Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meslek Seçimi

mortheria

Öne çıkan mesajlar

Asıl olmak istediğim Oyun Tasarımcısı daha doğrusu tasarımcı olmak oyun tasarımcılığın nedeni tasarımdaki sınırların en geniş olduğu alan olması , araba kalorifer peteği de tasarlanabilir ama bazı şeylere bağlı bunlar yani eğer istersem oyunlarda öpücükle bile çalıştırabilirim arabayı gerçek hayatta bi enerji kaynağı şart çalışması ilerlemesi için gerçi ilerde gerek kalmaz belki.O zaman bu tasarımlar zamana bağlı , oyun tasarımcılığı hayal gücüne insana bağlı diyebilirim.Bu yüzden istiyorum yani anlatabildim mi bilmiyorum.

Herkes hemen Bilgisayar Mühendisi mi olacaksın yani diyor kod falan yazacakmışım falan filan.C# python biraz baktım nefret ettim diyemem ama uzun bi sürede sıkıcı olabilir gibi (hele bide muhasebe prog falan yazmak zorunda kalırsam).Oyun tasarımının da bölümleri var tabi kodlama çizim animasyon hikaye müzik ... Hangisinde yer almak istediğimden emin değilim ne kelimelerle ne çizgilerle ne de sayılarla aram fazla iyi.Yani direk odaklanabileceğim bölümü seçemiyorum.Konsept çizimleri yapmak güzel gibi geliyo ama (gw2 nin artworklerini gördükten sonra daha da bi güzel gelmeye başladı renkleri çizgileri tam yapmak istediğim gibi)

Şimdi üniversite konusunda aslında bölüm odaklı düşünüp üniyi basamak gibi görmek daha doğru bence yani öğretilcek vericek tek bişey var önemli olan alınanlar.Bu tüzden iyi eğitimin yüksek puanla doğru orantılı olması üzücü her üni iyi eğitim veriyordur vermeli diyorum.Puanlar ne kadar aldığımızın göstergesi olmalı en fazla.İşverende bu verileni ölçüyor alınan yerine ya , neyse.ODTU Boğaziçi Yozgat üni ismi fazla önemli değil demek istiyorum ama oyun tasarımcılığı için beni yurtdışına atabilcek bi üni şart onlarda sadece belli başlı üniler.

Şimdi hangi bölümü okuyabilirim hangi üninin bağlantıları daha iyidir?

Bide yeni duyduğum Endüstriyel Tasarım bölümü var son zamanlarda bu daha gerçekçi somut hedef olurdu.Endüstride ki herşeyden biraz hiç bişeyden tam değil mantığı bana da uyuyor gibi aslında , zor olduğu falan denmiş daha bi sürü bişey denmiş falan ama sizler ne dersiniz?Yetenek sınavıyla aldığı doğru mu şuan ki çizimimle geçemem gibi.Bi kaç çizimim vardı forumda.

Wot döşedik ama
Sosyal ağlarda paylaş

Zikko said:

her şeyi ayrı yazmazsan zor kazanırsın o bölümleri.

Her şey ayrı yazılır tek emin olduğum kuraldı be..

senko said:

para var da, sıkıcı.
Asosyaller için birebir meslek ama, göm kafayı yaz 7/24

Abi para dert değil fazla paranın daha fazla getirdiği ihtiyaçlara ihtiyacım yok.Olduğu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun tasarımcılığı öyle kolay bir iş değil, ekip işi zaten, oyun tasarımcılığı derken engine yapmayı falan mı diyorsun? daha spesifik olursan daha düzgün cevaplar gelebilir belki. 3d artist de var, sesçi de var, level designer da var, 2d concept art çizen adam da var o ekiplerde. "tasarımcılık" çok muğlak bir kelime. sen ne yapmak istiyorsun oyunlarla ilgili, o önemli.

hangi üniversite olduğu önemli değil diyorsun ama türkiye'de öğretim üyeliği yapıp yurtdışıyla bağlantıları olan hocaların ders verdiği ünileri seçip buralara gitmek çok önemli. bu hocalar yüksek lisans programları için öğrencilerini yönlendirebiliyor yurtdışındaki üniversitelere mezun olunca. sen kendin de gidebilirsin tabi, illa hocana gerek yok.

oyun tasarımcılığına heves edip üniversiteye giderken böyle bir bölüm seçip ünide aldığı derslerden kafayı çizen tipler de var. tabi bu benim dediklerim amerikada yaşayan gençler. dersleri görünce "e ben oyun yapmayı öğrenmeye gelmiştim" oluyorlar, o yüzden dikkat et yani, forumlarda boardlarda falan çok var böyle tipler
Sosyal ağlarda paylaş

Kostok said:

Yer almak istediğim yeri bilemiyorum dediğim gibi ama konsept çizimleri hazırlayan kısım en çok sevdiğim gibi duruyor.Fikir verip çizen yani bunları programlara döken değilde.

Üni konusunda o bağlantılar için iyi kabul edilmiş bi yere girmek istiyorum zaten.

Endüstri Tasarımcılığı hakkında bilgisi fikri olan var mı peki okullardaki durumu eğitimi hakkında falan
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi hevesini kıracağım biraz ama sen de ileride hayal kırıklığına uğramamak için yazacaklarımı oku, biraz da kendin araştır internetten

öyle bir tasarımcı olmak istiyorsan türkiye'de bir adres var, o da güzel sanatlar fakültesi, orada da bu işe yönelik bir şey öğretmezler, ünide aldığın dersler yaptığın çizimler haricinde senin bu işe fazladan mesai ayırıp kendini geliştirmen gerekli, bi de daha öğrencilik yıllarında kendini gösterebileceğin bir iki işi beleşe dahi olsa yapman gerekli

oyun sektöründe çalışacaksın, ingilizcen ne durumda, yazışabiliyor kendini ifade edebiliyor musun sözlü olarak?

bi de bu çizim olayları türkiye'de nasıl bilmiyorum ama yurtdışında gerçekten çok yetenekli insanlar var, benim ünideki ev arkadaşım grafikerdi, ben çok ilgili değilim ama ucundan azıcık deviant art görmüşlüğüm var, rekabet çok sıkı, oyunlar için konsept tasarım diye yola çıkmışken kendini dergilere kapak tasarlarken, fotoşop kullanırken bulabilirsin, şaka etmiyorum

ailen ne diyor bi de bu hevesine? destekliyorlar mı? bunlar çok önemli şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Kostok said:

Güzel sanatlara daha bi ayrıntılı araştırıyım.Bi kaç çizim var şöyle http://imgur.com/a/WQXjF çizimim diyemiyorum çoğunu bakarak çizdim.

Lisede okuduğum hazırlıktan(ve oyunlardan) dolayı ing yeterli seviyede alışırım gibi kısa bi sürede b2 diyolar hatta bize

Ailem engel olmaz ne kadar desteklerler bilemem ciddi ciddi deyince ama engel olmazlar.

Animasyon bölümleri 3ds max vb animasyon modellemeye yönelik eğitim veriyolardı herhalde bunlar pek yapmak istediğim şeyler değil.

Sağolun bu arada ilginiz için.
Sosyal ağlarda paylaş

http://sucifci.com/animasyon-bolumu-olan-universiteler-ve-sinav-kosullari/

varda şimdi söylediklerinin içinde birbirine yakın olan iki şey grafik ve animasyon. grafik bilip kendin animasyon öğrenirsin yada animasyon bilip dur grafiğide kendim üretiyim dersin. öğrenirsin yazılım kullanmayı. ama metin yazarlığı ve müzik bambaşka.

aslında iyi bir gsf nin herhangi bir bölümüne girmen yeterli. mesela anadolu üni gsf. o havayı soluman ordaki hocalarla diyaloğa girip aynı ortamı paylaşmak amaç. sonra yazılım kullanmasını öğrenmekte bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

mortheria said:

Bide yeni duyduğum Endüstriyel Tasarım bölümü var son zamanlarda bu daha gerçekçi somut hedef olurdu.Endüstride ki herşeyden biraz hiç bişeyden tam değil mantığı bana da uyuyor gibi aslında , zor olduğu falan denmiş daha bi sürü bişey denmiş falan ama sizler ne dersiniz?Yetenek sınavıyla aldığı doğru mu şuan ki çizimimle geçemem gibi.Bi kaç çizimim vardı forumda.

mortheria said:

Endüstri Tasarımcılığı hakkında bilgisi fikri olan var mı peki okullardaki durumu eğitimi hakkında falan

bunu sormak için ayrı başlık aç istersen, burada oyun geyiklerinin arasında kaynayıp gitmesin
Sosyal ağlarda paylaş

mortheria said:

Kostok said:

Güzel sanatlara daha bi ayrıntılı araştırıyım.Bi kaç çizim var şöyle http://imgur.com/a/WQXjF çizimim diyemiyorum çoğunu bakarak çizdim.

Lisede okuduğum hazırlıktan(ve oyunlardan) dolayı ing yeterli seviyede alışırım gibi kısa bi sürede b2 diyolar hatta bize

Ailem engel olmaz ne kadar desteklerler bilemem ciddi ciddi deyince ama engel olmazlar.

Animasyon bölümleri 3ds max vb animasyon modellemeye yönelik eğitim veriyolardı herhalde bunlar pek yapmak istediğim şeyler değil.

Sağolun bu arada ilginiz için.

gsflere hazırlık kursları var, yaşadığın şehirde onları araştır, birine kayıt ol çalış, özel kurslar bunlar tabi

gsflere gidip hocalarla konuş, ben üniye girmeden önceki sene üniversite kampüslerini gezmiştim istanbul'da ankara'da, bi de yaşadığım şehirdeki ünide. hocaların kapısını çalıp sorular sormuştum, sen de aynısını yapabilirsin, bazı ünilere kimliksiz girilmiyor, kapıda nüfus cüzdanı veya ehliyetini bırakıp ziyaretçi kimliği alıp girebilirsin kampüse, git hocalarla konuş, ciddiyim, o bölüm insana ne verir ne vermez bir fikrin olur
Sosyal ağlarda paylaş

dediğin gibi konsept çizimler adına Endüstriyel Tasarım bölümü uygun gözüküyor bence de, tabi daha araştır. Bölüm konusunda EnTas'da karar kılarsan, Odtü'nün bölümü yurt dışı için iyi bir referans olur. Ama 7/24 fakültede olursun haberin ola, sabahlama olayı bambaşka boyutlarda orda. Kampüs içinde fena yerde olmamana rağmen kampüsten izole hayat sürüyorsun, seviye o.
Sosyal ağlarda paylaş

Çizimim yeterli değil evet daha iyi çizmek için daha çok çiziyorum ama ne çizsem onu bilmiyorum.GSF lere hazırlık kurslarına zamanım olmadığından dolayı gidemem.
Belki yazın gidebilirim hatta giderim odtü itu entas yetenek sınavı istemese bile çizimim gelişmesi oralar içinde iyi olur.

EnTas öğrencilerinin hayatları ne durumda onlardan birini bulup konuşmaya karar verdim.Zorda olsa zevkli gibi duruyo ama bilemedim.

Yazılımcı olmaktan vazgeçtim de neden yazılımcı olma dediniz pek anlamadım.

Çizimimi geliştirmeye bakıp devam etmeye karar verdim. GSFlerde bu yönde yurtdışı bağlantısı falan açısından hangi üniler iyi onu araştırıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...