Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğru ebeveyn olmak

Wishmaster

Öne çıkan mesajlar

darkwingduck said:

okuduktan sonra must have diyorsam alıyorum zaten kitaplığıma yine.

o must have hissi güzel ya. Defalarca okuyasım geliyor bazen aynı kitabı. Dediğin gibi article article olup birbirinden bağımsız denemeler şeklinde yazılmış felsefi bi başucu kitabım var. Açıp açıp rastgele okuyorum tekrar. Müthiş bir enerjisi var yazarının. Güzel kafa ayarı çekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İsveçli bi arkadaş vardı, türkte işte İsveçli.

yazları gelirdi, buna küfür öretirdik buda gider babasına sorardı sdsfsdsds

en son .... hoşafını sölemiştik. Nası tadı güzelmi falan diodu babasına sormuş felan.

öyle yani.
Küfür bilmeyen çocuk kavga eder abi. Küfür iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

bana kalırsa belirli bir davranış kalıbı izlemeni tavsiye etmek pek doğru olmaz. sonuçta anlık kararlar almanı gerektirebilecek durumlar olacak ve sana dikte edilen metotların hepsini uygulayamayabileceksin. çocuğunun sana söylediği ya da sorduğu herhangi birşeyi o anda cevaplamak için dur bi saniye şu kitaba bi bakıyım demeyeceksin.

yapılabilecek şeylerden bir tanesi kendi ebeveynlerinin sana olan tutumlarını enine boyuna sorgulayıp ben daha iyisini nasıl yapabilirim diye düşünmen ve ona göre bir "strateji" izlemen. tabii ki işin bilimsel boyutuna bir miktar hakim olarak; kendi yaşanmışlıklarını, hayat görüşünü tutarlı bir şekilde yansıtmandan bahsediyorum.

eleman 30 yaşına geldiği zaman babam keşke beni daha gevşek/disiplinli yetiştirseymiş demesin, aferin lan desin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse tek bir metod üzerinden davranmaktan bahsetmiyor zaten beyler relax. Genel itibariyle hangi tarafa daha yakın olmalı diyoruz yoksa hepimiz otonom insanlarız.

Çocuğun saygısını kazanmak konusunda şiddetle bastırmaktan farklı olarak ne önerirsiniz mesela? Söz verip sözünü tutmak bir yere kadar bunu sağlayabilir. Zira çocuğun yapamadığı şeyleri gerçekleştirme gücüne sahip biri olduğunuz için size Santa Claus gözüyle bakacak belli bir yaşa kadar. Sonra çevresini gözlemledikçe "zaten baba olmak bunu gerektirir" gibi bi fikir geliştirebilir.

Her şeyi paylaşabilecekleri ve sorunlarına mantıklı öneriler sunabilen bir arkadaş, yeri geldiğinde de otoriter bir figür olmak iş görecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...