Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul sevgisi / Napayım ben bu Ankara'yı

Wispy

Öne çıkan mesajlar

bir tavsiye olarak sunu vermeyi dusunurum ki, green_martian'in dedigi "benden kotuleri de var" mantigiyla hareket etme, baskalarinin icinde bulundugu daha kotu durumlarla kendininkini karsilastirip, kendi durumunu asla yuceltme. Polyannacilik bir boka yaramaz, bu tip psikolojik sorunlar bir sekilde bastirilarak cozume kavusmaz. Onun bunun sorunlarina bakarak kacamak cozumler bulmak yerine kendi sorununla yuzles, digerlerini umursama. Ha nasil yuzlesirsin o sana kalmis (mesela bu topicteki bosalma cabasi bir ornek teskil edebilir)[signature][hline]"Still every ghost must haunt in its own way"
Sosyal ağlarda paylaş

denizden ne anlarsınız bilmiyorum ki :-P
heh işte kıbrıstayım 4 tarafımız deniz, ee ne anladım ben bundan :) öyle ahım şahım bişi de yok

istanbulun bu kadar dolu olmasının nedeni en kalabalık şehir olduğunu düşünüyorum.
en "trendy" yerler oraya açılıyor. bulabileceğin çok değişik insanlar ve çok değişik aktiviteler var.
istanbulun tek sevdiğim tarafı istiklal caddesi, onun dışında zaten kalabalığı sevmem.

senin olayına gelirsem
bunun tutuculukla alakası yok.
sadece korkaklık. tek başına ayakta durmaktan korkuyorsun.
anne hasreti çekmek doğal. ama anneye bağımlı olmanın sonucu olduğunu düşünüyorum.
sonuçta "yapamam, edemem, bu böyle kötü, şu şöyle kötü" dedikçe içine kapanırsın daha çok depresyona girersin.

okuldan arkadaş edin. çık ankarayı dolaş. tunalı, bahçelievler, sakarya, bilent çok güzel yerler.
çık dolaş nefes al.
ben de ilkokul günlerimi çok seviyor ve özlüyorum, ama yaşadığın anın tadını çıkarmaya çalış.
Ankarada paticikten çok kişi var.
Onlarla konuşursan sana birçok konuda yardımcı olurlar. Bilkent üniversitesinden de birçok kişi var, okulda onlarla buluşup tanışabilirsin mesela.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

bilkentte senin gibi adam çok, bul konuş valla. beraber istanbulu yâd edersiniz.

özleme işine gelince, manyak mısın, 4 saatlik yolun var istanbula sen özledim diyosun. 4 saat nedir ki, haftasonu gidip dönebilirsin işte. hadi orayı geçtim, bi sabancı yatılı düşün, pek bi farkı yok bunun. sadece adı "ankara" olduğu için böyle hissediyosun.

yok illa yapamıyorum diyosan ortalamanı 3'ün üzerinde tut, koç'a yatay geçiş yap. bundan 2 sene sonra da allahım ben naaptım diye kahrol.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wispy, 18 Ocak 2005 01:55 tarihinde demiş ki:
Bİlkent Endüstrideyim bu arada.

bilkent endüstride büsürü arkadaşım var
söliyim tanışın gezin tozun çok eğlenmeye meraklı iyi tiplerdir :)
takma olm kafana bunları adaptasyon sürecinde bukadar sorun yapma elbet alışıcaksın bu sene bende gelicem belki bilkente hem gözümü korkutma benımde[signature][hline]Absolut, 13 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki:
Hayır fareden çok kokran biri değilim ama kulağımı burunumu yerse küserim :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HellHound, 18 Ocak 2005 06:22 tarihinde demiş ki:
bir tavsiye olarak sunu vermeyi dusunurum ki, green_martian'in dedigi "benden kotuleri de var" mantigiyla hareket etme, baskalarinin icinde bulundugu daha kotu durumlarla kendininkini karsilastirip, kendi durumunu asla yuceltme. Polyannacilik bir boka yaramaz, bu tip psikolojik sorunlar bir sekilde bastirilarak cozume kavusmaz. Onun bunun sorunlarina bakarak kacamak cozumler bulmak yerine kendi sorununla yuzles, digerlerini umursama. Ha nasil yuzlesirsin o sana kalmis (mesela bu topicteki bosalma cabasi bir ornek teskil edebilir)

ehe. ben orda polyanacilik oynasin demedim durumunun aslinda abarttigi kadar kotu olmadigini gostermek ve farkli bi acidan bakmasini saglamakti.
kotumserlik onun durumundaki birine pek bisey kazandirmaz
neyse, farkli anlamlar cikabiliyo bazen..[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah
Sosyal ağlarda paylaş

Adaptasyon sıkıntısından baka bişi diil abi bu
kendı kendıne düşün ve deki ben burda eğitim alcam
burda yaşıycam ve buraya ayak uydurmam lazım
burda eğlenmem lazım burda gezip tozmam lazım
burayı sevmem lazım..
alışıcaksın zamanla daha çok az olmuş abi 4-5 ayda alışamazsın yen bi hayat sonuçta ama içinde bulunduğun sorunun içinde kendıne ekstradan problemler yaratma kurtulmak için eğlenmene bak gez toz dolaş...
Sıkı dostluklar edinmeye bak istanbuldakileri aratmıycak dostluklar belki bide kız görürsün bak ozaman istanbula dönmek istiyomusn.. :) üzme kendını[signature][hline]Absolut, 13 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki:
Hayır fareden çok kokran biri değilim ama kulağımı burunumu yerse küserim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bone İstanbul'u o kadar güzel anlatmış ki daha fazla söze gerek yok. Zaten kızlarla da rutin bir ilişkiden çok kavga etmeyi iğnelemeyi iğnelenmeyi tercih ederim
Ah İstanbul İstanbul[signature][hline]
With each kill I grow wiser
With added wisdom I grow stronger / A.E.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin doğup büyüdüğü şehir ona güzel, hoş gelir ama bunu bunalıma girecek kadar abartmaya gerek yok. Çünkü ilerde belki iş durumu olur yada başka bir nedenden dolayı şehir değiştirmek zorunda kalabilir herkes. Bu yüzden kafaya takıcak kadar çok büyütülmemeli bu olay. Bir lafı vardır hiç bir zaman unutmam 'Doğduğun yer değil doyduğun yer'.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

seni cok iyi anliyorum.. ve bana göre cok sanslisin aslinda türkiyede oldugun icin.. bende bundan 3 sene önce istanbulda yasiyodum ve su an almanyada okuyorum.. geldigimin ilk zamanlari 2 sene bunalimdan cikamamistim... inan burasi istanbul'un yaninda köy gibi kaliyo.. eskiden camdan disari baktigimda disardan boaz köprüsünü görürdüm,simdiyse bi kac tane beton düzinesi ve orman...:( o kadar cok özledimki anlatamam.. 3 senedir gelmedim istanbula ,simdi biraz alistim ama hala ariyorum oralarini...gercekten sirf bi ortam bile insanin bunalima girmesine yetiyo, bana göre cok sanslarin var bence dayanamiyosan hemen yatay gecis yapmayi dene,zor bisey degildir herhalde bu... ve gercekten insanin kendi ülkesi gibi yok.. en kisa zamanda okul biter bitmez bende dönmeyi düsünüyorum , artik ne kadar avantajinin oldugu bile umrumda diill,yoksa ölcem burdaaa..! bencede haline sükretme dayanamicak gibiysen hemen dönmenin yollarini ara.. ve evet istanbul gibisi yoook!![signature][hline]I need u like a devil needs sin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 18 Ocak 2005 06:17 tarihinde demiş ki:
Ankara evlilik gibi. Temiz bir ilişki , duzgun yasam, hersey duzenli ve acık, eve gelince sıcak yemek hazır,cocuklar mutlu mesut laylay lom bir yasam.

Istanbul ise askın en buyugu. Her an her sey olabilir, mutluluklar, acılar, aglamak, sarhos olmak ama ona her sarıldıgında, her gordugunde, her dokundugunda tekrar tekrar tekrar asık olmak.

Istanbul, deniz , alkol ve gece. Illa ankaraya tasınmam gerekirse en azından ordaki göle bir bogaz koprusu yapsınnar altında beylerbeyi sahilinde ictigimiz gibi içelim. Oteki turlu tasınmam yane.

bonepart istanbul'un görünen yüzünden bahsetmişin hep.Birde görünmeyen yüzü var.Bir gün bakarsın etrafta magandalar sana laf atarlar çete oldukları için lafda atamassın.Tek başına gezerken her türlü saldırıya maruz kalma olasılığın var.İstanbul'da sen mutlu bir yaşam sürerken aşkından ayrıldıgında etrafına baktıgında gördüklerin karşısında şaşıracaksın.Sen zevkin dibine vururken etrafındaki olayları farkedemiceksin ve bir gün gelicek bütün olaylar etrafını sardığında Ankara'ya kaçıp düzgün bir yaşamı tercih edemiceksin.Tabi İstanbul'u bilen birine tavsiye etmiom bilmiyenlere söylüyorum bütün bunları hiçbir zmn herşey çok güzel olmaz.[signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
Sosyal ağlarda paylaş

ankaranin evlilik gibi oldugu dogru . eninde sonunda her zaman donmek isteyecegin evin gibi .

istanbulda arada sırada gonul eglendirmek icin ideal ama uzun sure takıldınmı evini ozleyecegin kesin :D[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...