Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ravenloft hakkında..

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Şimdi Ravenloft hakkındaki bilgim neredeyse sıfır, sadece Black Rose Knight bitirdim o kadar. Benim kafama takılan yine bir iki soru oldu doğal olarak.
İlk olarak Ravenloftta yaşayan insanların hepsi diğer planelerden mi gelmişler cezalandırılmak amacıyla. Yoksa oranın yerlileri de var mı?
Ravenloft'a Soth işlediği suçlar nedeniyle atılıyor diye bir şey deniyordu kitapta. Bu herkes için öyle mi. Bir de kimler yolluyor bu adamları cezalandırmak için. Paladine falan gibi tanrılar mı yoksa AO, Chaos gibi daha yüce varlıklar mı?
Son olarak, Soth kaçamıyordu Ravenlofftan, peki kaçan varmıymış gerçekcen ?[signature][hline]
With each kill I grow wiser
With added wisdom I grow stronger / A.E.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi durum su
Soth moth hepsi hikaye ravenloft da
bir tane kral adam var
Oda Strahd adinda bir Vampir.
Ravenloft da kendisinin oturdugu kale
Kalenin ismide annesinin ismi olan Raven (miydi bre simdi unuttum ismini kadinin) gelmekte

Simdi okumuyanlar icin spoiler etmenin bir anlami yok(ulan ne okumuyani ya kac yil gecti.. 10?? 13 ??) Ama sonucta Ravenloft bu abimizin domaini olan boroviadir (baslangicta)
Bu domain in sinirlarida bir sisle kaplidir.
Sise girenler domain e geri donerler. ama girdikleri yerden degil.
Sansli olanlar bir dagdan cikar sansiz olanlar ise bir yamactan.
Bu sis olayi bence hikayeden cok market olayi cunku Raven loft icin bir cok karakterin satin alinmasi planlandi baska diyarlardan. Bunlarin ilki senin okudugun Lord Soth.
daha devami geldimi bilmem
Lakin Soth ilk degil
Ondan evvel birde Lich gelmisti (bununda ismini unuttum iyimi)
Simdi bole tiplerin gelmesinin buyuk bir nedeni Ravenloft a yeni yeni domainler kazandirmasi. Simdi bunun bir sistemi var . soleki guclu karakterler sis e girdiklerinde kendi diyarlarini yaratbilirler. Ama bu diyarin hakimi olsalarda bir daha o diyardan disari cikamazlar. (duvar var inanirmisin)

Cok uzun anlatilasi bir konu. Onun disinda Guzel anlatimi ve iyi dusuncelere sahip olsada, biryerden sonra bekledigin olaylarin olmasi seni kitaptan sogutuyor. Yani cok yapmacik olabiliyor bazen.(2 kitap Azalin in ordulari mesela.)
Ha tabiki bir FR den daha fazla tavsiye edebilecegim bir diyardir RL

Kolay gelsin[signature][hline]H.B.E
Sosyal ağlarda paylaş

şindi Ravenloft (a.k.a. Demiplane of Dread) orjinal olarak kimin mahsulü bilemiyorum.

Fekat destekli bi atış yapabilirim :)
ethereal yani demiplanelerin ve toril, krynn gibi prime material dünyaların crystal spherelerinin bulunduğu yer, Elemental planelerle prime materyal arasında yer alıyo. Dünya elementallerden oluşuyo. Elementaller de varlığın özü olan protomatterden. Protomatter'e kısaca sonsuz potansiyel diyebiliriz ve Ethereal de bu protomatterden ibaret. bu protomatter ehereal'i dolduran sisler şeklinde görünüyo. eğitim ve güçlü bi irade protomatter'i bir araya getirip herhangi birşey şekillendirmeye yetiyo. etherealde bi dünya yaratmak için gerekli herbişey var. Bunu yapmak için tanrı olmak gerekmiyo. Büyücüler bazı büyülerle bilmeden küçük demiplaneler oluşturuyolar (rope trick, bag of holding vs...) dolayısıyla Ravenloft'un demiplane of dreadini herhangi biri ya da sırf strahht'ın kötülüğü bile yaratmış olabilir.

Straht (ya da her kimse) bu mekanı nası yaratmıştır? Eğer sırf büyü yoluyla ya da tanrısal güçle bunu yapmamışlarsa bi alternatif daha var. tek bi cümle "Belief Shapes Multiverse". Her plane bi inanç sistemini ya da dünyaya bakış açısını sembolize eder. Ve eğer bi planedeki kişilerin inançları ya da dünyaya bakış açıları başka bi plane'inkine benzemeye başlarsa plane'in o kısmının diğer, inancına yakın planelere kayma ihtimali vardır. Ravenloftta da böyle oluyo.
Bi yönetici ya da lord düşünün. Adam en basit suçlara bile en ağır cezaları uyguluyo. Kendince bi ahlak anlayışı var işte. Kendisi şatosunda vur patlasın çal oynasın yaşarken halkın tek derdi hayatta kalmak. Ayrıca çok ağır çalıştırılıyolar ve ürettiklerinin çok büyük bi kısmı da vergi olarak ödeniyo. Dolayısıyla son derece depresif bi halleri var. Bi gün bu eleman, Sonsuz yaşam için bi Archfiend'a ruhunu satıyo. Ayrıca anlaşma gereği belli periodlarda archfiend'a bir bakire kurban etmesi gerekiyo. Bunu da yapıyo. Ayaklanma belirtileri düzinelerce insanın kasaba meydanında kazığa geçirilerek idam edilmesiyle sonuçlanıyo vs. vs. vs.
bu lordun yönettiği bölgenin dünya görüşünü kavramaya çalışın şimdi...

bu anlattıklarımla ilgili benim bildğim resmi bi kaynak yok. bunlar da sadece genel planar bilgilere dayalı spekülasyonlar. umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir gene de...[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me
-The Legend of Selim Wormrider

[Bu mesaj Grudge tarafından 09 Ocak 2005 07:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ravenloft - Core Rulebook
Ravenloft - Dungeon Master's Screen
Ravenloft - Secrets Of The Dread Realms

$eklinde 3 tane kaynak kitabi bulunmakta. SAnirim tadmin edici bilgiyi buradan elde edebilirsin.[signature][hline]"what is locked can be opened; what is hidden can be found; what is yours will be mine."
Sosyal ağlarda paylaş

Birkez oynadım yani bu kadar anlamlı bir dünya olur duygusallık ve dramatikliği iyi başarabilen bir dmle tadından yenmeyen bir dünya..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grudge, 09 Ocak 2005 07:37 tarihinde demiş ki:
Fekat destekli bi atış yapabilirim :)
ethereal yani demiplanelerin ve toril, krynn gibi prime material dünyaların crystal spherelerinin bulunduğu yer, Elemental planelerle prime materyal arasında yer alıyo. Dünya elementallerden oluşuyo. Elementaller de varlığın özü olan protomatterden. Protomatter'e kısaca sonsuz potansiyel diyebiliriz ve Ethereal de bu protomatterden ibaret. bu protomatter ehereal'i dolduran sisler şeklinde görünüyo. eğitim ve güçlü bi irade protomatter'i bir araya getirip herhangi birşey şekillendirmeye yetiyo. etherealde bi dünya yaratmak için gerekli herbişey var. Bunu yapmak için tanrı olmak gerekmiyo. Büyücüler bazı büyülerle bilmeden küçük demiplaneler oluşturuyolar (rope trick, bag of holding vs...) dolayısıyla Ravenloft'un demiplane of dreadini herhangi biri ya da sırf strahht'ın kötülüğü bile yaratmış olabilir.

Actim baktim simdi kitabinada
nedense bana daha cok bu kendiliginden bir dunya gibi geldi.
Cunku strahd in lanetinden evvel herhangi bir sinir vs yok.
Yani RL zaten bir dunyanin parcasi olarak gecmis
Sonra sisler kapliyor ayriliyor hersey . ustunede normalde orda olamamasi gereken sekiller sisten cikiyor (mesela su Soth un kalesi veya Azeroth un diyari vs.)
Ama senin dediklerinde baya ilgincmis
bir kitap ismi verde okuyalim daha iyi kavriyalim.[signature][hline]H.B.E
Sosyal ağlarda paylaş

ravenlofttan cikis hakkinda bir iki laf ediyim bunun ilk ornegi soth oluyor kisaca adami atiyorlar ravenlofttan domaini parcalaniyor baska birde vecna var yari tanridir kendisi belli bir tapinan kitlesi olan bu greyhawk karakteri (ilk baba buyuclulerindendir TSRin) ravenlofta atiliyor fakat sonra allen edip kallem edip burdan kurtariyor kendini (eli gozu artifacft olan birinden beklenmedik bir seydegil) baskada bilmiyorum kurtula bilen tabi arada olupde kurtulanlar var bir olupte sislerin izin vermedkleri falan var Bunlar domain lordlari tabi.

Normal karakterler icinse kurtulus yok olene kadar burada yasamalari lazim ustune primal cleric falansa level drain yiyorlar (sadece buyuleri icin -4 mu -6 mi ne) tabi eger bir masaustu oyunu oynatiyorsan planscape mantigi kullanabilrsin yani cikarta bilirsin gencleri nede olsa sisler bilincli sekilde hero secip getiriyorlar domainlere. Bunun nedeni ise domain lordlari yok etmek yada onlara eziyet etmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Nereye cıkıyor dıye bı soru soruyum hıc bı yere gıdemıyor sadece kendı planer bolgesını olusturuyor ve dıer guzlu Lordların komsusu oluyor.
Oraya gelenlerın hepsı kendı yaptıkları korkunc olayların sonucunu cekıyorlar.Hıc kısme oraya sucsuz gelmıyor oraya onları Caos lordları getırıyor, okudugum kadarıyla oraya gelen herkez bır sekılde kendı egolarının kurbanı olup caos lordlarıyla anlasma yapıp cok buyuk kazanc saglıycaklarını sanıyorlar. Mesela olumsuz olmak cok guclu olmak yenılmemek gıbı yede Solt gıbı ask yuzunden kendı kısılıgını kaybederek ama hepsı sonucta kandırıldıklarını anlayıp loft dunyalarında sonsuz acılarla cezalandırılıyor.
Son olarak soruna cevap eet orda dogan ınsanlar oluyor ama hepsı o kutulugun ıcınde korku ıle yetısıyor ne kadar metanetlı olsalarda sonunda korkunc oterıtelere boyun eymek zorunda kalıyorlar.
Bence kesın okunması gereken bı serı. Ozellikle Lord AZALIN benım adamımdır. Bende frpde caos ve wizard olmaya calısırım AZALIN caosta son nokta
Sosyal ağlarda paylaş

valla ravenloftta champion of the mist diye bir kavram var buna gore domain lordlara killik olsun (olursa dondurelebilirlerse domain lord kapasitede olan) diye planelerden adamlar cekiliyor mesela ilk kitapta lathender kilesini kurmus olan rahip gibi tek yada sothun kureyi kullanmasi sag biraktigi grup gibi.

domain lordlar arasinda oraya chaos lordlari ile anlasma yapmadan alinanlarda var ama nadir mesela basinda Vecna geliyor Kasi oldurmek icin ravenlofta giriyor Kasi oldurup cikiyor

Domain lordlarinin ordan tek kurtlusu genelde olum oluyor olusup yok olan bi suru domain var domain lordu olunce domainde yok oluyor

(tabi bazi dedikodularda yok degil mesela janderin hala yasadigi vampir avcisi olarak domain acitigi soylentilerini duymustum ama bunun gercekligini ispatliyacak pek bir bilgi bulamadim 3E gectikten sonra zaten wizard birakti sword and sorcery aldi players hand booku cikardiklarinda hala sothun isim hakklari icin tartisiyorlardi ne oldu sonra bilmiyorum belki yeni domains dread gibi bir sey cikarirlarsa acik bir seyler gorulebilir)
Sosyal ağlarda paylaş

kitap söyliim de.
şindi şöyle bişey var. ben setting dışı bilgilerle yorum yaptım. bunu kabul edersinz ya da etmezsiniz o size kalmış. nitekim ben ravenloft'un planescape'e yaptığı göndermeleri reddediyorum. (örn:die vecna die. bişey ancak bukadar yanlış anlaşılabilir...) dolayısıyla atıyorum planescape'in "a guide to the ethereal plane"inde (aha kitap. tabi tavsiyem playerların mümkün olduğunca az DM materyali okumasından yanadır.) yazan şeyleri de siz -RL oynatan dmler yani- kabul etmek zorunda diilsiniz.[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me
Sosyal ağlarda paylaş

senin soylediklerine bir sey demiyorum ama adamlarin yaptiklari ortada vecnanin domani 2nd additionda var 3rd de yok bunun nedeni eleman kiriyor ravenloftun guclerini benim verdigim extrem ornekler zaten die vecna die dan once vecna reborn var o adventure sonucunda cikiyor sonra iste ne yapiyorsa yapiyor die vecna die falan filan ama bunun hakkinda yazilmis roman varmi inanki okumadim ama ciktigini biliyorum

aslinda bunlarin hepsi politik olaylar vecnanin haklari pahali gelmis olabilir yada wizardin greyhawk projeleri yuzunden atmis olablirler daha once soth olayinda oldugu gibi. (kisaca dragonlens yazar tayfasi sothu istiyoruz diye posta koyuyorlar soth boylece revenlofttan 2inci kitabnin sonunda krynna donuyor)
Sosyal ağlarda paylaş

walla vecna netmiş onunla pek ilgilenmiyorum.
ben sadece orda geçen owerpover geyiklerine ve sigilde Ladynin nerdeyse dayak yemesine falan kılım. ayrıca bukadar planescape kitabında açıklanmamış bişeyi, bi settingin en büyük gizemini bi tane modülde açıklamaya çalışma çabasına.[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu ravenloftun tam olarak ne oldugu yazıyodu bi yerde ama şimdi tam hatırlayamıcam biraz spoiler olucak istemeyen okumasın ama sanırım o chaos lordları(dark powers) dediginiz şeyler negative energy plane deki ne oldugu belirsin varlıklar bunlar ravenloftu demiplane olarak yaratmıslar yani tam bi boyut degil ve bunu kullanarak material plane e gecmeye calısıyolar esas amacları bu yani.ama tabi bir sürü eksik parca kalıyo domain lordların oraya getirilme amacı gibi bunları tam olarak bilmiyorum yanlız bişi söylemiyim
Sosyal ağlarda paylaş

sthard ın annesinin adı raven.E oda kalesine ravenloft diyor ..heheh :)[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya

--------
BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki:
ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum

_Dalamar_, 02 Ocak 2005 21:44 tarihinde demiş ki:
Piramitler çok güzel börek açıyormuş diye duymuştum

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Suark, 10 Ocak 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
sthard ın annesinin adı raven.E oda kalesine ravenloft diyor ..heheh :)

Raven degil kadinin ismi
Ravenos mu ne
ciddi diyorum bak
Babasida (simdi bu cumleyi bitiremiycem lakin merak edenler okusunlar kitabini)

valla guzel bir kitapti. ozellikle ole strahd in gunlugunden okuyoruz modeli yazilmasi ap ayri bir guzellik katmis
Adamin yazilarini okurken gercektende bir gunlukten alinmis havasi oluyor
Her daim kendini hakli cikariyor vs
Yani duz kitap degilde gunluk okuyoruz gibi
cok guzel o bakimdan
Eron ablamizi kutlamak lazim.[signature][hline]H.B.E
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Guardian, 10 Ocak 2005 14:10 tarihinde demiş ki:
ozellikle ole strahd in gunlugunden okuyoruz modeli yazilmasi ap ayri bir guzellik katmis

günlük?
apayrı?
daha öncede demiştim şimdi de diyorum. Bram Stoker's Draculayı bilir misin?[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me
Sosyal ağlarda paylaş

Sthrad zaten draculadan kopya. Bir nevi fantastik dracula diyebiliriz. gorunu$u giyini$i falan. Tek fark kiz sthradi sevmiyor digeri draculayi seviyor ama. Bunun di$Inda ne olursa olsun sthrad daha ba$arili gibi geliyor bana. En azindan okumasi daha zevkli.[signature][hline]"what is locked can be opened; what is hidden can be found; what is yours will be mine."
Sosyal ağlarda paylaş

Strahd Von Zarovich aslında Adını hatırlamadığım bir plane de yaşayan bir Lord..

Çok güçlü bir Kumandan. Ordusu ile büyük seferler yapıyor. Bir hanedanın en büyük oğlu Sergei die bir kardeşi var..

Kısaca anlatıyım spoiler olmayacak şekilde. Kitapları okursan daha zevk alırsın..

Strahd Von Zarovich bir hata yapıyor ve Belli bir bölgede mahsur kalıyor.. Burayada kuzgun yuvası anlamına gelen Ravenloft adında bir şato kuruyor.. Kuzgun onların aile sembolü annesinin adı yanılmıyosam Ravenia.
Ailesi Ravenkind die anılır Ravenloftta.

Strahd konusunda daha fazla bişi söliemem çünkü spoiler olur ama Ravenloftu yaratan Von zarovichdir..
Ben Strahd ve Sislerin vampirini okumanı tavsiye ederim daha fazla bilgi için..

Gelelim Ravenloft un özelliklerine.. Sislerle çevrilidir. ve sislerin ötesine sadece Vistani adı verilen çingeneler geçebilir bunun sırrını bildiğim kadarı ile vermemektedirler..

Diğer planelerde lanetlenmiş kişiler buraya gelirler. Jander soth ve azalin e olduğu gibi.. Buralarda güçleri sınanır ve sisler uygun görürse Diğer plane e bitişik olarak kendilerine plane kurarlar.. Buralardan dışarı sadece ordularını çıkarabiliyolar kendileri geçemiyor..

Arkadaşlar lütfen tam hikayeleri anlatmayın ki kitabı okumayan arkadaşlara spoiler olmasın... anlatanlarda mesajlarını editlerlerse memnun olurum..

Eğer çok ayrıntılı bilgi istiyorsan özel mesajdan bana ulaş tüm sorularını yanıtlııym.[signature][hline]Offering the tokens, the reliced idols to the heirs of the newly raped ground inferior even to the transparent winds lesser in motion and sound.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Einherjer, 11 Ocak 2005 00:33 tarihinde demiş ki:Strahd Von Zarovich bir hata yapıyor ve Belli bir bölgede mahsur kalıyor..

yok yanlisin var
o bir yerde mahsur kalmiyor
Seferini yaptigi yer zaten orasi
orayi aldiktan sonrada geri donecekken satoyla oynuyor hafif. Bu siradada olaylar (kitabin icindeki olaylar. yani b lanet vs)oluyor ve sonunda durum ole bir hale geliyorki artik gitmesine gerek kalmiyor
sonucta RL kalabilecegi tek yer oluyor[signature][hline]H.B.E
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grudge, 10 Ocak 2005 14:55 tarihinde demiş ki:
said:
günlük?
apayrı?
daha öncede demiştim şimdi de diyorum. Bram Stoker's Draculayı bilir misin?

Bilirim de daha okumadim
aklima eserse bi zaman alip okumayi planliyorm
su saate kadar almama nedenlerimden en guzelide belki baska birinde vardirda ondan araklarim dsuncesiydi :D
(ne hikmetse her daim arkadasinda Paperback kitap olur sense sadece skndirik kucuk kopyalarindan bulursun..)

[signature][hline]H.B.E

[Bu mesaj The_Guardian tarafından 12 Ocak 2005 01:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ravenloft...5 kitap ve ufak bi Barovia tarihi arastirmasindan sonra soylenecek cok sey var ama spoiler kasmayalim simdi..
Sislerle cevrili olmasi,Stradh,Azalin vs. bunlar genel olarak bilinen seyler fakat serinin son kitabında Azalinin ulastigi guc sayesinde olaylara biraz ısık tutuluyor..Ne desem spoiler simdi...kitabı okuyupta anlamayan varsa hala yada ogrenmek isteyen pm den ulassın..[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignorant fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

Soth ownz Strahd.
Strahd is a big suxxor, Nagash haxxorz!
(anca bu kadar lamerleşebiliyoruz :-P)

Lord Soth'un Ravenloft'ta geçen iki macerasını okudum Dragonlance Chronicles ekibiyle alakalı olduğu için.
Ama henüz Strahd'ın asıl kitaplarını okumadım.
Okuduğum kadarıyla Ravenloft dünyasını pek sevmedim.
Sislerin dışına çıkınca ölürsün, yok derebeyleri arasında savaşlar felan... Çok karışık ve monoton bişi.
World Of Darkness daha çok hoşuma gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

cook monoton. oyunculara oldugu kadar dm'lere de asiri kisitli bir ortam sunuyor. tabi dm'den dm'e cesitlilik gostermekle birlikte ravenloft oyununu uzun soluklu yapabilen pek gormedim ben.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...