945[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yav bu adama da üzülürüm aslında, donanma bakanıyken politik kariyerini dibe vurdurmuş atatürk.. :horace: gelibolu olmasaydı esasen neville chamberlain yerine bu başbakan olabilir ve nazi tehditine karşı daha erken tedbirler alınmasını sağlayabilirdi..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...