Anhora Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Öncelikle C# uzmanı olmadığımı ve sadece öğrenci olduğumu hatırlatarak başlayayım. Nerde yanlış yapıyorum? Siz anlamıştırsınız sorunun ne olduğunu. O kadar işlemi o kadar dar bir alanda nasıl yapabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Ben anlamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 SpiderS_DangeR said: Ben anlamadim. Bence anlamıştırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Hocam treeview'de 6 tane menü var. Her biri için ayrı sayfa gerekiyor. Ama yer kısıtlı. Ben satış yap'a tıkladığımda satış ekranı gelecek. İade Al'a tıkladığımda iade alma ekranı gelecek. Hepsini aynı pencere içerisinde nasıl yapabilirim? Tablı panel vardı DELPHI'de. Öyle bir component var mı Visual Studio'da? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Tamam TabControl varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Pandora çok iyi kitap evi hakikaten, ayıptır söylemesi bugün 189 liralık sipariş verdim, selam ve saygılarımı gönderirsen sevinirim. Bahsettiğin tab olayı WinForms'da da var, TabControl adında. İlle soldaki menü de olsun istiyosan ordaki item'lardan birine tıklandığında bu tabcontrol'ün selectedtabindex midir nedir onu istediğin değere getirirsin sdf Ama keşke bunu web projesi yapsaydın ya, desktop uygulamalarını nedense hiç uygun bulmuyorum bu tarz işlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Tabcontrol var fakat guzel olmaz. Farkli paneller kullanarak show/hide yaparsan daha iyi olur bence. Ayrica web projesi olsaymis daha iyi olurmus Kojiroh'un dedigi gibi, dekstop oldu olucek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Kojiroh said: Pandora çok iyi kitap evi hakikaten, ayıptır söylemesi bugün 189 liralık sipariş verdim, selam ve saygılarımı gönderirsen sevinirim. Bahsettiğin tab olayı WinForms'da da var, TabControl adında. İlle soldaki menü de olsun istiyosan ordaki item'lardan birine tıklandığında bu tabcontrol'ün selectedtabindex midir nedir onu istediğin değere getirirsin sdf Ama keşke bunu web projesi yapsaydın ya, desktop uygulamalarını nedense hiç uygun bulmuyorum bu tarz işlere. Hekır hocam db adını gizlemeyi unutmuşum final projesi yapıyorum gerçek hayattan bir şey olsun istedim. Ama isim hakları vs sorun çıkar diye sansürlerdim. Pandoraya çalışmıyorum yani. Bizim olayımız ders geçme olduğu için C#'ta hoca ne gösterdiyse onu yapıyoruz. Halbuki javayla yazılmış bir web programından hatırlıyorum bende sol menüden seçim yapıp sağ panelde işlem yapmayı. Delphi'de bütün panelleri üst üste yaparak yapmıştım. Ama karman çorman oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Geyik de mi yapmayak :( Ödevse yapcak bi şey yok ya, tamam hala bu tarz desktop uygulamaları geliştiriliyodur ama gerçek bi ortamda kimse bu kadar zahmete girmez, web bu tarz işler için biçilmiş kaftan. O yüzden sen dersi verebilme adına tabcontrol yap geç bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 baglanti.ConnectionString = @"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=dbPandora.accdb"; string barkod = txtKayitBarkodNo.Text; string isbn = txtKayitISBN.Text; string kitap = txtKayitKitap.Text; string yazar = txtKayitYazar.Text; string yayinci = txtKayitYayinci.Text; string kategori = cboxKayitKategori.Text; string raf = txtKayitRaf.Text; string adet = txtKayitAdet.Text; string fiyat = txtKayitFiyat.Text; baglanti.Open(); OleDbCommand komut = new OleDbCommand("INSERT into Kitap(BarkodNo,ISBN,KitapAdi,YazarAdi,Yayinci,Kategori,StokAdedi,Fiyat)" + "VALUES(@barkod,@isbn,@kitap,@yazar,@yayinci,@kategori,@adet,@fiyat)", baglanti); if (baglanti.State == ConnectionState.Open) { komut.Parameters.Add("@barkod", OleDbType.Char, 20).Value = barkod; komut.Parameters.Add("@isbn", OleDbType.Char, 20).Value = isbn; komut.Parameters.Add("@kitap", OleDbType.Char, 20).Value = kitap; komut.Parameters.Add("@yazar", OleDbType.Char, 20).Value = yazar; komut.Parameters.Add("@yayinci", OleDbType.Char, 20).Value = yayinci; komut.Parameters.Add("@kategori", OleDbType.Char, 20).Value = kategori; komut.Parameters.Add("@raf", OleDbType.Char, 20).Value = raf; komut.Parameters.Add("@adet", OleDbType.Char, 20).Value = adet; komut.Parameters.Add("@fiyat", OleDbType.Char, 20).Value = fiyat; try { komut.ExecuteNonQuery(); MessageBox.Show("Yeni Kayıt Eklendi!"); txtKayitBarkodNo.Text = ""; txtKayitISBN.Text = ""; txtKayitKitap.Text = ""; txtKayitYazar.Text = ""; txtKayitYayinci.Text = ""; cboxKayitKategori.Text = ""; txtKayitRaf.Text = ""; txtKayitAdet.Text = ""; txtKayitFiyat.Text = ""; baglanti.Close(); } catch (Exception hata) { MessageBox.Show("Bir hata meydana geldi. Hata Nedeni: " + hata.Source, "Uyarı"); baglanti.Close(); } } else { MessageBox.Show("Veritabanına bağlanılamadı."); } Nerde hata yapıyorum ya? Microsoft Office Access Database Engine hatası veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 exception'ı paylaşırsan yardımcı olmak daha kolay olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Degisken isimlerini turkce yazdigindan dolayi hata aliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 32 bit yap uygulamanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 komut.Parameters.Add("@barkod", OleDbType.VarChar).Value = barkod; yaptım. Sorun bu satırlarda. 1,2,3,4,5 yazınca kaydediyor. Barkod, Kitap ismi, ISBN vs girince hata veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar