Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 bi link atın da okuyalım petekler metrekare kazanmak için pencere önüne koyulur içerikli olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 lütfen bekliyorum ben bulamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 ya sen harbi ozurlusun :d haksiz oldugunu anlayinca ben aslinda oyle demek istemedim o peteklerin oraya konulma `amaci` oyleydi dedim diye kivirmaya devam et en iyisi yoksa bilgin olmayan konularda boyle tokatlarlar hahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 bence de sen yetersizsin üzgünüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 bence sen linki bosver al bi termodinamik bi de isi gecisi kitabi bastan sona oku. baya ihtiyacin var belli ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 hayır yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 bulamadın mı yoksa bi kaynak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 abi bak keyword veriyorum. teknik adamız, madem meraklısın öğren. binalarda enerji verimliliği ısıl geçirgenlik ekserji analizi bina enerji modellemesi pencere ısı kaybı hesapları ısıtma sistemlerinde enerji verimliliği sciencedirect erişimin varda e.ü. g.e.e nün konuyla ilgili izmir ili için yapılmış deney verileri de mevcut. radyatör konumları ve ekserji analizleri var. koray hocanın olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 maykılceksinpopcornyiyor.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 metrekare kazanmak amaçlı yazısı var mı koray hocanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 ya ben bilerek yaptığının farkındayım fistanın ama işte bi kentsel dönüşüm bir de enerji konularında tutamıyorum kendimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 tamam da ben enerji konusunda bi tane laf etmedim makina mühendisliği öğrencisi MOBILYALARI DAYARKEN METREKARE KAYBI OLMASIN DIYE pencere altlarına koyuyor dedi, kendisini mimar sanıyor heralde sonra gelmişiniz bana termodinamik falan diyorsunuz ben de size dedim varsa bi kaynağınız gönderin linkleyin hani ? hala enerji menerji, yok kıvırıyosun falan diyor bebe. üstüne bi de hakaret ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 abi adam dedi ki sana pencere kenarlarına radyatör koymak mantıklı değil ısıl enerji açısından. insanlar pencere önlerine mobilya koyamadıkları için ve eskiden camların ısıl geçirgenliği çok düşük yüksek olduğundan yüksek vakum etkisi yaratmasın diye oraya konuluyordu dedi. sen de kalktın adama sen ne okuyorsun, çok konuşma sallama dedin. ben de adamın haklı olduğunu açıkladım. ona da hayır dedin. kimse metrekare demiyor ki zaten. radyatör peteğini cam kenarına koymak yanlış diyor sadece. ki yanlış yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 olum senin kafan mı güzel adamın ne dediği 8. sayfayı açınca yazıyor zaten üstüne benim cevaplarım da yazıyor, açıp oku niye hayalgücünle adam şöyle dedi diye cümleler yaratıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 vulga said: o kadar teknik konusmaya gerek yok. kafalar buzdolabi vs mantigina gitmis entalpiyle oynayip iste kompresorle havayi sikistirip isitip sicaklik farkini arttirarak daha fazla isi atmak vs. de buradaki olay isi atmak degil ki aksine isiyi tutmak gerekiyor. isi gecisi radyatorden ortama tabiki de olabildigine fazla olmali ama bundaki kasit aslinda radyator icindeki akiskana verilen isinin odaya gecmesiyle alakali. yani radyatorden ne kadar isi cekersek o kadar iyi hadi onu evin en soguk kosesine yerlestirelim diye birsey yok. hatta oda sicakliginin radyatorun yuzey sicakligina en yakin oldugu an yani isi gecisinin en aza indigi an radyator odayi isitmis demektir. bunun deneyini falan yaptik da bu cikarima vardik fakultede peki bu cıkarıma varırken enerjiyi daha verimli kullanmanın odadaki kişinin konforunu daha çok arttırmayacağı gerçeğini de göz önünde bulundurdunuz mu? Kalorifer-oda olayına kâr elde edeceğin bir process gözüyle bakamazsın, kalorifer camın önüne konur çünkü o şekilde odanın geri kalanındaki heat transfer insanlar için daha eşit ve konforlu olur, gidip duvarın önüne koyarsan duvar ve cam arasında akım oluşur ve tamamen başka bir senaryo olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 kümse metrekare demiyor kısmında aranızda anlaşın ben okeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 ters cevap verdiğimin farkındayım ayrıca. ama yani millete sürekli bunu yapıyorsun sen, benim şu anki üslubuma benzer bir şekilde laf çakıp duruyorsun, aynı şeyi yaşarsan belki empati kurarsın diye bu üslubu kullandım, nedeni bu yani. çok fazla tersliyorsun insanları. argümanın da aptallığa tahammülüm yok. niye yok abicim. insanlar böyle, dünya böyle bir yer yani. sen bazı şeylerdeki tutarsızlıkları, mantıksız patternleri görebiliyorsun diye bu sana onları tersleme hakkı vermiyor ki. sürekli bunu yapıyorsun ama. yapıcılıktan uzak, sorunlu bir tavır bu. kimbilir kaç kişi uzaklaştı senin yüzünden forumdan. yapma yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 iki kelime yan yana getiremeyen adamlar bırak gitsin seviyeyi koruyorum fena mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 µh said: vulga said: o kadar teknik konusmaya gerek yok. kafalar buzdolabi vs mantigina gitmis entalpiyle oynayip iste kompresorle havayi sikistirip isitip sicaklik farkini arttirarak daha fazla isi atmak vs. de buradaki olay isi atmak degil ki aksine isiyi tutmak gerekiyor. isi gecisi radyatorden ortama tabiki de olabildigine fazla olmali ama bundaki kasit aslinda radyator icindeki akiskana verilen isinin odaya gecmesiyle alakali. yani radyatorden ne kadar isi cekersek o kadar iyi hadi onu evin en soguk kosesine yerlestirelim diye birsey yok. hatta oda sicakliginin radyatorun yuzey sicakligina en yakin oldugu an yani isi gecisinin en aza indigi an radyator odayi isitmis demektir. bunun deneyini falan yaptik da bu cikarima vardik fakultede peki bu cıkarıma varırken enerjiyi daha verimli kullanmanın odadaki kişinin konforunu daha çok arttırmayacağı gerçeğini de göz önünde bulundurdunuz mu? Kalorifer-oda olayına kâr elde edeceğin bir process gözüyle bakamazsın, kalorifer camın önüne konur çünkü o şekilde odanın geri kalanındaki heat transfer insanlar için daha eşit ve konforlu olur, gidip duvarın önüne koyarsan duvar ve cam arasında akım oluşur ve tamamen başka bir senaryo olur işte w katsayısı 1,4 lere düştüğünden beri o akım oluşmuyor abi. eskiden konmasının nedenlerinden biri de buydu zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Fistan said: iki kelime yan yana getiremeyen adamlar bırak gitsin seviyeyi koruyorum fena mı fena tabi, belki o çocuk kendini burada ifade etmeye çalışıyor. belki dışlanmış biri. belki ailevi problemleri var zaten sosyal hayatı yok kendi ile aynı ilgi alanlındaki kişileri bulunca yalnızlık hissini hafifletecek. 14 yaşındakiler bile geliyor burada. ne olacak yani bir kenarda saçmalasa saçmalamasa. editörden, olgardan, noyandan 1000 kat iyidir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 µh said: vulga said: o kadar teknik konusmaya gerek yok. kafalar buzdolabi vs mantigina gitmis entalpiyle oynayip iste kompresorle havayi sikistirip isitip sicaklik farkini arttirarak daha fazla isi atmak vs. de buradaki olay isi atmak degil ki aksine isiyi tutmak gerekiyor. isi gecisi radyatorden ortama tabiki de olabildigine fazla olmali ama bundaki kasit aslinda radyator icindeki akiskana verilen isinin odaya gecmesiyle alakali. yani radyatorden ne kadar isi cekersek o kadar iyi hadi onu evin en soguk kosesine yerlestirelim diye birsey yok. hatta oda sicakliginin radyatorun yuzey sicakligina en yakin oldugu an yani isi gecisinin en aza indigi an radyator odayi isitmis demektir. bunun deneyini falan yaptik da bu cikarima vardik fakultede peki bu cıkarıma varırken enerjiyi daha verimli kullanmanın odadaki kişinin konforunu daha çok arttırmayacağı gerçeğini de göz önünde bulundurdunuz mu? Kalorifer-oda olayına kâr elde edeceğin bir process gözüyle bakamazsın, kalorifer camın önüne konur çünkü o şekilde odanın geri kalanındaki heat transfer insanlar için daha eşit ve konforlu olur, gidip duvarın önüne koyarsan duvar ve cam arasında akım oluşur ve tamamen başka bir senaryo olur allah allah ne kadar enteresan seyler soyluyorsun ya.. inanarak mi soyledin bunu cidden makarasina mi? :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 ya sen harbi özürlüsün diyeceğine ya ben bunu bi kaç tane mimardan duydum, şu kitapta okudum falan diyip adam gibi söylemini savunabilirdi koskoca üniversiteli adam gelmis burda bilgin olmadigin konularda boyle tokatlarlar iste hahah yazacagina, bilgisinin kaynağını sunabilirdi, yapamadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 öncesinde adamı taunt ettin ama abi sen de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 adam butthurt oluyor ondan sonra hakarete başlıyor. ama butt a ilk dmg veren sensin yani onu da hesaba katmamazlık etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar