Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Act Of Killing (2012)


paparnoz

Öne çıkan mesajlar

http://www.imdb.com/title/tt2375605/?ref_=nv_sr_1

Müthiş güzel bir belgesel efendim. Kısaca konuya gelirsem Endonezya'da bir grup sağ görüşlü çetenin (anwar) komünist avı ile başlayan sonra devlet destekli toplu katliamlara dönüşen herkesin bildiği cinayetlerin öyküsü. Öncelikle olayları mağdur ailelerden dinlemek istemişler ancak onlar çok korktukları için farklı bir yöntemle katillerin gözünden olayları anlatmaya karar vermişler. Katiller son derece rahat bir şekilde gayet keyifli,mutlu bir şekilde işledikleri cinayetleri anlatıyorlar. Katillerin zerre pişmanlığı yok,keyifli bir şekilde masum insanları nasıl acımasızca öldürdüklerini,esnaftan nasıl haraç kestiklerini anlatıyorlar. Belgesel ilerledikçe olaylar daha mide bulandırıcı hale gelmeye başlıyor.Kesinlikle izlenilmesi gerek diye düşünüyorum geçmiş ve günümüz Türkiyesinin adeta kısa bir özeti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

izledim ben bunu. bir sürü gore video falan izlemişliğim var ama bu filmdeki fikir ve adamların vahşeti bu kadar kanıksaması o kadar rahatsız etti ki izler izlemez sildim ya. hiç gore kan şiddet gözükmemesine rağmen adamların soğukkanlı anlatımları falan fazlasıyla kan dondurucu.

akgömleklilerin endonezya versiyonunu görmek için izleyin. 20 sene sonra böyleyiz. gerçekten benzerlik taşıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne 20 sene sonra şimdiden böyleyiz. Maraş katliamı resimlerini görmüşsündür mutlaka,küçücük çocuklar yerlerde yatıyor. Maraş katliamını organize edenler milletvekili oldular ? Belgesel ile tanıdık mı ? evet ancak belgeselde çocuk ölümü gerçekleştirdiğini itiraf eden yok mesela bizde var halbuki,90 yaşında ninenin cinsel organına demir sopa sokanlar var buda yetmemiş dereye atmışlar. Dahası Gazi Mahallesi katliamı görüntüleri var videolu. Dahası Bahçelievler katliamında öldürülen gençler var. Madımakta yakılanlar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gayet ülkücü mafya bunun için vardı,haraç topladılar,adam kestiler,masum gençleri katlettiler,aleviyi katlettiler. Hemde sistematik bir şekilde. Daha yeşil kod adlı mahmut yıldırım var ki ne kadar insan öldürdüğü meçhul. Sorumlular beraat etti,kahraman olarak karşılandılar,milletvekili oldular. Şaka gibi ama bunların hepsi oldu,cia ofisi ile temaslar,anti-komünist mücadele ? Cakarta'dan farklı olmadı yani süreç,sonra kenan evren sistematik bir şekilde hapse atıp işkence çektirdi insanları katletti sonra gayet güzel bir şekilde resim yapmaya devam etti ya Ökkeş Kenger adam milletvekili oldu.

Yıllar sonra katliam anıldığında bile bak neler yaşandı.
http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/12/19/maras.anmasina.bozkurt.provokasyonu/599995.0/index.html

Akp'de aynı şeyi yapar sistematik bir örgütlenme düzlemine geçerse aynısını yapar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...