Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 metre uzaktaki bir daireye wifi ile interneti paylaştırmak

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Dis cepheler girince isin icine duvar kalinligi({Beton, tugla}+siva,dis cephe yalitimi) ve aradaki uzaklik ile artacak sinyal kaybi yapacagin yatirimla keyfini kacirabilir.Anten gucu yuksek cihazlar lazim sana.

Panga altinda otururken orada binalarin ara bosluklarida 15 metre civari, kacak internet kullandim bir sure.Benim tarafimda 5dbilik bi anten vardi.Zar zor tek tirnak ceken bi baglanti vardi.Hic verimli bir baglanti deildi.Durmadan kopup duruyodu.Modemle anten arasinda kedi yuruse kopacak kadar bi stabillik vardi.O yuzden guclu anten sart.Pangaltinda duvarlarda degil yalitim neredeyse siva bile yok.

Hatta alici da verici de disarida olursa maksimum verimlilik alirsin.Iceriye ya kablo yada pencereden sinayali tasiyabilirsin.Karsidaki anten oyle kabak gibi duvara monte olursa yukaridaki duvar kalinlik etmenlerinden dolayi dalga sogrulabilir.Alici verici anten gucleri yuksek olsun.Tam sayisal bir deger veremeyecem ne yazik ki.Ama 5dbi yetersiz onu soyleyebilirim. B)-

Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Iki tabe anteni degisebilen dandik router aliyosun, iki tane de directional anten aliyosun. (Duz cubuk omni antenlerden olmayacak). Birbirlerini gorecek sekilde bagliyosun.

Ya da iki tane ubiquiti bullet alip ayni antenleri aliyosun. 15 metre degil 15km gonderebilirsin directional ile.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Iki tabe anteni degisebilen dandik router aliyosun, iki tane de directional anten aliyosun. (Duz cubuk omni antenlerden olmayacak). Birbirlerini gorecek sekilde bagliyosun.

Ya da iki tane ubiquiti bullet alip ayni antenleri aliyosun. 15 metre degil 15km gonderebilirsin directional ile.

elf gozleri gibi diyorsun yani.

[video]http://video.uludagsozluk.com/v/elf-gözlerin-neler-görüyor-legolas-79471/?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Peki şu extender'ın çift anteni sökülebilir sanırım. Ben bir tanesini söksem, tabi hangisi alıcı bulursam, daha güçlü kablolu bir anten takıp, onu da bina dışına taşısam?

Saygılar.

Bu durumda extenderin gucu anteni beslemeye yetmeyebilir.dbi arttikca antenler kendinden adaptorlu geliyor.

Su tavsiye edilmis yukarida : http://www.webdenal.com/tp-link-cpe510_727894.html

Ozelliklerine baktim bu ihtiyacini cozecek gibi.Bir de pencere disine anten koymanin paratoner gibi davranma riski var.Bu alette onun korumasini da yapmislar ki bu iyi bir ayrinti.Adini bilmedigin DIY bir sistemlede isini cozersinde bir yildirima ev icinde yanmadik donanim birakmazsin.

Karsi binada sinyal seviyesi yeterli olacak gibi bununla ama yetmezse orada bi repeaterla isi cozebileceksin gibi.Ona da gerek kalmayacagini dsunuyorum tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2002'de yapmıştım bunu, patron caddenin karşısında oturuyordu (bayağı mesafe vardı 25 30 metre) adsl hattı orada vardı fakat bizim binanın lokasyonuna henüz adsl gelmemişti, bizim binanın alt katta da internet cafe varedı 56k ile bağlanıyordu.

patronla konuştum adsl'i cafe'ye bağlayalım dedik. onda kablolu modem ve access point vardı, ben de eve aynı marka bir access point aldım. daha sonrasında AP'nin arkasına ethernet bağlayıp cafe'deki switch'e çektim ve hallolmuştu, ayda 100 lira falan alıyorduk yanlışım yoksa cafe'den ayrıca ap'nin parasını da onlardan almıştık. 100 lira gayet temiz para tabi 02'de. ap'nin parasnı falan da onlardan almıştık.

patronun kardeşi de onun karşı binasında oturuyordu, 10. katta balkondan balkona ethernet atmışlar o şekilde kullanıyordu. kardeşi dl yapacağı zaman cafe'nin netini falan kesiyordu modem'in şifresi vardı, bundan dolayı 1 2 aydan sonra kabloyu kaldırmıştık cafe'den.

böyle de bir hikaye.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Abi multi değilmiş :(
http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=&model=CPE510#spec

CPE210 ile değiştireceğim.

Saygılar.

Routerlarinda dualband olan yok mu hic?Linksyslerde oluyo genelde dualband.Hem 2.4 hemde 5 ghz de calisabilen.Default 2.4 ghz ayarli oluyolar.Consoldan bakinca 5 ghz icin bi secenek gormen lazim.

Bu hic dusunmedigim bi ayrinti oldu.Ben hep dual band aletlerle calistim.Bu detay hic akllima gelmedi. :(
Sosyal ağlarda paylaş

5ghz bandı extender için daha çok zaten.

hani bazı aletler de 5ghz görüyor ama çift radyonun espirisi o, extender da router da çift radyo olursa hızın yarılanmıoyr artı lag-loss olayı ortadan kalkıyor, zira tek radyolu iletişim de aletler arası iletişim ve internet aynı kanaldan yapıldığından aksama oluyor.

bişi etkisi deniyodu buna ama unuttum, kharon açıklasın etkinin ismini. 2 hop olursa da hız 1/3 e iniyor ama 1/3 ten aşağıya inmiyor 10 tane bile extender olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

summon i gordum, geldim.

esh aciklamis gerci ama ustunden geceyim; wireless yapisi geregi kablodan farkli olarak ortak bant uzerinden half duplex iletisim saglar. Ayni anda konusup, dinleyemez. Bu sebeple arada bir repeater varsa o da ayni paylasilan banti kullanacagindan throughput yariya iner.

Bazi repeaterlar bu isleri farkli kanallardan yapabilecek sekilde uretiliyor, yine de dinleme yaptigi, ve konustugu kanalda +1 olacagindan total sisteme sadece -1 olarak geri doner.

repeater kullanilan sistemler bu sebeple throughput / (2 uzeri hop count) kadar hizla calisabilir. Bunun ozel bi ismi var mi, heleloy effect deniyor mu bilmiyorum. Hic duymadim.
Sosyal ağlarda paylaş

duvarın dışına bir access point koy, kablolu. alet ile duvar arasına çanağımsı bir şekilde yalıtım yaparsın. bir de havadan etkilenmesin diye mika vs. birşeyle kapatırsın üstünü.

karşı tarafta evin uzak tarafına doğru yetersiz kalabilir, optimal bi noktaya ek bi repeater daha koyabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada oo 5ghz daha iyi çeker demeyin :)

Şöyle bi oranları var onların

2GHz Yani G class wifi ler daha uzaklardan çekebilir

5Ghz ler daha az kapsama alanı vardır ama Hizlidir

İlerisi zaten wi-max, oda henüz yayılamadı gitti pahalı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...