chrome Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 olm hikaye lan onlar. devletle çalışan hep nemalanır devletten. onun dışında her yerde aynı hikaye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Anhora said: Ya ben sizin gibi para kazanmak istemiyorum ki. Tek derdim para değil. Prestijli bir mesleğim olsun ve o meslekte kendimi yukarıya taşıyayım istiyorum. AHAHAHAAHAHAH para kazanmak istemiyormuş prestijli meslek istiyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Anhora said: Ben kurs soruyordum konuyu nereye getirdiniz. ERP hangi konuda cezbetmiyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 2 said: Anhora said: Ben kurs soruyordum konuyu nereye getirdiniz. ERP hangi konuda cezbetmiyor ? ERP kaynak yönetimi sıkıcı geliyor bana. İş zekası bilgiyi üretiyor. Analiz ediyor. Bu benim ilgimi çekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Neyse cevap veren, dalga geçen, ciddiye alan herkese teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 ERP birçok şey yapar ERP üretim değilde Raporlamada takılırsın ? ERP eğitimi önemli o konuda Nebim ile çok işler yaptık o konuda Rapor sistemleri ağır işler herkes yapamıyor Ha mesela SQL eğitimi alırsın ek yanına MetaData Mining + Analysis server bitti olay Bunlarla beraber gayet istediklerine ulaşabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Eğer dilin varsa böyle şeyleri en iyi "quora"ya danışırsın. Alacağın cevaplar tatmin edecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Microsoft Power BI toollarına bi göz at. Bence iş yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 2 said: ERP birçok şey yapar ERP üretim değilde Raporlamada takılırsın ? ERP eğitimi önemli o konuda Nebim ile çok işler yaptık o konuda Rapor sistemleri ağır işler herkes yapamıyor Ha mesela SQL eğitimi alırsın ek yanına MetaData Mining + Analysis server bitti olay Bunlarla beraber gayet istediklerine ulaşabilirsin. Çok sağolasın hocam tek düzgün cevabı sen verdin. SQL eğitimini düşünüyordum zaten, o hep kafamda var. Diğerlerini de araştırayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 sene 2014, editöre güvenip iş yapmak asdfghj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 hayatta başarılar dilerim, çünkü ihtiyacın olacak. ; ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 quora burada en mantıklı yanıt bir kere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Rotweiler said: Eğer dilin varsa böyle şeyleri en iyi "quora"ya danışırsın. Alacağın cevaplar tatmin edecektir. Quora'dan alacağı cevaplar da Amerika ekseninde olacaktır. Muhtemelen Indian University of Technology de okumuş kıllı bi Hindu dayı kendi başarı hikyesini anlatıp 'bak hacı böyle olur işte' diyecektir. Quora kafasıyla Türkiye şartlarını kesinlikle yorumlama, ben mesela Harvard Business Review okumayı bıraktım bu yüzden. Bu bir. İkincisi bence iş zekası için şu an çok erken Türkiye'de olay. MS Power BI dediğin şey çıkalı kaç ay oldu, gidip anlatmak bile dert. Ki anca satışçı falan olursun o tarafta, arge yapılacak bi şey yok. Gidiyor patronun Qlikview'e, şöyle şöyle raporlar lazım, QV'nin adamları şablonları hazırlayıp sunucuyu yazılım lisansı faturasını sokup gidiyor. Onu da geçelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 'Daha önce network ve server alanlarında uzmanlaşırım diye bir düşüncem vardı. Sonradan yönetim bilişimci olarak bunun pek olası olmadığını, olsa bile daha zor olacağını gördüm. İş zekası uzmanlığı veya ERP uzmanlığına göre.' Şu kafayı da bırak. Sanki networkçüler bilgisayar mühendisliği mezunu anasını satayım. 'Alaylı'ların en yaygın olduğu sektör olabilir bilişim zira bilgisayar mühendisliği diploması bi boka yaramıyor. Elektronik olsa hadi yine bi derece, onlar da başka işler yapıyorlar zaten. Yani bi tur CCNA dönsen, bi iki sene de az bi maaşla (1500-2500) çalışmayı kabul edip kendini geliştirirsen çok rahat networkçü olursun, iyi kötü bi yerde de hayatına devam edersin, şansın varsa ISP'lere falan bile atlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Abi aynen roketin dediği gibi daha tazeysen bilişimde CCNA ve CCNP kas. CCNP baya kasarsın, uzunca bir süre kasarsın hatta. Seni şimdilik yönlendirebileceğim tek konu Cisco Network Academy ile işbirliği yapan bir bilişim kursu bulup kaydolman. CNA sertifikaları bile bu ülkede el üstünde tutuluyor. Çünkü adam gibi networkçü çok az. Millet ağ dendiğinde switch, kablolama ve router ui ile bitiyor sanıyor mk. Bir de bu basic ve advanced tarafı bittiğinde de kesmeyecek ki seni eminim. Ethical Hacking'e başlarsın. Mesela ben şu andaki işimi başka bir kanala transfer olup tüm it şifrelerini yanında götüren bir aptalın (hapse girdi salak sonra bu sebeple) sistemini kırabildiğim için kaptım. Bununla da kalmadı ayrıca. Bu işler ile baya baya bir isim yapıyorsun. Neymiş? Networkmüş. Öğren kardeşim. Tam kafana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Valla haklısınız abi ne diyeyim. Kafasına koyup azimle hedefine doğru giden biri için engeller ortadan kalkar. Ama ben artık bir seçim yapıp o hedefe doğru yönelmek istiyorum. Kararsızlık hem kötü hem de zaman kaybettiriyor. Şu anda boş vaktim varken fikir alışverişi yapıyorum. Network alanında uzmanlaşmak, İş zekası alanında uzmanlaşmaktan daha zor ve meşakatli geldi düşününce. O kadar para verip eğitimler alacaksın sınavlara giriceksin. İş bulamama riski de her zaman var. Çünkü her networkçüyü değil tecrübeli networkçüyü arıyorlar. Öte yandan iş zekası daha soft geldi bana. Araştırmalarıma göre Türkiye'de de var bu alanda yatırım yapan şirketler tabi uzmanlaşmak ve o şirketlere doğru tırmanmak için baya tecrübe kazanmak gerek. SQL öğrenmeyi düşünüyorum temelde. İyi bir kursa gidip kendimi geliştirme derdindeyim boş zamanımda. Bu arada Quora'da sordum hindunun biri; "Learn Statistics and Machine language like HADOOP, SQL, SAS etc" dedi. Edit: İyi bir networkçü olursun gecen gündüzün olmaz. En ufak sorunda seni ararlar. Esnek çalışma saatleri hedesi yüzünden. Bunları da düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 O çalıştığın işyerine göre değişkenlik gösterebilir. Ayrıca kişisel tatminin için iki üç gün uykusuz kalmanın zararı yok ya da sevdiğin işi yapmak için fedakarlık yapmak emin ol zor gelmiyor insana... Rekoru 78 saat olan biri olarak söylüyorum bunu. Sonra masada kendimden geçmişim :D sdfsfd. Ama bu batıyor mu? Hayır. Bunu diyebiliyorsan sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Abi aslında önemli olan çalıştığın insanlar ve onlarla ilişkin. İş ne olursa olsun götürüyorsun bir şekilde, sızlana sızlana, şikayet ede ede. Kafa dengi insanların olması çok önemli bir şey. Bakalım ya, zaman ne göstericek. Belki networke dönerim belki SQL'le devam ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 hiç öyle değil ama neyse :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Bir yerden sonra ne bildiğin değil kimi tanıdığın önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Benim 2 aylık iş deneyimimde ekürim olarak çok kafa dengi bir abim vardı hem muhabbet edip hemde iş yapıyorduk bilgi işlemde. Belki profesyonel hayattaki çalışanlar arası gerilimler vs çok daha karmaşık olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Fistan said: ne dönüm noktasıymış ama hahah olm insanlarla dalga geçme artık ya haha. ayıp amk koca adamsın sfd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 GEd said: Bir yerden sonra ne bildiğin değil kimi tanıdığın önemli. Bu konuda kelimenin tam anlamıyla fakirim ya :) Hiç bilmem networking yapmayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Ülkedeki mimarların hali buysa benim hiçbir şey için endişe etmemem lazım. http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/237899/mimarlar-odasinin-aclikla-imtihan-edilmesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Anhora said: Edit: İyi bir networkçü olursun gecen gündüzün olmaz. En ufak sorunda seni ararlar. Esnek çalışma saatleri hedesi yüzünden. Bunları da düşünüyorum. Bir servis / satış şirketinde çalışıyorsan zaten servis sözleşmesi yapıyorsun adamlarla, benim SLA'im 7-24 değil deme şansın var. 8x5 hizmet veririm, gece de aramak istersen aha 20 bin dolar daha fazla, 7 - 24 olacak dersin. Zaten 7 24 servis hizmeti verebilen bi şirketteysen öyle yataktayken aramazlar seni, belirli shift'lerde çalışırsın. Ki Network'te genelde çok ciddi bi sıkıntı çıkmıyor zaten temelde iyi bir sistem kurduysan. Öyle kendi kendine geçinip gidiyor aletler :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar