Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternetten yöresel ürün siparişi

DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

Zeytin,peynir,tereyağ,nar ekşisi gibi şeyler sipariş eden var mı internetten?

normalde pazardan fln yapıyorum bu tür alışverişi,tadına bakmak lazım sonuçta,ama internette çok butik olduğunu iddaa eden şeyler var,onlar ilgimi çekiyor

misal :

http://urun.gittigidiyor.com/gida-urunleri/ev-yapimi-antakya-domates-salcasi-1-kg-135612062#product-information

http://urun.gittigidiyor.com/gida-urunleri/hakiki-nar-eksisi-katkisiz-100-dogal-1-kg-136935209

http://urun.gittigidiyor.com/gida-urunleri/salamura-zahter-yeni-sezon-taze-139556762

merak ettim fikrinizi
Sosyal ağlarda paylaş

internetten alma, araştır işte oralardan sana gönderebilecek birilerini bul.

Babamın mesela internetten bir arkadaşı var Antakya da, adam yatalak vs. ama ona para gönderiyor babam işte biraz da fazla eşine dostuna yaptırıyor ya da aldırtıyor. Hani böyle fabrikasyon üretim vs. değil, kendi eliyle etiketini yazıyor vs. ne olduğunu. Nar ekşisi, dut pekmezi vs. hep oradan gelir bize.

Ayvalık'tan zaten zeytin ve ürünlerini kendimiz alıyoruz. Halam Elazığ da oradan bir ton şey gelir paso. Babamın eski çalışanı var mesela Kartepe'den yumurta gelir ne bileyim Taşköprü'den sarımsak geliyor. Böyle harvestlıyoruz TR'nin her yerinden asdfasd

Tanıdıklara vs. soruştur işte memleketten gönderim yaptırtacak elbet birilerini bulursun. Netten böyle yöresel diye satılan fabrikasyon şeylerin bir tonu aşırı kolpa şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hatayköyevi bana nedense güven verdi. Denemelik bir kez alabilirsin aslında sdafsda

Gerçi bizim annemlerin köyünde böyle doğal bal doğal bal, MÜKEMMEL BAL diye glikozu şekeri dayayan şerefsiz akrabaları da biliyoruz. Böyle fotolar çekip millete şeker dayanmış bal falan yediriyorlar...

Aluriel said:

yumurta nasıl geliyor ya kırılmadan

Ya kargoyla vs. değil. Eleman GOP'ta yaşıyor zaten işte hafta sonları ablasının oteli var orada, yardım için oraya gidiyor. Gittiğinde işte yüklüyor bir sepet falan arabasının arkasında güvenle getiriyor. Oradan da işte her hafta mutlaka babamın yanına en bir kez uğrar, getiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamek reçel ve balparmak baldan başkasını yemediysen evet. Ya da sadece pazardan alınan çileğe kilolarca şeker basıp reçel yapan anne reçelini yediysen yine evet. Ama kendi bahçende yetişen erikten yapılma az şekerli mis gibi tatlı erik kokan bi reçel yedin mi, ya da foçadan güzel bi ıhlamur balı yedin mi bu fikrin değişir bence
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

Tamek reçel ve balparmak baldan başkasını yemediysen evet. Ya da sadece pazardan alınan çileğe kilolarca şeker basıp reçel yapan anne reçelini yediysen yine evet. Ama kendi bahçende yetişen erikten yapılma az şekerli mis gibi tatlı erik kokan bi reçel yedin mi, ya da foçadan güzel bi ıhlamur balı yedin mi bu fikrin değişir bence

yedim ikisini de.

değişmedi fikrim yine de.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ya su koyden bal getiren, tarlasindan domates getiren ne bileyim sacmasapan acik sacik baharat getiren, efenime soyilyim zeytinliginden zeytinyagi getiren cevre'yi nasil olusturuyoruz kendimize?

pesin oduyorsun getir alacagim diyorsun..genellikle dukkanda filansa mekandan baska dogalcilarin izini bulman da olasi..yani balcidan zeytinci adresi bulman gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

deniyecem bu hatay köy evini galiba

https://www.facebook.com/pages/Hatay-K%C3%B6y-Evi/119342664886364

şöle bi feysbukları var bana samimi geldi

akrabadan eşten dosttan söylemek bence de ideal ama kimseye zahmet vermek istemiyorum,van'dan erişte ve otlu peynir,hataydan yazın çökelek,nar ekşisi,sumak,zahter vs herşey geliyor,ama kışın bu işlerle uğraşacak akraba/tanıdık bulamıyorum,herkesin işi gücü var

Aluriel said:

reçel ve bal baya overrated şeyler ya

söylenmiş zaten ama ev yapımı bir portakal reçeli,annane yapımı bir incir reçeli,şöyle ekşi ekşi bi vişne reçeli üfff yani,nasıl sevilmez?
marketten aldıysan yahut şeker dolu meyve tadı alınamayan rezil reçeller yediysen adına üzülürüm

ooof kayısı mevsimi gelsinde bi marmelat yiyim diye bekliyorum ben ya

hani reçeli anlamadım ama balı nası sevmez bir insan?
ıhlamurunu neyle tadlandırıyorsun? yoğurt-bal-yulaf 3lüsünü yemiyor musun? yahu güzel bal çiçek kokar ve derin bir lezzete sahiptir,cidden nasıl sevilmez ya öfff

darladın beni
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

senko said:

ya su koyden bal getiren, tarlasindan domates getiren ne bileyim sacmasapan acik sacik baharat getiren, efenime soyilyim zeytinliginden zeytinyagi getiren cevre'yi nasil olusturuyoruz kendimize?

pesin oduyorsun getir alacagim diyorsun..genellikle dukkanda filansa mekandan baska dogalcilarin izini bulman da olasi..yani balcidan zeytinci adresi bulman gibi..

yok ilk kontak nasi kuruluyor onu merak ediyorum
yasla ilgili heralde
benim yasimdaki kimse homamade recel bal ekseninde konusmadigi icin getirenleri de bulamiyorsun
gece gece cok ta muhim bir konuya takildim sdf
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

abi yemeyi içmeyi sevmen ve etrafına sorman lazım sadece bu

ben mesela,homini gırtlak yaşayan bir adamım,evde kaliteli peynir yoksa yemin ederim yataktan çıkmaya üşeniyorum "üff kahvaltıda ne yicem ya" diye

misal peynir için önereceğim adres; mısır çarşısının orda kurukahveci mehmet efendinin sokağından rüştem paşa camiye doğru yürürken solda kalan bir peynirci var,adı ekin mi,ya öyle birşey,istanbuldaki en favori peynircim,beyaz peynir ve kaşar için.(taze kaşar denilen hilkat garibesi şeye kaşar diyorsanız ayrı tabi)
Sosyal ağlarda paylaş

abi yedim ev yapımını da yedim köy yapımını da yedim. bi ayva reçeli biraz seviyorum gibi, onun dışında yok yani.

bal olayı da aynı. market balı vs değil olay. fark etmiyor istediğin kadar doğal/gerçek olsun. 10 sene yemesem yine aklıma gelmez. zaten kahvaltı yapan bi insan da değilim hehe

ıhlamur da orta okulda annemin zoruyla içmiştim en son, onu da hiç sevmem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...