Drall Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Gençlik selam tekrar ben, bugün sokağa birileri yavru atmış sanırım ağlayıp duruyodu, bi iki yakalamayı denedik gelmeyince pes ettik, sonra kedici teyze yakalamış iç parazit hapını 4te1 yutturmuş, ensesine damla yapmış bizden bi kutu istedi işte kedi isteyen birisi varmış ama bikaç gün sonra gelecekmiş sanırım, ben de dedim o bikaç gün geçici kalsın bende. O da hemen kum kabı, kum, mama falan verdi işte bana. Ben şey sorcam, kedinin elzem aşıları neler ve ne kadar ücretleri. Bu kedi resmen fırsat oldu bize, evde olur mu olmaz mı gibilerinden. Cihangirde gezsin abi sokakta niye alıyosunuz eve dicek olursanız da geçen gün bi yavru kediyi büyük kediler gırtlağından yakalamış havada sallıyodu. Burası aslında pek de cennet değil newbie kedilere malesef. İnternette biraz araştırdım parazitleri hallettikten sonra sadece kama yaptırsanız da yeter diyen İnsanlar da var. Nedir pati halkının fikirleri aşı konusunda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 300 lira civarı tutuyor hepsinin toplamı. veterinere git kuduzdu lösemiydi aşıları söyler. aklımda olanlar 2 lösemi aşısı, bir kuduz(her sene tekrarlanıyor), iç ve dış 3 ayda 1 aşılar, bir de karma aşıları var. veterinere gitmen lazım tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
denalir Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyosanız alınız, ertesi gün ölüsünü görmek pek iyi olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 300 falan tutmaz abartma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 o aşıların hepsi yapılmak zorunda ya. internette çok bilmişler konuşuyor da o aşılar boşuna mı veriliyor abi? hastalıklar var. kedinin ölüm tehlikesi var. yardırın işte yarın veterinere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Aluriel said: 300 falan tutmaz abartma tek aşı 50 tutuyor. tüm aşıların toplamı 300 karşim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 nope Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 tmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Ya hepsinin yaptırılması lazım meselesine ben çok yetemiyorum. Misal kuduz, hayvanı sokağa salmayacaksam eğer hiç, böcekten falan kuduz bulaşmaz ki. Ya yarasayla kapışması lazım ya başka bi kediyle köpekle dövüşmesi lazım değil mi kuduz için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 yalnız dostum, böcek falan diyorsun da camı açtığında içeri gelebilecek herhangi bir kara sinek, sinek vs den gelecek hastalıklar? paranokyalık benimkide ama işimi sağlama alıyorum en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 İç dış parazit tamam da işte kuduzun bulaş yolu sadece vahşi memeliler ile. Börtü böcekten bulaşmıyo ki. lösemi ve karmanın da etkilerini bilmiyorum işte kediler arasında lösemi sıklığı nedir, viral lösemi bulaş yolları nedir falan. Vet fak okuyan tanıdığınız falan var mı slaytlarını kaynaklarını vs atsa bakınsam bi, ya da vet arkadaşı olan var mı? Veterineri olan değil tabi hayvanı olmadığı halde vet arkadaşı olan sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 bu lösemi yavruyken yapılıyor sırf diye biliyorum. sırf daha fazla para harcamamak için kediye aşı yapmıcaksanız dışarı salsanız daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
denalir Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Abi işte toptan olsun gerekli şeyler neyse, öyle o ondan olmaz bu bundan olmaz diyip için içini kemireceğine o minik tatlıya her baktığında aklında soru işareti kalmasın, yaptır toptan için rahat olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Meseleyi nerenden anlıyorsun abi, şimdi özel hastaneye gitsen ve check up yaptımak istesen, sende on tane hastalık çıkarıp sana 8ini mutlaka tedavi etmemiz gerekiyo diye seni ameliyata alsalar, sonra ameliyatta meydana gelen komplikasyon yüzünden ölsen. O kadar imkansızlıktan uzak bi senaryo ki şu, aklın çıkar. Veterinerlik meselesinde de aynısının olması gayet mümkün. Cidden tıbbi bilgisi olan var mı bu konuda, hangileri hakikaten gereklidir, sıklığı nedir kediler arasında onu soruyorum. Yarın bi vet ile de konuşucam zaten, bi de evde yapabilcez mi o da belli değil zaten daha, geçici yuvayız sonuçta şu anda. Kadın kediyi almak isterse ona vericez, istemezse de bakıcaz artık oluruna :) Bi de bütün aşılar totalde 250 300 tutacaksa onu veririm, ama hayvandaki koruyuculuğunu ve gerekliliğini merak ediyorum. Ben kendime grip aşısı yaptırmıyorum mesela, ama hepatit b aşılarımı yaptırdım. bunun gibi yani anlatabiliyo muyum? Aşıların hangisi grip tadında sikko hastalıklardan koruyo, hangileri ciddi şeylerden koruyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
denalir Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Kedi küçükse olması gereken 3 aşı var, herhangi bir veterinere git söylerler, komplike değil, semtine gtöre fiyat değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Evin en soğuk köşesinde kendi kendine yatıyodu kıpraşmadan, üzüldük haline baya ama şimdi kıpırdandı evi keşfediyo. Koltuğun arkasında girebileceği bi yer varmış direkt girdi, yanına gittik mi anında oraya saklanıyo ahah. Bu pezoya da kanımız ısındı bakalım o bizi sevecek mi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
denalir Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 sever neden sevmesin, zaman,sabır ve sevgi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 http://www.catinfo.org/?link=vaccines Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Şu son attığım linktekini "vete git o yapman gerekenleri söyler" diyenler özellikle okusun. Sağlık ocağındaki doktorun her dediğine kaçınız güveniyo ki veterinerin her dediğine güvenin yav. Bu işlerin guidelineları var, yıllık kongreleri var, araştırmaları var vesaire, kaç pratisyen hekim bunları takip ediyo ki kaç veteriner hekim takip etsin bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 veterinere goturuyorsunuz ve hallediyor. yeni kedi, sokaktan diyorsunuz, yapilacaklar zaten belli, asi takvimi dediginiz sey atom muhendisligi istemiyor, 5 sene veterinerlik okumus zaten adam. acik kalp ameliyati yapmayacak kediye, asi vuracak. once ic parazit ve dis parazit yapacak. bazilari karmayi da ayni gun vurabiliyor, cogu vurmaz. bir sure sonra karma olacak. bir sure sonra mantar ve fiv asisi olacak. arada bir yerlere de kuduzu sikistiracaklar.bir de losemi testi yapilacak ve losemi asisi. eskiden losemiyi yapmiyorlardi cunku ithalati cok azdi, bulunmuyordu etrafta. hepsi bir kac hafta icinde biter muhtmelen. sonra 2 ayda bir ic parazit ignesi ile dis parazit tupu. hepsini yaptiracaksiniz. siz hic FIV den olen bir kedi gordunuz mu? hayatinizda izleyebileceginiz en igrenc seydir. cooook uzun surer, surunduru, aylarca. gereksiz asi diye bir sey yok. hepsi vurulacak. ayrica sokaktan eve alindiginda kulak temizligi de yapilmasi gerekiyor. bir de mantar aranacak tuyler arasinda ve kulakta. varsa onun da tedavisina baslanacak. dis parazit tupunu ona gore degistirebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 su fazla asi kiyametini koparanlari hic bir zaman anlamadim, hala da anlamam. facebookta, twitterda tonla adam var listemde boyle conspiracy theory lerle dolasan. hic sokak kedisi bakmamissiniz siz. enfeksiyondan, virusten, genclik hastaligindan surunerek olduklerini gormemissiniz. agizlarindan gotlerinden kan gelirken veterinere yetisebilecek miyim diye korkmamissiniz. bir gece once saglikli olan kediyi ertesi gun kapinizda ya da arka bahcenizde ona yaptiginiz kedi evinde en sevdigi kosede olu bulmamissiniz. kuduza ne gerek var dimi? baska kedi ya da sokak kopegi ile dalasip agzi yuzu parcalanmis, acaba kuduz olurmu diye karantinaya aldirdiginiz kedi gormemissiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Kulak ve mantar arama işini kedici ablayla konuşurum o muhtemelen becerebililyodur teşekkürler tavsiye için Bir de kaçırdığın nokta trdeki veterinerlik fakültelerinin durumu. Yurtdışındaki yayınları okuyan kaç veteriner var. Mezun olduğundan beri kendini iki adım ileri atmışkaç vet var trde? Adamlar diyo ki 97den beri enseden aşı yapılmıyo amerikada, enseden yapılan adjuvan aşılar abseleşip, abartırsa sarkomaya dönüşebiliyor. Antalyaya gittiğimde evdeki kedinin ensesinde kocaman bi abse vardı, annem kuduz aşısı olduğunda olduğunu söyledi daha bi ay evvel. Bennasıl güveneyim veterinerlere. Fiv aşısını yaptırdığında artık fiv testi her daim pozitif çıkıyormuş mesela, bu yüzden kedinin fiv olup olmadığını bilmiyosan testi yaptırmadan sakın aşı yaptırma diyo mesela yazıda, bana gayet mantıklı geldi. Neyse şimdi ders çalışayım da yarın direkt guidelinelara da ulaşmayı denicem. Baya sevdim ama catinfoyu. Baya güzel tıbbi dille yazmış çoğu şeyi Edit: dur abi atara girme, cümlen öyle değil de şöyle olsa "kedi olur da sokağa atlar bi kedi köpekle kavga ederse kuduz olup olmadığını anlaman için altı ay karantinaya alman gerekir" desen karşındaki adam heee dicek zaten. Nitekim paylaştığım yazının kuduz kısmını okuduğumda ben kuduz aşısı yaptırmaya ikna oldum çünkü. Trdeyiz ve trnin yasalarında zaten kuduz aşısı mecburi, ve görülme potansiyeli de yok değil sokak hayvanı sayısı göz önünde bulundurulduğunda. Ben sadece ciddi kaynaklar soruyorum. Hastanede iyi doktorla kötü doktorun farkını gördüğümden, guideline takip eden, kongrelere katılan doktorla recete yazan aile hekimi arasındaki farkı bildiğimden haliyle trdeki vetlere de güvenmiyorum ve her şeyi gerekli dozlarda gerekli şekilde vereyim kediye diye bilimsel kaynaklardan araştırmalar yapmaya çalışıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 testi yapmadan fiv falan vurmuyorlar zaten. losemi de fiv de test ile vurulur. bu arada fiv in kalici tedavisi yoktur. caresi yok. semptomatik tedavisi vardir. fiv+ ise hayvan zaten gecmis olsun, aci dolu bir olum kendisini bekliyor. sureci belki biraz yavaslatirsin, o kadar. doalyisi ile test yaparak vurdursan nolur vurdurmasan nolur. gene de yapiyorlar testi. losemi de test sart ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 kedin bir gun acik penreceden firlarsa ne yapacaksin? kuduz asisi yoktu, tuh mu diyeceksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2015 Hah bak öyleyse sıkıntı yok zaten, daha hiçbir vetle konuşmadım ama konyşunca keko gibi kalmamak için, siz en iyisini bilirsiniz tohtor bey diyen hasta olmamak için önden araştırma yap aya çalışıyorum. Hemen fivden ölüm kuduzdan zulüm diye girme yav :) O zaman ben bu iç parazit tabletinin kalan 1/4ü haftaya bugün veriyorum, enseye damlayı bi daha ne zaman yapmam gerekiyo? Kediciteyze yaklaşık 9 10 haftalık olduğunu tahmin ediyo, muhtemelen dün gece bırakılmış sokağa çünkü tertemiz ve bu sabahtan beri ağlama sesleri duyuldu buralarda ilk defa. O yüzden o gençlik hastalığı aşısı yaptırmana bence gerek yok dışarıdaki kedilerle ciddi bi maruziyeti olmadı dedi, ama ben önceki hayatını bilemediğimden bi sefer yaptırayım aşıyı diye düşünüyorum. Karma aşıyı da yaptırıcam, rapelini de ama yıllık tekrarını yaptırmıcam onun hiçbir bilimsel dayanağı yok. Çok yıllar önceki bi guideline bile 3 yılda bir derken ve hatta çoğu vet onu bile yapmıyomuş kendi kedilerine, ben de rapelden sonra bi daha yaptırmam muhtemelen.gerçi 3 4 sene sonra panlökopeni için titre baktırırım tabi karma aşıyı yaptırıp yaptırmamak için. kuduzu da trdeki yasalar çerçevesinde yaptırırım muhtemelen. Bunların hepsini yarın bi de direkt guidelinelardan bakayım tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar