Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ultrabook Tavsiyesi

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Development amacli ultrabook bakiyorum. Visual Studio, Sql Server, Eclipse falan hepsini aynanda calistirsin, aglamasin istiyorum.

Rami bol, islemcisi guzel, SSD'li (SSD'siz de olur ben takarim sonradan kendim), high-end'e dogru giden fakat 3.000 TL falan civarinda bisey.

13 veya 15 inch olabilir de hafif olmasi lazim. 1 - 1.3 kg civari.

Ne onerirsiniz? Simdiden tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ultrabook ve performans bir arada giden seyler degil ve Macbook Air ultrabook performansinin tepelerinde dogrudan.

Eger Macbook Air yetersiz geldiyse Ultrabook'dan vazgecip soyle bir sey al: http://www.bimeks.com.tr/urun/142581/toshiba-satellite-p50t-a-12e-touch-w8-.aspx
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Ultrabook ve performans bir arada giden seyler degil ve Macbook Air ultrabook performansinin tepelerinde dogrudan.

Eger Macbook Air yetersiz geldiyse Ultrabook'dan vazgecip soyle bir sey al: http://www.bimeks.com.tr/urun/142581/toshiba-satellite-p50t-a-12e-touch-w8-.aspx

nasıl değil ya
asus ultrabook var bende
16gb ram çift ekran kartı corei7 işlemci ssd hardisk
utanmasa havalanacak alet
vm + eclipse + zibilyon tane şey koşuyor üstünde.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

GERGE said:

nasıl değil ya
asus ultrabook var bende
16gb ram çift ekran kartı corei7 işlemci ssd hardisk
utanmasa havalanacak alet
vm + eclipse + zibilyon tane şey koşuyor üstünde.

Senin Asus ne abi?
Sosyal ağlarda paylaş

mac'lerin artik intel islemciyle gelmesiyle arada fark kalmamasi suretiyle asla mac'lere bosa para verme. hele hele programci adamin hic isi olmaz maclerle. isletim sistemi les. windows da iyi demiyorum ama hic degilse daha kolay kullanimi. ayrica bir sürü programci icin yardimci programlar var.

bende samsung ativ book 8 var. ssd taktim canavar ucuyor. visual studio, ms sql, photoshop, daha bir sürü program günlerce acik laptopda. tik demiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

mac'lerin artik intel islemciyle gelmesiyle arada fark kalmamasi suretiyle asla mac'lere bosa para verme. hele hele programci adamin hic isi olmaz maclerle. isletim sistemi les. windows da iyi demiyorum ama hic degilse daha kolay kullanimi. ayrica bir sürü programci icin yardimci programlar var.

bende samsung ativ book 8 var. ssd taktim canavar ucuyor. visual studio, ms sql, photoshop, daha bir sürü program günlerce acik laptopda. tik demiyor.

2.5 kg abi alet, cok agir.
Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

Hani .net'cisin tamam da en cahili bile kalkip programci adamin mac'le isi olmaz demez be. El insaf.
Sosyal ağlarda paylaş

ben ms in hic bir ürününü kullanmiyorum, windows haric. eskiden apple II ortaya ciktiginda insanlar kod yazip birbirlerine dagitiyolardi bi ilkti evet ama o devir gecti. mac hicbir sekilde benim islerimi kolaylastirmiyor. arayüz les. birden fazla programi ayni anda yönetmek neredeyse imkansiz. benim edindigim tecrübeler maclerle iyi degil.

her yeni güncellemelerinde "now is the bar transparent, how cool is that ! *hunharca alkis*" seklinde oldugu icin düzelteceklerini de düsünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

mightee said:

Hani .net'cisin tamam da en cahili bile kalkip programci adamin mac'le isi olmaz demez be. El insaf.

asdjasf şu işte
Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

ben ms in hic bir ürününü kullanmiyorum, windows haric. eskiden apple II ortaya ciktiginda insanlar kod yazip birbirlerine dagitiyolardi bi ilkti evet ama o devir gecti. mac hicbir sekilde benim islerimi kolaylastirmiyor. arayüz les. birden fazla programi ayni anda yönetmek neredeyse imkansiz. benim edindigim tecrübeler maclerle iyi degil.

her yeni güncellemelerinde "now is the bar transparent, how cool is that ! *hunharca alkis*" seklinde oldugu icin düzelteceklerini de düsünmüyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

Senin edindigin tecrube iyi degil diye OS kotu olmuyor, mac les olmuyor, ya senin isine yaramamis oluyor ya da sen kullanmayi becerememis oluyorsun.

Bu arada aklin sira trolluyosun sanirim da hic olmuyo be mudur. Yani birak diger konulari, daha bir onceki sayfada visual studio, sql server, photoshop acik bana misin demiyo demissin bi sonraki sayfada micros~1 urunu kullanmiorum zaten yeaaa diyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

SpiderS_DangeR said:

Selamlar,

Development amacli ultrabook bakiyorum. Visual Studio, Sql Server, Eclipse falan hepsini aynanda calistirsin, aglamasin istiyorum.

Rami bol, islemcisi guzel, SSD'li (SSD'siz de olur ben takarim sonradan kendim), high-end'e dogru giden fakat 3.000 TL falan civarinda bisey.

13 veya 15 inch olabilir de hafif olmasi lazim. 1 - 1.3 kg civari.

Ne onerirsiniz? Simdiden tesekkurler.

Bu arada OSx kullanayım ben gibi bi kaygın varsa hackintosh yapabilirsin yeni alacağın alete.Dual boot falan hoş olur.Ben evde masa üstümü hackintosh yaptım, dual bootta windows vardı.Geçen gün windows tarafınıda formatlayıp yedek hdd yaptım.Uzun süredir oradan boot etmiyomuşum aleti onu farkettim.Baya bayaa native e yakın iş görüyosun.Bazı ufak tefek sıkıntılar yok değil tabi ama kullanım kolaylığı, performans cart curt gibi sebepler mevzuyu sübvanse ediyo.

Böyle bi girişimde bulunacak olursan, wireless adaptor un intel olmamasına dikkat et.Inteller için osx driverı çıkmadı hala.Ekran kartını zaten büyük ihtimalle nvidia alırsın ama orada bi problem yaşayacağını sanmıyorum.

Masaüstünde tonymacosx kullanıyorum.Laptop içinde konu başlığı varmış burada.Almadan önce burayı bi incelemeni tavsiye ederim. http://www.tonymacx86.com/laptop-compatibility/
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

abi ne kurarsanız kurun ubuntu kurmayın ya
unity ne boktan bişi olmuş böyle
tamam hızlı basit ama kullanımı çok zor, menüler en yukarda çıkıyor sadece fln
alışamadım

çakıcam üstüne KDE sanırsam.

kde ye geçmeden önce xfce4 ü denesene.gnome 2.6 ayarında.performansı yerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...