Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ders çalışmamak için daha neler yapabilirim

Drall

Öne çıkan mesajlar

kısmet falan değil abi oturcan işte adam akıllı çalışcaksın.
otur masaya kafanda ne dolaşıyosa yaz bi kağıda teker teker. ne bileyim işte
-bensu yu ara
-bankaya git
-giysileri ütüle
-hazal ile buluş
-montla s
gibi.
hala doluysa kafan otur sandalyeye derin nefes al yavaşça ver 5dk. procrastination hep tembellikten çocukluktan sdf
Sosyal ağlarda paylaş

halk sağlığı planlıyorum ben ya. belki doktora belki tus bilemem, ama halk sağlığı tam benlik iş. istatistik, epidemiyoloji falan seviyom sdf

şu kardiyoyu verebilsem asistanları da kafaladım zaten, sahaya da çıkıcam onlarla ikinci dönem. ama işte verebilsem bi şu stajı :(
Sosyal ağlarda paylaş

tusta yükseldikçe yükseliyo zaten puanı. tusla doktoranın farklarını daha tam araştırma fırsatı bulamadım, onun farklarını bi öğreneyim de ona göre tus çalışmaya başlıcam ya da baharda alese giricem.

olmazsa anatomiye bakabiliriz ama nerdeydin? sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

ivy said:

Sayfa başı olduğu için, önce şunu bir alıntılayalım.

yav said:

ivy said:

Temizlik yapabilirsin, ojelerini silip tekrar başka bir renk oje sürebilirsin, kıyafet dolabını toplayabilirsin, dışarı çıkabilirsin, telefonla uğrayabilirsin. Hepsi de çok işe yarar.

ivy said:

Erkeksel şeyler denince oluyor, kadınsal şeyler denince neden olmuyor? Cinsiyetçiliğe karşıyım.

31 çekmeyi erkeksel sayıp karşılığında kadınsal şeyler diye temizlikten ojeden bahsedip cinsiyetçilğe karşı olmak nasıl bir oksimoronluk acaba. ironiyi mi göremedik :D çok saçma olmuş dostum.

Merhaba yavCIĞIM, nasılsın?

Mesajlarımı alıntılamışsın, beni bir dertten kurtarmışsın, teşekkürler. Hani nerede yazmışım '31 çekmek' eylemini erkeksel saydığımı? Belirtmiş miyim '31 çekmek' bir erkeksel davranıştır diye? Belirtmemişim sanırım.

Ben, sonraki bir yorumda 'oje sürmek' üzerine bir yorum geldiğinden, oje sürme eylemini kadınsallaştırdım. Eğer senin ileri sürdüğün gibi, yazdığım tüm maddeler kadınsal eylemler olsaydı, bak bakalım başka neler yazmışım;

ivy said:

Temizlik yapabilirsin, ojelerini silip tekrar başka bir renk oje sürebilirsin, kıyafet dolabını toplayabilirsin, dışarı çıkabilirsin, telefonla uğrayabilirsin. Hepsi de çok işe yarar.

Yani bunların hepsi mi kadınsal eylemler? Dışarı çıkmak, telefonla uğraşmak, kıyafet dolabını toplamak maddelerini neden alıp bıkbıkbık, oksimoron, bıkbıkbık demedin? Neden bir ayrıma girdin? Ouuuuuu temizlik dedi, kadınları ezdi, hem de kendisi de bir kadın, işte şimdi açığını yakaladım hihihihi tavrın olmamış. Eksik olmuş. Benim belirtmediğim bir şeyi belirtmişim gibi göstermişsin. Ben orada telefonla uğraşmak, dışarı çıkmak ve kıyafet dolabını toplamak da dedim.

Merak edenler için; Oksimoron, birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavramın bir arada kullanılması ve bu şekilde oluşturulmuş ifade. Bazen anlamı kuvvetlendirmek için veya edebî sanat yapmak amacıyla kullanılır; bazen de halihazırda kullanılan bir kavramı eleştirmek veya alaya almak için kullanılır. Oksimoronlara sıklıkla sıfat tamlamalarında rastlanır. Bununla birlikte -paradokslar gibi- oksimoron barındıran cümleler de mevcuttur.

Kaynak; http://tr.wikipedia.org/wiki/Oksimoron

Oksimoron yapmadım. Sen kendi kendine öyle yaptığımı varsaymışsın (varsaymak böyle yazılır, laf sokmak isteyenler şimdiden uğraşmasın) ama malesef :(

Bir ironi yoktu. Ama senin daha iyi anlaman için bundan sonra şöyle de yazabilirim;

Erkeksel şeyler denince oluyor, kadınsal şeyler denince neden olmuyor? :(((((((((((((((((((
Cinsiyetçiliğe karşıyım.:D:D:D(:D(:D(:DB)B)B)

Böyle yazınca daha tatlı oluyorsa, ay dur ben buna laf sokayım modundan çıkıyorsan, böyle de yazabilirim sana yazdığım şeyleri.

Özetle; ben nerde temizlik yapmayı kadınsal bir eylem olarak belirtmişim? Kaynaklarla gel. Telefonla uğraşmak da mı kadınsal eylem? Sataşmak için sataşmayın, düzgünce okuyup yazın. Sonra asabi ben oluyorum.

Ayrıca;
yav said:

çok saçma olmuş dostum.

Pardon?

özür dilerim ben yanlış anlamışım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...