Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tıpta okuyan, pratisyen hekim veya doktor var mı


Mc_Lovin

Öne çıkan mesajlar

bu sene henüz grip olmadım. ne zamandır öteliyorum grip aşısı olmayı, ya bugün ya yarın olacam (eğer bugüne kadar aşı kalmışsa piyasada) ama aklıma bişey takıldı önce. grip aşısı olduktan kaç gün sonra vücudumda grip antibodyleri oluşur ve bu antibodyleri kan bağışıyla başkasına aktarabilir miyim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huh..abi asinin bir dozu 1 liranin altinda flakon olarak aldiginda. senin bir torba kan testleriyle 160 liraya patliyor..arti olusan immun yanit senin vucudunun olusturdugu immun yanit. onu baska bunyeye verince yabanci prot muamelesi gorup yikiliyor zaten..kaldi ki immun yanit sadece antijen antikor iliskisi degil farkli bir suru bagisiklik sistemi mekanizmasi var lenfositler makrafojlar vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:



anlayan adam bulmuşken başka soru soriyim o zaman, kırmızı kan hücrelerini donöre geri verip serumu aldıkları bir bağış şekli var, serumu kanser hastalarına veriyorlarmış galiba, benim bünyeme uzun vadede zararı nedir bunun, bi de o kanın serumuyla kırmızısını ayırdıkları makineden hastalık kapar mıyım? makine temiz diyorlar ama burası türkiye ne de olsa, güvenemiyorum pek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

grip asilarina gelirsek..grip ,ust sol yoll enf vs yapan bir suru tur virus var.bunlarin 100 lerce farkli alt grubu var ..bu alt gruplar da mutasyona ugrayip duruyor surekli..grip asilarinin icinde de gectigimiz yil dunyada en sık gorulen 1 yada 2 tur virusun o 100 lerce alt grubunun icinden belli bir mutasyona sahip ornegin proteinleri var..

ha niye belli kisilere tavsiye ediliyor..e baska yapacak birsey yok..ya tutarsa hesabi..bir de para tabi..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mc_Lovin said:

anlayan adam bulmuşken başka soru soriyim o zaman, kırmızı kan hücrelerini donöre geri verip serumu aldıkları bir bağış şekli var, serumu kanser hastalarına veriyrlarmış immun sistem tedaviden etkilendiği için, benim bünyeme uzun vadede zararı nedir bunun, bi de o kanın serumuyla kırmızısını ayırdıkları makineden hastalık kapar mıyım? makine temiz diyorlar ama burası türkiye ne de olsa, güvenemiyorum pek.


islem trombosit aferezi..

dializ makinesi gibi bir makineye bagliyorlar 2 koldan damarlardan..kirmizi kan hucrelerini sana geri verirlerken plazma ile birlikte trombositlerini suzuyorlar.verilen cok da plazma degil.plazma ici toplanmis trombosit.

pihtilasma sorunu olanlarda vs kullaniyor..kan kanserlerinde tedavi sirasinda yogun kan hucr yikimi olabiliyor yada az uretiliyor vs. ona takviye.

sana bir zarari yok..zaten vucud yerine koyuyor.

makineden birsey bulasmasi..ihtimal var ama capkinlik yaparken hep b kapmanla ayni gibi.ha ne olur senede 3 kez normal kan verirsin 1 de denk geldiginde aferez verirsin daha rahat olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onun disinda o urunleri genellikle kansere kemoterapi vs alanlara veriyorlar..daha once verdiysen bilirsin .o isleme girip giremeyecegin den once hastanin servisinde senden tam kan calisirlar..bakalim aktif enfeksiyon vs geciriyormusun diye..yani sen simdi grip asisi vs vurulurda ertesi gun vs gidersen zaten tetkiklerde kan degerlerinde immun yanitta artis olacagindan sende o islemi yapmazlar.yani senin dusundugun ay ne guzel immun yanit vereyim bizim en son istedigimiz sey..ve hastanin kesinlikle yararina degil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm

bugüne kadar bir defa denk gelmişti grip aşısından sonra kan verme olayı, onda da kan vermemden bir hafta kadar önce aşı olmuştum, formda görünce doktor gelip sormuştu direk "ne aşısı oldun" diye ehehe, aldılar gene de

daha önce hiç trombosit vermedim, bir sene önce bir defa teklif ettiler ama gözüm korktu, vermedim. damar yarıcı beni kanlı canlı görünce "kaçırmayayım bunu" modunda girdi mevzuya, kısmetse bir daha ki sefere artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...