Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uzun mesafeli iliski

orionlogic

Öne çıkan mesajlar

İlişkilere iş gözüyle bakmak ayıp olur mu bilmiyorum ama,

Bir işte mutsuzsunuz. Ama parasız kalmak da istemiyorsunuz.

"Yeni bir iş bulana kadar ayrılma. İşi bul, öyle ayrılırsın." önerisini herkes verir.

İş konusunda bu kadar gerçekçi ve gaddar bir öneri sunabiliyorken konu insana gelince etik değerlerimiz ortaya çıkıyor.

evet, ben de biliyorum işle insanın aynı şey olmadığını. Konu yine bize bırakılan sosyal öğreti mirasına geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin*

Senin ilişkide bahsettiğin sadakat ile gerçekte bahsedilen sadakat çok farklı. O kadar çok kadının sadakatsizliğini gördüm ki (çoğunlukla eşlerine ve sevgililerine) onlardan öyle birşey beklemiyorum aynı şekilde onlara sadakatte vaad etmiyorum.

Kadın erkeğin üzerinde egemendir, erkeği yönlendirendir. Ve bu iki cins için sadakat çok uzun süreli birşey olamaz. Eğer kadın neslinin devamı için kendisine daha güçlü bir eş bulursa, erkeğini aldatması kaçınılmazdır. İlk göreceği güçlü adaya yeşil ışık yakar. Bu ya içinde kalan geçmişten gelen bir şeydir, ya erkek arkadaşı onu yeterince tatmin edemiyordur ya da ona kadınlığını hissettiremiyordur ya da isteklerini yerine getiremiyordur vs…
Sosyal ağlarda paylaş

Lord Argos hayvan mısın biz abi?İç güdülerimizle yaşamayı tahminimce bir 500-1000 yıl önce bıraktık.

Medeniyet dediğin iç güdülerinin ve hayvansı yönlerinin törpülenmesidir zaten. Senin bakış açını doğru bulmuyorum. Toplum dediğimiz şeyde bu medeniyet tünelinin içinde bindiğimiz bir araba.

Yok şöyle olur yok böyle, genellemelerine katılmıyorum. Evet kadınlar aldatıyor ama hepsinin senin dediğin sebeplerden aldattığını zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...