Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hdmi 1-2 saniyelik random blackout problemi

Esh

Öne çıkan mesajlar

Dünyanın en salak sorunuyla karşı karşıyayım.

evde 2 tane desktop 2 laptop 1 ps3 bir de bluray-theater var

bunlar genellikle hdmi ile tv ye bağlı.

Tv samsungun se8000 serisi 2012 model sanırım.

şimdi elimdeki kablolar şunlar:

hdmi->dvi 10 metre kablo
hdmi->hdmi 10metre kablo
hdmi->hdmi 5 metre kablo
hdmi uzatıcı 3 metre kablo

laptopla, ps3le 10 metrelik kabloyla bile sorunsuz görüntü aktarıyo tv ye. o yüzden sorun kablolarda değil diye düşünüyorum. Videoda kullanılan kablo hdmi->dvi kablo, hdmi-hdmi kullansam da aynı ona benzer jitterlar oluşuyo random şekilde, ama dvi ile olan bağlantıda daha belirgin.

sadece 2 tane desktoptan tv ye çıkış alırsam bu sorunla karşılaşıyorum. Ama pc lerin configleri farklı. birinde gtx980 diğerinde gtx680 (660ti varken de yapıyordu) var.

çıldırabilirim yakında çünkü böyle uyuz bi sorun olamaz ya, hani pclerin topraklamasından mı olabilir sorun diycem, ikisi de ayrı ayrı ups ler üzerinde. tv yi de ups ten verdim mesela ama sorun devam ediyo.

bayadır çözemedim sebebini. ama eskiden böyle bir sorun yoktu. nvidia sürücüleriyle iligili bi sorun olabilir mi ya da overclock ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi diyorum, makinelerden birinde overclock yok.

monitörlere aktarılan görüntüde hiçbir sorun yok.

başka hdmi portlarında da devam ediyo sorun, samsung özellikle dvi/hdmi olan porta tak diyo ama bişi farketmedi. bağlantının ismini pc veya dvi yapmak da değiştirmiyo.

sorunu pcde aramaya çalışıyorum ama bir sorun bulamıyorum bir türlü.

önerin bişiler.
Sosyal ağlarda paylaş

esh, eskiden olmuyordu diyorsun ya, cidden driver sorunu olabilir gibi geliyor bu n00b halimle bana.

bir tane pc yi sorun yaşamadığın zamana system restore yapman veya driver ı o tarihli bir driver a çekip denemen mümkün mü?

edik; ya da normalde kullandığın pc ekranı 144hz mi? hz uyumsuzluğu olabülür mü ne bileyim aklıma gelen her saçma sapan şeyi yazayım da biri tutar belki
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Boyle Windows veya ekran karti driverlarindaki power-saving settings'lerden birinin gazabi gibi geldi bana ama yuksek ihtimal kablodur.

sorun kabloda olsa ps3 veya laptopta niye olmuyor?

yani atıyorum gtx lerin hdmi çıkışları 1.4 de kablo 1.3 lerle mi çalışıyo dicem, ama çok saçma o da
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...